Grattis Östermalm

INVANDRING. Stockholms stad sneglar på stadsdelarna Östermalm, Bromma och Kungliga Djurgården i planeringen av så kallade flyktingkvarter, rapporterar SvD Näringsliv.

De närmaste åren ska kommunen ordna uppemot 4 000 nödbostäder, varav 1 500 redan i år. Lägenheterna ska vara nyckelfärdiga och mobila och bilda hela kvarter.

– Kvarteren ska stå i 7–9 år, men avsikten är att detta blir genomgångsbostäder för 2–3 års boende tills de som bor där kommer i arbete och kan flytta in på den reguljära bostadsmarknaden, säger stadshusledningens speciella samordnare, Lena Karlsson.

Det kommunala bostadsbolaget Stockholmshem ska upphandla bostadsmodulerna och prislappen kommer troligen hamna på över en miljard kronor.

-Pettersson ser att ännu en gång blir svenskar diskriminerade av andra grupper. Det har aldrig varit tal om att skapa en lag som tvingar kommuner att bygga bostäder till hemlösa svenskar.

Den 1 mars gäller ny lag för landets kommuner. Det går inte längre att hänvisa till bostadsbrist för att inte ta emot flyktingar som har fått uppehållstillstånd.

– Det är definitivt så att lagen nu bidrar till det ökade behovet av moduler och andra bostadslösningar, eftersom flyktingarna ska fördelas mer rättvist mellan kommunerna, säger Karin Perols, sakkunnig vid Sveriges kommuner och landsting, SKL till SvD.

Bromma är bra, gärna nära Äppelviken där Aftonbladets tidigare chefredaktör Jan Helin bor, sedan skulle det behövas några tusen nödbostäder för flyktingar på Söder där de flesta hatjournalister bor…

52 thoughts on “Grattis Östermalm

  1. Nej nej och nej. Jag är södergrabb. Född och uppvuxen på Söder. Sedan ön ockuperades av äckliga PK idioter har det funnits mer än tillräckligt av avskum utan att det kommer fler. Jag och många söderbor med mig är inte alls nöjda med att alla vidriga journalister bosatt sig här och känner inte alls att vi ska behöva betala priset för ockupanternas uppfattningar.

    //Emanuel

  2. Kan se det framför mig. Fina hemmafruar med dyra pälsar som vidare luktar som ett helt parfymeri som möter mångkulturens avigsidor.

    Klandra mig inte, ni har bakat in er falska godhet i er sociala status under så lång tid nu. Ni har levt i symbios med maktens snuskiga visioner. Skörda frukten nu, Gucci-tanter med Tenaskydd. Verklighetens timme är Skagen.

  3. Det enda jag känner är glädje, nu får de som inte brytt sig om oss andra som drabbats av mångkulturen, känna på den.
    Nu får de känna sig otrygga, få sitt fina kvarter och lägenheterna där lär ju rasa i pris. Detta sker nog innan bostadsmarknaden spricker.

    De som bor här får ju bara lite valuta för vad de röstade för.

  4. Känns verkligen verklighetsförankrat att de inom 2 år kommer ha jobb och kan köpa egna svindyra bostadsrätter i området. Vad går en 7:a på östermalm på idag egentligen, lämplig för mr Muhammad och hans 8 barn. I rest my case.

    • Uttryckt i pizzor.. Hmm..

      Cirka 5 Batman och en Vesuvio om dagen. Dricka ingår under lunchtid på de flesta pizzeriorna.

      H Schyffert

      Ekonomiprofessor

  5. Finns ju en hel del fina miljöer i våra större och mindre städer som självklart är mycket lämpliga att bygga temporära asylturistbostäder på!

    De blir som egna kvarter mitt i centrum av svenska större och mindre städer!

    Ragnarök???? Självklart Sickan självklart!

  6. När detta är verkställt så gäller moderaternas, ” bygg en moské baby, bygg gärna tre baby” !!
    Och minareter med BÖNEUTROP, musik under arbetet för de politiskt korrekta i etablissemanget.

  7. Tyvärr tror jag att man kommer att lyckas avstyra detta, annars vore det ju bra om majoriteten av östermalmsbor får vad de röstat för.

  8. Det måste bli massor av invandrarbostäder där det verkligen uppskattas, dvs på Södermalm där de muslimälskande journalisterna bor.

  9. Pizza åt alla? Samling i Vasaparken strax intill Reinfeldts bostad? För att de ska slippa vara sysslolösa föreslås körsång och bönestunder dygnet runt.
    Blanda så många kulturer som möjligt och låt konflikterna komma i öppen dager. Det blir fart och fläkt.
    Svensk djungel på gång?

  10. Glädjer mig mycket, nu får ju gräddan av hufvudstaden in gräddan av högutbildade utifrån.
    Tänk så mycket dessa akademiker ska ha att diskutera, sinsemellan! Sätt modulerna i gränderna och på smågatorna, fyra våningar högt och vips! vilken närhet, vilken värme det uppstår mellan vänsterfolket och de insläppta!
    Oj, så fullbordat det ska kännas för de multikulturella. Man blir ju avundsjuk, alltså.
    Gud, va fint!

  11. Naturligtvis ska utbildat och kultiverat folk bo på Östermalm.

    Det är inget snack om den saken.

    Södermalm kunde ju ha drabbats av en ”kulturchock”. Det vill vi inte uppleva.

    • Mellan raderna läser jag,att detta skedde i ett område som tillhör de 87 %-en ! Har man nu lagt sin röst på detta laglösa samhälle,får de ju också deltaga i kostnaderna av anarkin.Sedan undrar jag hur de tänker.Vad skulle polisen finna vid vraket ? Inte kan väl en bilslakt prioriteras, när landet består av mördare,våldtäktsmän,och allsköns andra importerade brottslingar ?

  12. Bostäder till Svenska universitetsstudenter ha inte heller varit ngn prioritet, vänta vad säger jag/ tänker jag nu? De flesta är riktigt PK och älskar ju mångfald, så det är bara o pröjsa hela studiebidraget o lånet i hyra! Kan garantera att det också snart är kört, eftersom ”nyanlända kommer få en gräddfil” till deras boenden också.

    • Ja, svenskarna är ett konstigt folk, – alla är lika värda utom de miljarder svältande barn som också saknar skolgång….SAMVETET räcker bara till ljugande unga muslimska män som inte tillhör vår flora och fauna….-då offrar 87:an allt….!! Våldta kärringen och dottern….- sedan gå i tåget mot ”rasism”…!
      ÄR DET EN GENETISK SJUKDOM ??

  13. Flyktingkvarter i centrala Stockholm? Perfekt.
    Det var på tiden att det blev så att Södermalms privilegierade människor ska också kunna dela kärlek med sina nya grannar. Ett mycket bra beslut!

    • Dom kommer säkert att finna på nån jävla patetisk ursäkt till varför det inte går att lägga ”flyktingbostäder” i Stockholms centrum… historiska kulturvärden, osäkert för ’flyktingarna’, avgaser etc. För asylindustrin, det är sådant ”vi” kan ha på vischan, som sulfatfabriken i Grums, kärnkraftverk, vindmöllor mm.

  14. Jag ska satsa på en sista picknick på Djurgården när det blir lite varmare, om det då inte är för sent.

    • SORGERLIGT….7klöbvern förstör Sverige, till sist kommer ett inbördeskrig….Det blir ett helvete att leva i Sverige med dessa kriminella araber/muslimer….Hoppas de som råkar ut för rån, mord, misshandel och att de som får sina anhöriga våldtagna svarar med samma mynt…De kommer från en våldskultur och respekterar bara våld och maktspråk!
      Ta hämnd, men inte som polackerna som blev offer för polisen istället! Man snackar inte, råkar man ut för ett grovt brott då är det vedergällning som gäller, bara att ta första bästa och ha ihjäl på ett effektivt sätt!

  15. Strålande, helt perfekt!!!
    Nu kommer äntligen verkligheten runt asylboendena till allmänkännedom.
    Mord på Östermalm
    Bråk på flera asylboenden på Östermalm.
    Mamma våldtagen på Gärdet i Östermalm.
    Varför har Stocksund och Djursholm inga flyktingförläggningar
    Granne med storfinansen, det blir väl bra?

  16. Det var typiskt att Reinfeldt och Schyffert skulle bli utan. Båda bor på Eastmangatan i närheten av Vasaparken Norrmalm. Men det går nog flera tåg, i nästa tilldelning från migrationsverket blir dom nog inte utan. Varenda demografiskt stabila område måste till varje pris kulturberikas. Enda sättet att slippa otryggheten är att fly utomlands.

  17. Hoppas att kvarteren runt Reinfeldts bostäder blir aktuella för ”utbyggnad” till mångkultur.
    Reinfeldt kanske kan upplåta mark för en trevlig moske.
    (”öppna era hjärtan”).
    Om f.d. hustrun bor kvar i huset kanske hon kan hysa några trevliga muslimer? Vad jag minns så opponerade hon sig inte mot hans uttalanden.
    För att travestera: Mödan är lönen värd! Hon får nog trevligt då.
    Eller; Ge dem ett finger och de tar hela handen.

  18. Skeppsholmen. Drottningholm. Haga. Odenplan. Stureplan. Skeppsbron. Centralen. Kungsträdgården. Slottsbacken.

    Här finns gott om plats. Samla alla som polisen behöver åka och ta hand om hela tiden och låt en stationär patrull finnas på plats.

    Under tiden köar svenska ungdomar för att få flytta till dyra andra- och tredjehandskontrakterade boenden? Samtidigt som de trevar sig fram mellan deltidsarbeten?

    Under tiden kämpar läskunniga studenter med att få plats att sova?

    Under tiden kämpar en jävla massa folk för att få livet att gå ihop.

    En enda grupp prioriteras. Vad tror regeringen att detta kommer att resultera i? Omval?

  19. Märkligt att inga protester uppstår i Östermalms-kvarteren…
    I Berlin (där jag funnit dagens länk ifrån) protesterar nu de vänsterextrema AFA,och deras drägg…Orsaken är att dessa har haft en skyddad plats i Neukölln där det f.ö. ser värre ut än på våra dåtida tippar… 🙂
    Nu skall hela rasket bort och containrar för ”flyktingar” skall placeras på området. Denna gång drabbar ju importerna dem själva,så nu kan de inte gå ut på gatorna och randalera ! Denna gång tillgodoses deras egna krav om fri invasion av godbitar…
    http://www.pi-news.net/2016/02/berlin-linke-demo-gegen-illegalen-unterkunft/
    http://pi-news.net/wp/uploads/2016/02/demo1-440×204.jpg

  20. Ja låt hycklareliten få sin beskärda del av mångkultur haveriet,
    sätt sen totalstopp för invandring tills man rett upp i haveriet.

  21. Henrik Schyffert låter meddela att Brommas pizzerior redan nu iaktar viss försiktighet och justerar inköpsvolymerna på pizzadeg och antalet 50 cl Fanta på PET med cirka 5-10%.

    Byns radioaffär känner sig tvungna att lämna samarbetet med Netflix och styr om verksamheten med huvudsaklig inriktning på försäljning av transistorradios och videoapparater.

  22. Ja nu vänder nog bostadspriserna neråt i och omkring de här områdena.blir väl en moské eller 2 också.svenska ungdomar får vänta i köer i 10 tals år för en lägenhet i Stockholm.ingen styrande har brytt sig.

  23. Ja äntligen får nysvenskarna bo lite centralt och bra ,behövs ju inte några frikort på SL de kan ju traska in till centrum så att dom känner sig riktigt hemma .Kan dom inte även placera kryssningsfartyget som har hyrts in vid skeppsbron så kan dom ju vinka till kungen var kväll innan dom går och lägger sig .Det är ju bara att gratulera stockholmarna att ni nu har tagit en högvinst i det stora migrationslotteriet grattis ännu en gång , undrar vilket postnummer som fru fortuna drar nästa gång.

  24. Skönt för dessa områden som stagnerat lite på sistone, men som nu kommer att få erfara guldregn och ekonomisk tillväxt i år framöver.

    • Östermalmsborna kan ju samtidigt trösta sig med,att det inte är obildade ”svenska lantisar” som hemsöker dem ! 🙂

  25. Detta är alltså början till kåkstäder i Stockholm.
    Grattis Stockholm.
    Man måste vara verkligen dum i huvet om man tror att dessa blir ”genomgångsbostäder”. De kommer att bli permanenta bostäder för invällare, bostäder de aldrig kommer att betala något för.

  26. ”……eftersom flyktingarna ska fördelas mer rättvist mellan kommunerna, säger Karin Perols, sakkunnig vid Sveriges kommuner och landsting, SKL till SvD.”

    Kärringen menar förstås att det varit orättvist mot de stackars östermalmsborna att de inte blivit tillräckligt berikade tidigare? Lyteskomik.

  27. Mycket glädjande att Bromma och Östermalm äntligen får den mångkultur som dess invånare har röstat för…
    😀

Kommentera