Fyra resor för en miljon – ändå är Mohaned från Sudan kvar


I ett år försökte myndigheterna utvisa Mohaned tillbaka till Sudan. Fyra gånger försökte de med chartrade privatflyg och vanligt reguljärflyg. Lika många gånger misslyckades man. Kostnad: nästan en miljon kronor. Och Mohaned är kvar.

Totalt har de misslyckade resorna för bara Mohaneds del, med löner och traktamenten, kostat minst 925000 kronor. Och då är inte kostnader för resor till och från flygplatsen, en resa fram och tillbaka till Kastrups flygplats i Danmark, administration och andra kringkostnader inräknade.

Mohaned, som själv berättar att han arbetat i livsmedelsbutik och betalat skatt under stora delar av sin tid i Sverige, är kluven. – Jag vill ju stanna i Sverige, men det här är galet mycket pengar, galet, säger han.

Och det gäller inte bara Mohaned i Göteborg. Med en reglerad invandring kommer också att de som får avslag på asylansökan måste kunna lämna landet.

Enligt Kriminalvårdens statistik blir nästan var femte planerad resa med en person som ska utvisas aldrig av. När vi begär ut fall under 2015 där just chartrade privatflyg ställts in är det påfallande ofta olika former av myndighetskrångel eller besked från andra myndigheter som anges som orsak.

Och det blir ofta dyrt. Väldigt dyrt!

-Pettersson läser detta i GT/Expressen men saknar följdfrågan. Varför ska Mohaned utvisas? Han har enligt Expressen inte begått något brott och har enligt honom själv arbetat och betalat skatt stora delar av sin tid i Sverige.

Stämmer det, så det så borde de ansvariga åtalas för förskingring av allmänna medel, det borde finnas nog med kriminella att kasta ut i första hand och hur inrikesminister Ygeman ska kunna bli av med 80 000 förblir en gåta…

Varför inte diskutera med Mohaned? Om du återvänder frivilligt får du en enkelbiltett och exempelvis 30 000 i startkapital. Är det för enkelt?

2016-02-24_0737


7 responses to “Fyra resor för en miljon – ändå är Mohaned från Sudan kvar

 • br

  1 styck. 1år. Misslyckat

  79999 styck. ?!? År. ?!??!

  Gilla

 • Kommendanten

  Asylsystemet fungerar inte för fem öre. Hela EU håller på att krackeleras och notan för detta elände får skattebetalarna betala.

  Därutöver förpestas Sverige och EU med muhammedanska avarter och islamiseringen sprider sig som en pest i hela Europa.

  Glöm EU, ett Muhammedistan är annalkande.

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   Tyvärr och vår utrikesblondin Margot Wallström säger att Ryssland hotar världsfreden – Ryssland och Putin som krossat IS i Syrien!

   Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Galenskap är bara förnamnet och grov förskingring av allmänna medel, de måste tro att Sveriges statskassa är outtömlig, detta är fullständigt vansinnigt. ANSVARSLÖST men det går igen i allt som våra politiker tar i!

  Gilla

 • ossie

  Och sen snackar man om att utvisa 80 000 fan vet om det inte är billigare att ha dom kvar. Det enda raka är att mota Olle i grind dvs tvärstopp för all asylinvandring.

  Gilla

 • age

  Låt slumpen avgöra hans öde.
  Släpp honom i fallskärm över hemmaplan, djungeln.
  Då tar det i alla fall längre tid innan är här igen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: