Tiggarslagsmål på galleria

Fyra tiggare från Östeuropa häktades idag för ett slagsmål i en av Nyköpings gallerior.

Sedan en längre tid har olika fraktioner av hitresta tiggare från Östeuropa legat i konflikt med varandra.

Polisanmälningar från de bägge fraktionerna har duggat tätt i den medelstora staden Nyköping och inte bara en gång har rubrikerna i den lilla lokaltidningen konstaterat att importerade konflikter satt sin prägel på stans centrala delar.

I onsdags kunde medborgarna i den medelstora staden bevittna hur fyra tiggare från Östeuropa slogs bland besökare i en av stadens fyra gallerior. En ettårig konflikt med flertalet polisingripanden fick nu se hur tiggarna handgripligen angrep varandra och i botten på konflikten ligger en schism om ”de bästa platserna”.

Nu märks också hur en liten konflikt i den tiggarvänliga intressegruppen EUM blossar upp. En av gruppens ledande gestalter går till angrepp på organisationens ordförande som på Facebook uttryckt känslor som inte gillas av personen i fråga.

Känslor uttrycks däremot bland den medelstora stadens invånare och är man snäll i sitt utlåtande kan man tryggt förtälja att den medelstora stadens invånare är minst sagt trötta på dessa individer som sitter utanför stadens butiker och sträcker fram sina muggar i syfte att tigga pengar av förbipasserande med de välkända orden ”please” och ”hej”.

Dags att skicka hem dem och låta de rättmätiga myndigheterna ta över ansvaret?

SN

Notera gärna att ingen av de häktade tillhör den kriminella grupp som varit i fokus under en längre tid. Slagskämparna ska alltså tillhöra den hederliga och skötsamma gruppen av tillresta rumäner och bulgarer.

5 thoughts on “Tiggarslagsmål på galleria

  1. Skötsamma zigenare ??? Finns det verkligen sådana skall ni vara rädda om dem…Lär vara mycket ovanliga,och betinga höga pris på Blocket !

  2. Kort fråga har POLISEN gett dem tillstånd ????
    När skall dom kolla detta ????
    Enligt SKL´s regler ska alla ha tillstånd av POLISMYNDIGHETEN FÖR ATT ”samla in pengar” !!!!!!!!

Kommentera