Sverige ökar det ekonomiska stödet till araberna i Palestina


BISTÅND. Sverige har ökat sitt årliga bidrag till FN:s hjälporganisation för palestinska flyktingar i Mellanöstern (UNRWA) till $ 40.600.000 (345 miljonor kronor) meddelade UNWRA i ett uttalande på tisdag. Till detta kommer biståndet som Sverige ger direkt till den palestinska myndigheten, de pengar som ges av EU som Sverige bidrar med och säkert något mer som inte är så lätt at belysa. 

Sverige har gett mer än $ 693 miljoner dollar (5,9 miljarder) sedan 1993 och anses en av de bästa givarstaterna till FN:s organisation. ”beslutet att öka vår basfinansiering till UNRWA visar stor vikt att Sverige fäster vid byrån och dess arbete för palestinaflyktingar”, säger Sveriges generalkonsul Ann-Sofie Nilsson. ” i tider av finansiell och politisk osäkerhet för palestinaflyktingar, är Sveriges ständiga stöd kritisk,” skriver UNWRA uttalande. ”byrån för mänskligt utvecklingsarbete inom hälsa, utbildning, bistånd och sociala tjänster för palestinska flyktingar skulle inte vara möjligt utan stöd från donatorer som Sverige.”

Förra månaden, ville Sveriges utrikesminister Margot Wallström ha en undersökning för att fastställa om Israel var skyldig till utomrättsliga avrättningar av palestinier under den senaste vågen av våld.

Kommentarerna var den senaste i en rad uttalanden av Wallström som har retat israeliska myndigheterna. Banden mellan Sverige och Israel störtdök efter att Sverige meddelade sitt erkännande av en palestinsk stat strax efter att Wallströms socialdemokraterna tillsammans med Miljöpartiet bildade regering efter de allmänna val 2014.

Hon fördjupade klyftan förra året genom att beskriva palestiniernas svåra situation som en faktor som leder till islamistisk radikalisering. ”Det är viktigt att det finns en grundlig, trovärdig utredning av dessa dödsfall i syfte att klargöra och åstadkomma möjlig ansvarighet”, sade Wallström under en riksdagsdebatt.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu kommenterade Wallströms uttalanden som ”upprörande, omoraliska, orättvisa och felaktiga” och tillade ”dumma” ”Israel ska inte stå över kritik, men den bör hållas på samma standard som alla andra hålls till” sade Netanyahu enligt Jerusalem Post.

-Pettersson menar att hela UNWRA bör läggas ned. De arabiska så kallade palestinierna är det enda folk som har ett eget FN-organ för ”flyktingar”.

UNWRA, de står för FNs organ för Palestinaflyktingar. Det är en organisation som egentligen inte borde finnas, den bildades 1949 för att ta hand om det Palestinska flyktingproblemet som blev till när staten Israel bildades.

De palestinska flyktingarna har blivit ett permanent inslag i Mellanöstern trots att över 60 år har gått. Märkligt nog tycker många att det är israelernas fel trots att arabländerna runt Israel inte ens efter 60 år och 3 generationer ger palestinierna möjlighet att bli medborgare eller uppnå fullständiga rättigheter i det land de lever i ─ jämför det med den kritiserade svenska flyktingpolitiken, tänk er att vi skulle säga samma som araberna säger till sina arabiska bröder. ─ Visserligen kom du hit som barn 1949, visserligen har du bott och verkat här i 50 år och fått barn som i sin tur fått barn men det är ingen anledning till att du ska bli medborgare i vårt land. – Jämfört med araber är Sverigedemokraterna rena, rama flyktigkramarna men vår svenska vänsterelit föredrar att stödja de värsta högerextremister som någonsin existerat på vår jord framför lagliga, demokratiskt valda partier.

I maj 1950 beräknades antalet flyktingar till 914 00 enligt definitionen ”en arabisk person som bott inom det brittiska mandatet Palestina mellan juni 1946 och maj 1948 och flytt”

Med tiden har detta utökats till barn och barnbarn och de Palestinska ”flyktingarna” beräknas idag uppgå till 4 miljoner. Det är en helt unik situation och gäller inga andra flyktinggrupper i världen. För att få stöd från UNWRA får ”flyktingen” inte ha något arbete, snacka om att ge bidrag till passivitet.

Alla andra flyktingar i världen hanteras av FNs flyktingkommissariat UNHCR men det duger inte åt araberna.

FNs generalsekreterare Dag Hammarsköld presenterade 1959 en plan över hur det palestinska flyktigproblemet skulle lösas. Hans tanke var att de rika oljeproducerande länderna som var i behov av arbetskraft skulle integrera Palestinier i länder som hade samma språk, kultur och religion.

Förslaget förkastades av UNWRA. Ralph Garroway, före detta chef för UNWRA förklarade att ”arabstaterna vill inte lösa flyktingproblemet. De vill behålla det som ett öppet sår, de skiter i om palestinierna lever eller dör, de vill skymfa FN och ha ett vapen mot Israel”

Jordanien och Israel är idag de enda länderna i Mellanöstern som gett barn och barnbarn till palestinska flyktingar medborgarskap. Syrien (innan kriget) ger sina palestinska flyktingar samma utbildningsmöjligheter och sociala tjänster som sina egna medborgare, men inte medborgarskap.

Libanons palestinska flyktingar har inte ens rätt att bygga ut sina bostäder, eller bygga permanenta tak över sina hus. Dessutom är flyktingarna begränsade i frågan om vilka yrken de får praktisera.

95 % av de som idag betraktas som flyktingar av UNWRA är födda utanför det som ses som var Israels gräns 1967 och enligt araberna ska dessa 95 % som aldrig varit i närheten av Israel ha rätt att återvända ”hem” dit de aldrig varit men att bli medborgare i det land där de är födda och där de fött barn och barnbarn är inte att tänka på enligt den store barmärtige gudens tjänare.

Jämför gärna palestiniernas situation med de judiska glömda flyktingarna från 1948 som var lika många eller fler än araberna och idag är fullt integrerade i Israel eller andra länder runt om i världen.

Sveriges bidrag till palestinaaraberna bidrar inte på något sätt till fred i området.


14 responses to “Sverige ökar det ekonomiska stödet till araberna i Palestina

 • Risto Matinen

  …men vår svenska vänsterelit föredrar att stödja de värsta högerextremister som någonsin existerat på vår jord framför lagliga, demokratiskt valda partier

  Har du noll koll på vad som är högerextremister? Förvisso har socialisterna lyckats förvrida sinnena här. Men, såhär är det:

  Höger: Fri marknad, inget/lågt politiskt inflytande, liten/ingen stat, inga statliga företag, låga/inga skatter, fokus på individen inte kollektivet.

  Gilla

 • ericr45

  Kan vi inte sända biståndet direkt i form av t ex svensktillverkade varor, typ ammunition? Stöd svensk industri!
  Var hundrade patron kan ju innehålla dynamit med efterföljande vapensprängning?

  Gilla

 • Observator X

  De har varit tålmodiga, judarna i Palestina. Det måste man säga men allt har ju en gräns.
  Att bli attackerade nära nog varenda dag av araber, det kommer att få ett slut. Om judarna ska göra något åt saken, på allvar, då är det nog lika bra att göra det nu. Usa:s stöd är inte för evigt…och att tömma Gaza-remsan torde inte vara något större problem. Israel har en hyfsad krigsmaskin med drönare och artilleri.
  Det är dags att visa araberna att de ska hålla sig till öknen med sin låga våldskultur. Dags att visa det världen över.

  Inte för att sätta judar på pidestal, en hel del av dem är otrevliga översittare med sin tro att de är Guds eget folk och vidare tokerier.
  Men, jämför man med den arabasiatafrikanska muslimsörjan som infiltrerar och som gräshoppor invaderar och tillåts våldföra sig på västvärlden…det finns inget att tveka på, längre.
  Jag har tagit ställning.

  Deal with the arabs, Israel! Do it now, you have my full support!

  Gilla

 • eri

  Jag är i Indonesien just nu och har varit på Bali flera gånger och där kan man ,,hör o häpna ,, lämna dörren olåst ,,ställa hojen(mc) utanför och glömma nycklarna i utan att det händer någonting ,men så åkte jag över till Lombok ,,och där stjäl dom allt ,,det gäller att hålla koll på allt ,,mc blir man tvungen att ta in på rummet för att vara säker,,jag kunde för allt i världen fatta att det skiljer så mycket (det är grann ön)men så vaknade jag till ett hiskligt skriiii djävulsk oväsen 5 på morgonen och tänker ,vad fan är det på g ,,och då inser jag att dom är ju för faaan muslimer och jag råkar bo 5 meter från en moské och då faller allt på plats ,,på Bali är dom hinduer
  och dom är rätt så ärliga av sig ,och anledningen till att man måste släpa in bågen in på rummet är att dom på Lombok är mussar och dom stjäl ,rånar och våldtar exakt som dom gör hemma i sverige ,,det tillhör liksom till religionen

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Margot Wallström har sagt att Ryssland är största hotet mot freden i Europa, ingen analys, hennes kunskaper verkar obefintliga. Ryssland har slagit ut IS i Syrien och Assad har kommit med manskap på marken och säkrat områden efter att Ryssland har bombat Islamiska staten sönder och samman….Wallström tyckte att Ryssland skulle slutat bomba…..alla förstår att IS då vunnit!
  Turkiet och Saudi Arabia har stöttat ISIS med vapen och manskap, gangsterstaten Turkiet och islam är det största hotet mot världsfreden och NATO om de skulle ställa sig på Turkiets sida i en konflikt med Ryssland. Socialdemokraterna har valt fel sida, de har velat ha med Turkiet i EU, en islamisk gangsterstat.
  Socialdemokraterna borde läsa på om Israel, Palestina kan aldrig få en egen stat vid sidan om Israel, en muslimsk Palestinsk gangsterstat nära Israel är militärt omöjligt och det skulle inte fungera av många orsaker, de skulle nå Israel snabbt och Israel skulle inte kunna försvara sig, problem med vattenförsörjning et cetera.
  Ett människoliv är kort mellan 50-100 år, därefter kommer nya människor, borde vi inte se mer till oss själva och våra barn och barnbarn, vill vi att en ideologi som islam ska bli dominerande i Sverige inom 100 år, en ideologi som predikar terror och mord på icke-muslimer.
  I så fall har vi ingen framtid, mänskligheten har ingen chans att överleva på 100-200 års sikt med islam, de följer en ideologi från år 600 och en mördare och pedofil är deras förebild, profeten Muhammed! -I Toan med honom och hela hans gäng!!!

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   De flesta svenskar kan knappt den svenska kartan med län och landskap….vi vet vad att Haparanda, Umeå, Kalix ligger i norra Sverige och att Malmö, Lund ligger i södra Sverige….!
   Beträffande Israel är de flesta dåligt pålästa om hur kartan ser ut och vilka problem landet har militärt och med vattenförsörjning osv….FAKTUM ÄR att jag tror inte Wallström kan Israels karta….Er känner att jag knappt kan det själv och hatmedia ger inte mycket information….TYVÄRR ÄR MARGIT WALLSTRÖMS KUNSKAPER EXTREMT BRISTFÄLLIGA, konstigt att hatmedia inte beskriver problemen korrekt, – EN PALESTINSK STAT ÄR OMÖJLIG VID SIDAN OM ISRAEL!!!

   Gilla

   • eri

    Den lilla bit mark som tilldelades Israel (om det gick riktigt rätt till då)skall man nog inte fästa stor vikt vid idag ,,det dom fick var en bit torr öken som dom klarat av att göra om till odlingsbar mark och det sticker nog i ögat på den late oföretagsamme korkade araben ,,och det är den enda demokratin i mellanöstern och det sticker i ögat på korkade Margot ,,summan = att dom skall förgöras tycker Hamas isis mujahedin Margot Alqaida och al shabab

    Gilla

 • ossie

  Mora knivar kanske kan komma till pass. Gynnar ju svensk exportindustri.

  Gilla

 • FjärranÖsternRedaktionen

  Hur många kilometer tunnel räcker dessa pengar till ??

  Gilla

 • eri

  Ja vilka jävlar det finns på vänsterkanten ,,,stödjer öppet ,,utan att skämmas terrorismen ,,Hamas ,alqaida och isis ,,dom delar förstås på slantarna ,,och får råd att fixa fram ännu mera självmordsbombare ,,dom borde åtalas i internationella domstolen och dömmas till livstids fängelse
  för medhjälp till terrorism
  byt regering nuuuuuuu

  Gilla

  • eri

   Nu blev jag ju skit förbannad känner att det kokar över snart ,,,hur i helvete kan det finnas idioter som röstat fram dessa jävla dårar..fattar folk ingenting alls??

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: