De oskyldiga flickorna


Media, Säpo och intresseorganisationerna har sedan länge fokuserat på de unga männen som rest till bl.a. Syrien för att ansluta till Daesh och andra terroristorganisationer.

De unga flickor som rest samma väg har det sällan talats om och har man gjort det är de ständigt utmålade som oförstående offer, men hur är det egentligen?

Internationell media, har precis som vår svenska, uppmärksammat två fall där unga flickor rest från Sverige i syfte att ansluta till Daesh. 17-åringen som satt häktad i Österrike är nu ”hemma” i Sverige och tas om hand av myndigheterna. Hon säger själv att hon var naiv, samtidigt som hennes mobil var full av bestialiska propagandafilmer och hyllningar till mördarna i Daesh.

16-åringen man räddade ur Daeshs klor, säger sig också vara oförstående till verkligheten och det är en bild media nu målar upp. Att dagens 16-åringar är mer närvarande på de sociala medierna än den äldre generationen och att de kan samla in upplysningar fortare än de flesta, har tydligen undgått de som målar upp henne som offer.

Linda Nordlund, liberal debattör och tidigare ordförande för LUF, skriver att samhället görs mer sårbart om vi blundar för det faktum att också flickor kan vara förövare.

Nordlund menar att de två aktuella flickorna inte är så oskuldsfulla som media målar upp dem som och att 10 procent av de svenska jihadisterna är av det kvinnliga könet.

Att lilla Sverige toppar listan på flest jihadister per capita, är en internationell nyhet. Att över hundra av dessa jihadister återvänt är en utmaning som Säpo erkänner, men eftersom kvinnor sällan tillhör den stridande delen av terrorgruppernas organisationer, anses de inte vara en säkerhetsrisk. Detta ställningstagande kan bli ödesdigert, då vi läst om kvinnliga självmordsbombare och kvinnor som varit lockbete för nya rekryteringar till bl.a. Daesh.

”Därför är kan en motiverad och tränad kvinnlig terrorist vara desto dödligare. Hemma väntar socialtjänsten och snyftreportagen på flickorna. Det borde också Säpo göra.”

Jihad Jane är ett exempel på indoktrinerade kvinnor som anammat islams irrläror. Den 11-åriga och den 18-åriga kvinna som dödade 20 personer i Nigeria genom självmordsbomber visar att unga flickor inte sällan utnyttjas av terroristorganisationerna, mycket beroende på att unga flickor anses vara oskyldiga och oförmögna att uträtta dåd som detta.

Av den anledningen är Linda Nordlunds artikel ett viktigt inslag i synen på islamism, jihadism, terrorism och oskyldiga flickor.

SvD


8 responses to “De oskyldiga flickorna

 • Ida gran

  Litar inte på någon muslim det kvittar vad dom säger så ljuger dom

  med hundra procent säkerhet.

  Än mindre anställa någon av den sorten.

  Trovärdigheten, likheten, är slående när jag följer M. KDS. FP.C. S. V. MP.

  Ingen av de här partierna följer sitt parti program från förra året.

  Det är samma tvivelaktiga avskräde ljuger så dom tror på det själv,

  naiva?. Tror inte det,

  Gilla

 • age

  Alla muslimer är väl muslimer?
  Eller har vissa bara förordet till koranen som sin lagbok?

  Varför vågar ingen anmäla koranen för stämpling till mord?

  Gilla

 • Mari

  Krigstribunalen är väl till för kvinnor också?
  Haag nästa – vi vill inte ha dem här. 16-17 år – då är man väl straffmyndig, eller??

  Gilla

 • ÅMÅL

  Politiska etablissemanget har satt Sverige i en rävsax.
  Allt rasar och ingen räddar vårt land!

  Gilla

 • Sven-Erik

  Inte till ämnet. Läser andra bloggar än P. Länken nedan till soldatmamman, ämnet; Muslimer, Kristna, Demokrater – bara i Sverige, gjorde att jag fick morgon kaffet i fel strupe. Återigen bevisas att de ca 4 – 5 % som är KD har hjärta men inget förstånd. Om en SD gör ett rasistiskt uttalande eller SDUs ordförande går emot partiets ideologi – ut! När Kristdemokraterna väljer en muslim till ordförande i Eskilstuna är det behjärtansvärt! Muslimen Muhammed följer koranen, utnyttjar de kristna och tjänar pengar på asylinvandringen. Han är en Judas! Vad säger partiet och Ebba Busch Thor????

  Gilla

  • Galten

   Hur i hela fridens namn har en muhammedan lyckats med bedriften att nästla sig in i Lewi Pethrus gamla parti som värnade om de KRISTNA värderingarna.

   Gilla

 • hjultomten

  Alla som har två ben kan bära ett bombbälte. Det är inte bara som hora de har en funktion hos IS.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: