Är Ystads turiststrateg rasist?


INVANDRING. I Ystad kommun riskerar att förlora övernattande gäster när flera turistanläggningar sedan i höstas övergått till att vara boenden för flyktingar. Flera verksamheter har nu aviserat att de inte kommer att återgå till att ta emot besökare till sommaren.

– Vi måste ju på något sätt ta emot alla de här människorna som är på flykt, självklart är det så. Men i min profession arbetar jag med destinationsutveckling och en process som ska förlänga säsongen i Ystad och här ser jag att vi riskerar att tappa i attraktionskraft. Det säger Marie Holmström, turiststrateg i Ystads kommun, som de senaste åren har haft en positiv utveckling av antalet gästnätter.

– Men för att förlänga säsongen och öka beläggningen över hela året måste vi kunna tillhandahålla fler bäddar. Förlorar vi flera turistanläggningar riskerar det att bli tvärtom, säger Marie Holmström och konstaterar att det här är en viktig fråga att diskutera.

Läs mer på Skånska Dagbladet men Pettersson tycker det låter som om turiststrategen Marie Holmström är rasist och vill bli av med ”människorna som är på flykt”…

I Oxelösund där jag bor har eller hade  bara ett hotell. Det är nu ockuperat av asylsökande och det har inte förekommit någon som helst debatt om hur det påverkar näringsliv och turism, det har bara varit klagomål på maten i lokaltidningen…


6 responses to “Är Ystads turiststrateg rasist?

 • nosferatu

  I min stad är två av fem hotell numera asylboenden.

  Gilla

 • Joy

  Ja, det kan de gott ha, de giriga hotellägarna.

  Vi semestrade i tält då jag var barn, det gick alldeles utmärkt. Så svensken kan ju tälta eller bo i husvagn om någon landsände lockar, full med asylsökande. Ta en utlandsresa till sol och bad och kultur istället, hoppas på att hotellet där inte är fullt av asylsökande. Det finns länder som har en annan politik än Sverige.

  Gilla

 • Mm

  Är man på semester så brukar man få betala för uppehället från sin egen plånbok, oftast påfylld från det som kommer av eget arbete, inte av bidrag från värdfolket/värdlandet.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Besöksnäringen dör; hotellen dödar events, museer, matställen mm, man undrar vad Migrationsverket lockar/hotar med

  Hotellen ersätter alltså riktiga pengar, inte sällan utländska, med lånade migrationsersättningar… Ekonomisk KATASTROF. ”Buu huu, det är såååå synd om ‘flyktingarna’ att de inte får bo på de fina hotellen och i lyxstygbyarna året om….”

  Och sen kommer spyreportagen om hur illa ‘flyktingarna’ far när de ‘tvingades flytta’ från fina hotell för att översomra i gympahallar.

  Gilla

  • Tony

   Ja det är ju en viss skillnad att inhysa tärande gäster,
   det är dom närande turisterna som förser kommunen
   med skatteunderlag.
   Dom flyktingar som bor i Ystad, bor i fina korsvirkeslängor,
   som förmodligen behöver en rejäl översyn innan man kan
   släppa in turisterna igen!

   Gilla

  • Suzie

   Tror nog att många utländska turister avstår från att semestra i Sverige så kriminellt och farligt som det är i landet med världens mest galna feministregering som bjuder in, och tillåter och uppmuntrar barbarvåldskulturer att sexuellt ofreda /våldta barn och unga kvinnor.Svenskarna själva borde bojkotta alla boenden vars psykopatiska pengakåta ägare medverkar till svenska folkets undergång.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: