1:a mars, ett datum som oroar


Den 1:a mars, om drygt en vecka, sjösätts regeringens nya tvångslag om att tvinga samtliga kommuner att ta emot asylsökande.

Detta har skapat panikåtgärder i bl.a. Stockholm där man nu anställer personer utan behörighet och detta till löner som överskrider de redan anställdas.

Den som nekar till att den svenska välfärdsmodellen sakta men säkert kraschar bör nog ta del av lite andra nyheter än lokalblaskan, TV4-nyheterna och den fackliga tidskriften.

Nyligen fick vi veta att icke behöriga lärare ska anställas för att klara anstormningen av ensamkommande, trots de senaste årens debatt om att höja statusen för läraryrket. Hur länge det dröjer innan man anställer läkare efter samma premisser är nog bara en tidsfråga och inte en fråga om.

I Stockholm anställer man alltså socialsekreterare utan behörighet och ger dem högre löner än de som utbildat sig och jobbat i yrket under flera år. Förslaget om detta kommer från vänsterhåll, nämligen från Vänsterpartiet i form av Lorena Delgado.

Detta är något inte ens koalitionspartnerna känt till, utan är något som skett bakom ryggen. I ren förtvivlan har nu 7 socialsekreterare sagt upp sig och en professor i nationalekonomi kallar situationen för ”panikläget”.

Jo, det är nog många som upplever panik när föregångslandet Sverige sakta men säkert förvandlas till världens driftkucku.

Ledarsidorna


8 responses to “1:a mars, ett datum som oroar

 • CB

  Varje gång jag går till doktorn och det är en utländsk ( mena) så kommer jag vilja se läkarlegitimation. Men det hjälper väl inte då det går att skriva provet för legitimation om och om igen.

  Jag blev i höstas felbehandlad av en mena doktor. Jag hade 40 graders feber, ont bak på ryggen vid njurarna. Då jag haft urinvägsinfektion många ggr så visste jag nu att detta blivit en njurbäcksinflammation istället. Gick till vårdcentralen och sa mina symtom och han sa urinvägsinfektion. Jag protesterade och då sa han att jag skulle vara tyst då jag minsann inte är någon läkare. Fick medicin för urinvägsinfektion och dagen efter hade jag 41 graders feber och så ont att jag inte kunde röra mig. Blev en färd till akuten och inlagd för kraftig njurbäcksinflammation.
  5 dagar senare ringer mena doktorn och säger att det var olyckligt att jag blev inlagd. Svår diagnos att ställa sa han, konstigt att jag med ingen läkarutbildning kunde ställa rätt då.

  Jag är utbildad lärare och på skolan jag jobbar på så har det anställts två obehöriga syriska lärare på 1 månad.

  Gilla

 • Trodé

  Kommunerna få göra som Migrationsverket, säga att det tar två år innan vi kan behandla ditt ärenden.

  Gilla

 • Johnnny

  Vad säger att en utbildad skulle få lägre lön om denne söker nytt jobb?

  Gilla

 • Joy

  Sent ska syndaren vakna. Socialsekreterare är en yrkesgrupp som har mycket flum, ignorans och massinvandring på sitt samvete. De har själva velat ha detta, nu får de väl också ta ansvar för det de ställt till!

  Gilla

 • eva

  Ett land i förfall! En moralisk stormakt i brant utförsbacke, vad kommer att återstå och vilka kommer att sopa ihop?
  Sverige kommer säkert att fortsätta existera som stat, som nationsbildning, men ruttna inifrån. Ekonomin försämras och landet kommer inte att klara de krav välfärdsbygget har utlovat och tagit betalt för i förväg. Vilka kommer att reagera först, de som helt lever på bidrag eller de som betalar för kalaset?

  Gilla

  • Hans Nilsson

   Eftersom vi som betalat för kalaset de senaste 40 åren inte har reagerat nämnvärt i varje fall där det är minst farligt att agera dvs vid val kommer det med största sannolikhet bli de som lever på bidrag som kommer att känna sig än mer kränkta av kanske minskade bidrag att reagera och också agera. 2016 blir ett händelserikt år på många sätt. Engelska befolkningen kommer kanske att visa vägen. Jag hoppas innerligt på att de sätter klackarna i backen och lämna EU med buller och bong.

   Gilla

 • jgarn

  När slödder, dvs kommunister och socialister får styra.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten,Ricki

  DRIFTKUCKU….-vilket härligt ord….Det passar bra på Åsa Romson och Stefan Löven, Margot Wallström, de kvalificerar sig med väldigt god marginal efter sitt prat om HUMANITÄR STORMAKT OCH SUPERSTORMAKT…Vilka jävla idioter!!!!!!!!!!!! Wallström är värre än Carl Bildt, överklasmannen som föddes med en silversked i munnen och hatar Ryssland…Wallström får inte besöka Israel….
  Till artikeln….`! Intressant att utbildade socionomer, en lång utbildning, att de säger upp sig….hahahahaha, gå 4-5 år och ta en universitetsexamen och betala ut socialbidrag till VÄRSTA SORTENS SLÖDDER, importerade av sossarna….hahahahahaha….
  LOCKET LIGGER PÅ OCH ÄR REJÄLT FASTSVETSAT I SVT OCH HATMEDIA….-aldrig ett ärligt ord om detta, de sociala kostnaderna har ökat till gigantiska proportioner de senaste 30 åren genom massinvandringen….
  Återigen kolla Tinos blogg….http://www.tino.us/

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: