S-politiker vägrar flytta från sålt hus


INRIKES. Hon köpte en villa för 3,2 miljoner kronor, men kan inte flytta in. Orsaken är att hyresgästerna – däribland en aktiv politiker i Södertälje – vägrar flytta ut.

– Jag kunde inte tro i min vildaste fantasi att de skulle tvinga sig kvar, säger husköparen, som vill vara anonym. 

Pascale El Chammas

Pascale El Chammas (S)

Hyresgästerna – en familj där kvinnan är förtroendevald kommunfullmäktigeledamot i Södertälje – hade kontrakt med den förre ägaren till och med 31 december.

Husägaren har vänt sig till en advokatfirma och skickat in en begäran om avhysning till Kronofogden. Solveig Artsman, handläggare på Kronofogden, säger att ärendet nu ses igenom av en jurist på myndigheten.

– Om ärendet är juridiskt hållbart blir det ett föreläggande till hyresgästen att flytta, vilket ska delges hyresgästen. Men den här typen av ärenden kan dra ut på tiden, dels måste hyresgästen delges, vilket kan ta tid om hyresgästen håller sig undan. Dels kan hyresgästen välja att bestrida.

Vad brukar orsaken vara till det? – Det vanliga är att den svarande inte har någonstans att ta vägen, men i det här fallet har de haft ganska lång tid på sig att söka en annan bostad. De har ju haft ett tidsbegränsat avtal där tiden gick ut vid årsskiftet och de blev uppsagda i god tid innan.

Hyresgästerna som vägrar flytta är Pascale och hennes make Elie El Chammas, från Libanon. De har också förstört för många människor genom bolaget Eemeco AB som numera är försatt i konkurs men innan dess besökte tingsrätten ett 20-tal gånger med anledning av olika tvister.

36 responses to “S-politiker vägrar flytta från sålt hus

 • Din Mardröm

  Hihihiiiii kilililiiii äntligen. WHAT GOES AROUND COMES AROUND.!!!!

  Så många människor de har lurat, å stackars människor. Först säger de t alla att de har köpt en villa, men hur kan de det när de har skulder o svarta prickar överallt. Och på Facebook skriver de bara till varandra : största bron i Sverige byggs och leds av min älskade man och ledare. Och han Eli (eri) skriver : du e min styrka och jag kan knte leva utan dig…. Facerape.. om man inte visste bättre skulle man tro att han e Shakespeare och hon Kim Kardashian haha haha…..

  Gilla

 • Lago

  I valet till kommunen marknadsfördes hon som jurist och statsvetare alltså?! Falsk marknadsföring av sossarna med andra ord! Boel o Yilmaz Kerimo borde ta sitt ansvar o kicka ut henne!
  anmälas för falsk marknadsföring!

  Gilla

 • Queen Rania

  Verkligheten verkar ha kommit ifatt dom. Hon kallar sig även jurist och statsvetare men har ingen examen utan hoppade av. Hennes arbetsgivare på Telge tillväxt borde kontakta universitetet i Stockholm

  Gilla

 • Bedawid

  Denna sketna politiker Pascal Samri Chammas är en stor bedragare som bedragit många oskyldiga tillsammans med hennes man Elie el Chammas. Hennes egen bror Jean som äger Nancys salladsbar kedja har vägrat tala med henne på flera år. Hon lånade en halv miljon av honom som hon sen vägrade kännas vid att hon lånat. Pascals man Elie har ”lånat” en massa pengar från människor i Södertälje som han inte betalat tillbaka. Vilka förebilder för sina barn.

  Gillad av 1 person

 • Räddsomfan

  Detta skulle han kunna lösa själv egentligen på ett tyst smidigt sett, men för en nätt liten summa skulle jag kunna ha lösa problemet snabbare.
  Sedan finns ju även en del Mc gäng som också behöver inkomster och som gladeligen skulle ha kunnat hjälpt han. Men att gå genom polis och andra myndigheter och med advokat hjälp är ju i dagens Sverige helt fel väg att gå, om man vill ha något löst.

  Gilla

 • Urban Jakobsson

  Riktig jävla ohyra som borde behandlas därefter.

  Gilla

 • Mia

  Hon och hennes man är de största bedragarna. Dem har lurat hundratals personer. Hennes nya arbetsgivare Telge tillväxt borde ha kollat upp henne innan anställning. Men hon lyckades lura dem också förstås

  Gilla

 • Pensionären

  Är det inte förre ägarens skyldighet att se till att huset är tomt då det överlåts? Köpet borde alltså inte gått igenom.

  Gilla

 • Jan banan

  e jag förvånad ?

  ut med skiten

  straffet blir stening i deras hemland ……hoppas jag

  fy fan för rättshaverist-sverige

  Gilla

 • Involuntarium

  Med tanke på mängden pengar asylturisterna betalar för bostäder så finns ingen anledning att ge några bidrag överhuvudtaget! Bara att dra in dagpenning, etableringsbidrag och alla andra vansinniga bidrag som ges till asylturisterna!

  Frågan blir så småningom vem ska betala när regeringen kört landet i konkurs och de etniska svenskarna ger sig av till andra länder? Betalarna blir väl de av Sveriges regering och riksdag godkända minoriteterna, araber och negrer!

  UG visade tydligt hur Sverige av i dag fungerar och hur ordningsmakten klarar sitt arbete!

  Skratten ekar mellan bergen, tydligen ska vi etniska svenskar som begriper nått skratta oss totalt fördärvade! Medan politiker galningarna går på den ena blåsningen efter den andra på grund av medfödd enfald, naivitet och svagbegåvning!

  Gilla

 • dave

  Hade jag varit laglig ägare till huset skulle jag åkt dit med låssmed och bytt alla lås. Samt satt upp övervakning utanför och innanför.

  Gilla

 • Lars Bertil

  Såg inslaget i gårdagens Uppdrag granskning. Redan kommenterat här. Kan konstatera att det var andra affärsmetoder. Hur många gånger ändrade sig bostadsförmedlaren?

  Gilla

 • ÅMÅL

  😦 🙂 😦

  Gilla

 • nosferatu

  Jag hoppas ni såg gårdagens Uppdrag Granskning? Om inte, titta på SVT Play.

  Här fick vi lära oss att araber är flitiga aktörer på den svarta bostadsmarknaden och att nyanlända araber kan hosta upp tiotusentals kronor för svarta kontrakt.

  Gilla

 • jgarn

  Blattesossar = den värsta avarten, står över allt.

  Gillad av 1 person

 • Galten

  En importerad pseudososse som anammat den svenska ideologin för egen snöd vinnings skull.

  Gilla

 • Lena

  Otäck politik där folks protester bara körs rakt över och där information inte ges i förväg. Tycker mig känna igen från länder med kommunism, finns många andra områden som liknar denna -ism. Särskilt när det gäller att kunna sko sig på andras inbetalade skattemedel.
  http://www.svd.se/flyktingkvarter-kan-byggas-pa-ostermalm

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Hon borde ‘chammas’, men är hon (S) så har väl det gänget ingen skam i kroppen.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Typiskt invällare, skapar alla typer av problem för omgivningen! UUUUUT!

  Gilla

 • ericr45

  Är det solklart att den nye ägaren äger huset?
  Om så, ring elverket och begär att strömmen skall stängas av..
  Detta kan enbart ägaren göra!
  At manipuler plomberingen är ett brott.
  Metoden har använts med framgång av undertecknad i en borätt..
  Avhysning kunde ta upp till ett år enl kronofogden, vi hade lite mer bråttom än så.
  Det tog 45 min från det jag ringde till lokala Elverket och den vi ville ha avhyst ringde och skällde ut mig!.
  De fick fö flytta i mörker..I nov månad..
  Elverket tyckte hela historien var sk-tkul och tog jobbet direkt!

  Gilla

 • Tony

  Har inte Kronofogdemyndigheterna till uppgift att avhysa
  personer som inte självmant vill ge sig iväg??
  Det finns väl bara två förklaringar, dels att hon har utländsk
  bakgrund och att hon är S- stämplad, för båda dessa
  kategorier tror sig stå över lagen!

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  I och med att hyresgästen är uppsagd sedan tidigare och vederbörande inte har något hyreskontrakt så är hyresgästen ingen hyresgäst, utan en husockupant. Men nu gäller det en politiker och då fungerar inga normala regler. Vi & Dom ni vet.
  Sverige fungerar så numer. De som är mest hänsynslösa och skriker högst får sin vilja, särskilt om de drar rasistkortet. (Det kommer nog snart)

  Gilla

 • ossie

  Blattar förstås !

  Gilla

 • Kommendanten

  De äter och dricker på skattebetalarnas bekostnad.

  Sådana klåpare gör sig bäst bakom galler.

  Gilla

 • FjärranÖsternRedaktionen

  Den ”Nya Svenska Hederligheten”!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: