Statsministern möblerar om i regeringen men ställer sedan tillbaka möblerna på samma plats


INRIKES. Statsminister Stefan Löfven organiserar om i regeringen och ger Ylva Johansson ett större mandat över etableringen av nyanlända. Arbetsmarknadsministern får även ta initiativ i utbildnings- och bostadspolitiken.

– Hon kan ta politiska initiativ som ligger på en annan ministers område, säger Löfven.

-Pettersson konstaterar att Ylva Johansson då blir Migrationsminister men det ska kallas något annat. Damen hade tidigare hand om etableringen av nyanlända med känt resultat så för mig är det obegripligt att förstå vad Löfven omorganisation om.

Ylva Johansson vars titel är oklar ska tydligen ha någon sorts övergripande ansvar men det borde statsministern eller vice statsministern ta.

Ylva Johanssons breda erfarenhet framhävs och 380 miljoner gav nio ungdomar sysselsättning och Vårdminister Ylva Johanssons IT-äventyr, Att Veta AB, har förlorat närmare 200 miljoner kronor. Nu läggs bolaget ned efter fem år av förluster. Mest pengar har Sveriges kommuner och landsting förlorat.

Hennes erfarenhet går inte att förneka, men damen verkar inte ha gjort något bra eller lärt av misstagen…

DN.se


7 responses to “Statsministern möblerar om i regeringen men ställer sedan tillbaka möblerna på samma plats

 • eva

  Hörde denna floskelpruta på P1 i morse! Ordet UTMANING var vanligast förekommande, ett ord jag numera har allergiska reaktioner mot.
  En bland alla tankar var att detta är ett sätt för Löfvén att markera mot Kaplan och hans amöbaliknande bostadspolitik. En politik där Kaplan pratar och pratar men inget uträttar mer än som det verkar åker fram och tillbaka till Turkiet. Kanske t.o.m. Löfvén fått nog?

  Gilla

 • Kommendanten

  Etablissemanget förtjänar bara ett ord; AVGÅ!!!

  Gilla

 • jgarn

  Socialdemokrater = kompletta idioter.

  Gilla

 • Sven-Erik

  Petterssons löpsedel är upplysande att svenska folket själva får skruva ihop möblemanget typ vad Johan Westerholm på ledarsidorna skriver under rubriken; ”Billigt, billigare, billigast gratis”. Den absolut största delen av asylanterna är vapendugliga män >70% som vill ha allt gratis. Vinsten för dessa är 7-10 år av etableringsbidrag, försörjningsstöd, hyresbidrag utbildning till gymnasiekompetens. Ett liv om än inte ett lyxliv – till vad nytta för deras familjer, hemländer? Sverige, hela världen med sina 7,5 miljarder plus människor behöver färre munnar att mätta och färre konsumenter för att mänskligheten ska överleva. ”The sustainable planet Earth.” Om 10-20 år ersätts 50 % av industriproduktionen av robotar. Alltså fler platta paket. Sverige behöver snillen och världen hjälparbete
  Skicka hem dom med hacka, spade och en murblandare så de kan bygga upp vad de rivit ned!!!

  Liked by 1 person

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   Sven-Erik…En riktigt bra kommentar, dessa dysfunktionella muslimer är värsta ogräset och ingenting Sverige behöver!

   Gilla

  • ericr45

   Ylva J är en av de skuggfigurer i bakgrunden som styr svetsarn.. Bara en tidsfråga innan hon skulle flyttas framåt, kanske t o m som hans efterträdare och då, arma Sverige säger jag….
   Ylva J är politikens Eliasson, smartare men framför allt farligare än Sahlin..

   Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Hörde kort om detta på nyheterna, hon uttalade någonting om många besök på Försäkringskassan innan bidraget trillar in på kontot den 25:e….! Det är där hela bunten hamnar för de efterfrågas inte på arbetsmarknaden, de är anställningsomöjliga araber/muslimer!
  Det blir härligt i vår och sommar för 87:an – våldtäkter, misshandel, mord och upplopp….Spännande så länge INTE egna familjen drabbas!
  UUUUUT!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: