Nu jäser det

Den 1:a mars införs regeringens nya lag om tvångsplaceringar av asylsökande.

Ingen kommun kan då längre neka till att ta emot asylsökande, även om kommunen ifråga brottas med problem som bostadsbrist, arbetsbrist och ekonomiska förutsättningar.

Några av de platser i Stockholm som kan få arabiska och afrikanska familjer som närmsta grannar är Östermalm och Djurgården. Enligt berörda politiker har ingen av stadsdelarna informerats om besluten och nu är irritationen stor.

Europas mest flyktingvänliga parti, det svenska Miljöpartiet, motiverar beslutet med att Östermalm är en mycket segregerad stadsdel och att beslutet om asylboenden mitt i området bara är till fördel för de boende. Enligt miljöpartisten Maria Antonsson har Östermalmsbor efterfrågat detta och det kommer bara att bli positivt för de välbärgade invånarna i denna fina del av Stockholm.

Att Stockholms gröna lunga, Djurgården, nu får se modulhus placeras på gräsmattor och andra grönområden, har nog inte nått in i stockholmarnas hjärnor. När det väl präntats in, tror jag inte att reaktionerna blir nådiga.

Jodå, det är kul när problemen håller sig på avstånd, men mindre kul när de knackar på dörren. Nu får de välbärgade på Östermalm se asylsökande från Mellanöstern, Afghanistan och Afrika som närmsta grannar. Nu återstår bara vänsterns Mecka, Södermalm, och sedan har hela Stockholm inkluderats i det nya Sverige.

Nu jäser det bland de som hittills klarat sig undan det nya Sverige, men de har nog bara sett början på de problem som hittills kunnat skönjas i de större städernas förorter.

SvD

18 thoughts on “Nu jäser det

 1. Dom biter sig själv i svansen pga alla dessa humanister alla är lika värda
  ha ha ha det ska bli kul att se följderna..

 2. Stockholms ”finare” stadsdelar får äntligen möjlighet att bli nya ”no go zoner”. 100.000 välfärdsmigranter har redan kommit till Grekland under årets första månader på sin väg mot norra Europa. Det kommer bli riktigt spännande och berikande för 87:ans flyktingkramare.

 3. På östermalm finns det ju många 10-rummare som bebos av två personer så där finns det gott om plats.

 4. En TRAGEDI för oss som besöker det vackra Djurgården ibland, nu ska man förstöra de sista bitarna av Sverige…!
  Men 87:an har röstat fram Moderaterna och hela 7lövern så detta är tyvärr beställt!
  OERHÖRT TRAGISKT!!!

  • Svårt att tro att idiotin gått så långt så man placerar modulhus på Djurgården, vi får se….

 5. Staten har bestämt att no-go zonerna ska fördelas rättvist, så att varje kommun får en egen. SD kan nästan göra vad som helst, eller ingenting.
  De kommer i vilket fall som helst att få egen majoritet 2018.

  • Vilket vidrig människa, nu blir det mer mord framöver tyvärr på grund av ANSVARSLÖSA politiker!

 6. Alla fattar att i dessa områden kommer det att placeras individer som är så undersökta så att FBI kommer att bli imponerade . MUSLIMER kommer överhuvudtaget inte bli aktuella för detta område . Det kommer att sållas och åter sållas så att det blir så säkert som det kan bli . Så det kommer att sluta med att endast Kristna familjer med ordnad ekonomi är välkomna .

 7. Ös på bara. Ös på! Östermalm, Djurgården, Söder, Stocksund m.fl områden har misskrediterats i berikningslotteriet. Maximalt inflöde i något halvår eller mer. Det är vad Stockholms innerstad behöver för att kunna utvecklas ordentligt.

Kommentera