Den stora lögnen

Sverige varken befinner sig i eller står inför en kollaps. Detta hävdar Expressens Lars Lindström i en krönika.

Folks rädsla över samhällsutvecklingen bygger på lögner och det finns ingen anledning att ta människors oro på allvar. Detta enligt Lindström.

Lindström konstaterar att den våg av alternativa och främlingsfientliga internetsidor som vuxit upp, enbart sprider hat och lögner. De som skriker högst är också de som är sämst på källkritik.

Vi står inte inför en kollaps, menar Lindström och tillägger att ordet VI är detsamma som majoriteten av det svenska folket. Lars Lindström gör sig alltså själv som språkrör för majoriteten av det svenska folket.

Det finns mycket man kan skriva om Lars Lindströms självtolkning. Att vi i alternativa medier saknar kunskap och förmåga att källkritiskt granska varje uppgift som förmedlas till oss, är en sak och där kan Lindström ha rätt. Det Lindström inte förstår är att majoriteten av de alternativa medierna hämtar och vidarebefordrar sin information från hans egen tidning, andra etablerade medier, samt en rad pålästa personer med insyn i verklighetens Sverige.

En av de som skriker högt om den stundande kollapsen är socialdemokraten Johan Westerholm på Ledarsidorna. En annan är nationalekonomen Tino Sanandaji. Om det råder brist på källkritik i dessa två herrars alster, finns det all anledning för Westerholm att skälla på sina initierade källor och Sanandaji att tvingas ifrågasätta sina egna studier.

De kommuner som inte längre klarar sina uppgifter, de myndigheter som Lex Sarah-anmäler sig själva och de politiker som nu tvingas till extrema åtgärder, är nog bara överdrivet känsliga i sin analys av verkligheten.

En journalist på Expressen har ju alltid rätt.

Expressen

Ps. Lars Lindström använder Staffan Landin som källa. Om han är mer trovärdig än Johan Westerholm och Tino Sanandaji har jag ingen aning, men jag misstänker att Landin snart nog får mothugg. Tittar man på Landins Facebook-sida ser man att han bl.a. gillar grupperna ”Sverigedemokraterna i riksdagen – nej tack”, ”Ship To Gaza”, ”Inte rasist men”, ”Latin mot rasism” och en rad socialdemokratiska företrädare. Misstänker därför att Landin har starka skäl att stärka bilden av att Sverige inte befinner sig i, eller står på randen till en kollaps. Hans Twitter förstärker detta.

14 thoughts on “Den stora lögnen

 1. En förklaring till varför svenska skribenter avsiktligt vilseleder sina läsare kan vi i dag taga del av i Skånskan.Länken som jag lägger in har sin bakgrund i,att Udo Ulfkotte och hans ”Newsvoice” fick komma till tals i några mindre svenska PK-organ:
  http://www.skd.se/2016/02/23/varfor-vill-eva-bofride-tysta-newsvoice/

  Varför Ulfkotte var viktig att tysta ner,framgår av Wikipedias info kring honom:
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Udo_Ulfkotte

 2. ”En av de som skriker högt om den stundande kollapsen är socialdemokraten Johan Westerholm på Ledarsidorna. En annan är nationalekonomen Tino Sanandaji”

  Fel. Jag har upprepat 10-20 gånger sen åtminstone 2014 att det INTE blir ett ”kollaps” och varför. Inget rikt land har historiskt kollaps i fredstid, det som händer är gradvis nedgång. Just därför ska man förklara för osofistikerade att det finns mycket mellan ”allt går bra” och ”samhällskollaps”! Folk hör tydligen vad de vill höra.

 3. Hur mycket skit får Lars Lindström och hans gelikar rapa ur sig egentligen? Det räcker nu. Norge är oroliga för den Svenska kollapsen (kan kalla den för politiska kalopsen också) så katastrofalt som allt blivit. Sanningssägare och folk med verklighetsuppfattning hittar man inte i Svensk press eller media, den hittar man utomlands numer. Det är ju jävligt konstigt att tex en gruppvåldtäkt, bilbrand, mord på asylboenden knappt existerar i viss media?. Hur kommer det sig? Har det bara hittats på? När alternativ media som avpixlat och andra rapporterar sanningen så duger det inte? Svensk press och public service (hur det ens kan få heta det längre) fyller inga som helst funktioner längre vad gäller den verklighet de flesta av oss lever i och ser. Men för all del, fortsätt ljug, desto fortare går det utför, världen runt omkring är av annan uppfattning när det gäller Sverige.

 4. Lindström är sannolikt liberal och därmed lika galen som kamraterna i LUF som föreslår incest och nekrofoli. Jämfört med tokstollarna i LUF så ju varje sverigevänlig och invandrarkritisk publikation på nätet ytterst modest och sanningsenlig.

 5. Titanic påstods ju var osänkbart ,det vet vi med facit i hand att så var absolut inte fallet.
  Makteliten försvarar sitt vansinnesprojekt ända in i det sista,tro inget annat.
  Utbytet av svenska folket är planlagt sedan decennier och alla dåvarande partier var med på detta.SD fanns ju inte då.

  Julia Caesars senaste söndagskrönika är som vanligt fantastiskt rysligt spännande,intressant,klargörande och får en att koka över av vrede mot makteliten och deras svenskfientliga projekt,massinvandringen.Hoppas att Julia Caesars krönikor översätts och sprids ut i Västvärlden,få kan som hon sätta ord på galenskaperna och med en glasklar skärpa beskriva och avslöja maktelitens fortsatta svenskfientliga ”highway to the hell”.

  Återigen slås man av hur fruktansvärt lättmanipulerat,lätt-lurat,okunniga och oengagerade svenskarna varit genom så många decennier.
  Personligen är jag övertygad om att metoderna har sossarna och kommunisterna lärt av det gamla DDR och Sovjet.Palme själv for ju ofta till det gamla DDR och lärde mycket där.Skolsystemet är ju även mycket infiltrerat av hur dåvarande kommunistlandet förde propagandan i skolundervisningen.Det skulle inte ha varit så framgångsrikt annars på just svenska folket.Har träffat flera invandrare som kommer från de forna gamla kommunistiska östats-länderna och som har flytt hit till Sverige,dem säger alla att det är otäckt att svenskarna inte verkar förstå att de är under kommunistiskt förtryck av etablissemanget,som använder sig av mindcontrol metoder då fysiska avrättningar och tortyr skulle avslöja dem direkt som de kommunister dem verkligen är och inte kan tillåtas i en sk demokrati.

  http://snaphanen.dk/2016/02/20/sondagskronika-hur-eliten-forstorde-sverige/

 6. Att inte bara Absurdistan sjunker allt djupare ner i slummen får denna bild som jag hittade i Berliner Morgenpost…Det är nu så illa ställt för ”Europas ledande exportland” att det regnar in i deras affärscentra.Tydligen är alla hantverkare upptagna inom flyktingindustrin,eftersom man istället för reparation,placerar ut plasttunnor för att samla upp vattnet:
  http://www.morgenpost.de/bezirke/neukoelln/article207072769/Stuendlich-mehr-Eimer-Dach-der-Rollberg-Passage-undicht.html

 7. ”Länge leve yttrandefriheten”.de avslutande orden i…..en artikel som fick mig att lite bättre förstå varför vi lever i ett i princip ”ockuperat” land, där vi dessutom bekostar ”ockupationen” med våra skattemedel.
  http://nyadagbladet.se/kultur/en-essa-om-hur-sverige-erovrades/
  (Om någon har pengar men ingen makt då försvinner pengarna, dock om någon har makt så kommer pengarna, läst i en bok minns tyvärr inte vilken)
  Läste även om ”soros” på fria tider, det finns ett samband.

 8. Ynkryggen Lars Lindström har väl aldrig blivit så avklädd
  som han blev när granskning Sverige ringde till honom
  och ställde en rad relevanta frågor, att vara journalist
  på Sveriges största tidning, och att bli så svarslös måste
  kännas pinsamt. Och när han påstår att Sverige inte
  står inför en systemkollaps, så är han djupt okunnig
  eller djupt ohederlig, det gäller tydligen att ljuga ända
  fram tills Sverige totalt kollapsar, och som Svensk journalist
  bar han ett mycket stort ansvar för det tillsammans med
  dom andra kålhuvuden inom Journalistkåren!
  Att en journalistkår ingår förbund med makteliten, istället
  för att granska densamma är grovt kriminellt, och helt
  ovärdigt över hur bra journalistik ska bedrivas!

Kommentera