Sätt er ner och ät tillsammans


INTEGRATION. Nästan alla människor kan äta tillsammans. Kineser, svenskar, amerikaner, sydamerikaner osv. Vi äter det som bjuds, ibland med förtjusning, ibland av artighet men vi äter.

Lee Kuan Yew, var Singapores förste premiärminister, han förvandlade Singapore från en djungelutpost med malariaplåga till ett välmående centrum för finansvärlden och för global handel.

Mr Lee, som dog 91 år gammal förra året berättade hur hans egen generation av politiker som arbetade med honom har integrerats väl, bland annat genom att sitta ner och äta tillsammans. Han sade : ”Går du på en skola med muslimska och andra elever finns det en halal och icke-halal avdelning, och även på universiteten sitter muslimerna separat för att inte komma i kontakt med något som är ”förorenat” enligt deras tro. ”Det blir en social klyfta… ” Alla går att integreras utom muslimer. 

Resultatet blir en ”slöja” över muslimerna. På frågan vad muslimer i Singapore behöver göra för att integreras, svarar han: ”Var mindre strikt med islamiska ceremonier och säg” Okej, jag äter med er. ”

I det förhatliga Israel har det varit matfestival. 25 kockar, både arabiska och judiska, från hela landet deltar i Israel. De har slagit sig samman för att skapa läckra arabiska delikatesser så som hilbe (bockhornsklöverfrö), habisa (en svart-vit pudding med morotsjuice) och haroumanieh (gröna linser som kokas med äggplanta och granatäppeljuice).

-Pettersson undrar om det skulle gå med judiska kockar i arabvärlden, eller kan ni tänka er en troende muslim sätta sig ner och äta julbord med en svensk, ens av artighet? Där har ni en stor del av världens problem…att ta seden dit du kommit existerar inte i muslimernas värld, trots att koranen och Muhammed tillåter det och kallar det Darura. Svenska politiker borde varje gång muslimerna kräver särbehandling hänvisa till koranen och säga Darura


20 responses to “Sätt er ner och ät tillsammans

 • Bertil Nilsson

  muslimer äter med handen, de är som en gödselspridare med risen de äter. Maten ligger över hela bordet och på golvet. Här i Thailand är många muslimer inte välkomna för de smutsar ner helt otroligt.

  Gilla

 • Mari

  Det var många år sedan Sverige började fjäska och jämka med muslimerna. När de väl insåg vilken makt detta gav blev det mer och mer. Nu när vi är i deras hand kan vi inte sätta stopp. Vi ändrar våra lagar och regler för att tillfredsställa dem. De fick nötkött i skolorna redan i början på 90-talet men då var det inte tal om halal- de var bara glada att få nötkött. Då satt både föräldrar och elever blandat i matsalen vid olika tillställningar.
  Detta har smugit på oss under en lång tid och snart når de sitt mål – ERÖVRA VÄRLDEN. Anna Kindberg Batra vet inte att hon gräver moderaternas grav ,men framför allt – Sveriges – Svenskarnas – vår grav när hon vänder SD ryggen.

  Gilla

 • Pica pica

  Finns inte en chans i helvetet att muslimerna ska lyckas här i världen. Jo, förresten i Helvetet passar de. Anledningen till dessa hårda ord är att jag nyss tittat på en video på Blazing Cat Fur om en pappa som förbereder sin 11-årige son att köra iväg med en självmordsbil. Hur kan en förälder indoktrinera sitt barn så, stjäla deras framtid? Han borde kört den där bilen själv.

  Att tänka sig att så galna människor ska lyckkas bilda ett världsomspännande kalifat och leda jordens befolkning är så absurt.

  Det är nog många (även muslimer) som har väntat på en reformation av islam men den verkar inte komma. Vissa muslimska ledare verkar söka sig långt tillbaka in i ökendimman på 600-talet samtidigt som de själva vill ha en Guldrolex, senaste Iphonen, nyaste Mercedesen osv. Dubbelmoralen och hyckleriet har passerat alla gränser.

  Nu har de invaderat väst och det första de gör är att nedvärdera, spotta på och döma ut sitt värdland. Kräva specialbehandling i allt vilket ofta innebär att de gör sig omöjliga på arbetsmarknaden.

  Fattar de inte att allt till sist slår tillbaka mot dem själva? Som man bäddar får man ligga…..

  Gilla

  • Argus

   Muselmaner har per se inte åstadkommit någon utveckling för människorasen. Att man över huvud taget har något inflytande beror på den olyckliga stjärna som hade samlat förhistoriska kadaver under deras fötter som eftertraktas som en energikälla av den utvecklade västvärlden.

   Nu har vi fjärde generations kärnkraftverk, ”on-line” sedan 19 december, tack vare Ryssland och sydafrikanen (boeren?) Elon Musk säljer elbilar som aldrig förr. Vi skulle kunna bli oberoende av OPEC & Co och samtidigt ”överlåta” de fossila bränslerna till tredje världen så att även de kan landa i tredje årtusendet.

   Gilla

   • Lena

    Vi kunde redan i början av 1900-talet varit oberoende, ( finns på museer batteribilar) och i usa californien så utvecklades det på 60-talet en fantastisk elbil den var så bra att projektet lades ner blixtsnabbt, det fanns då intressen privata sådana som ville tjäna pengar på fossila bränslen.

    Gilla

  • Luntan

   Det förefaller som om min kommentar ovan hamnade under fel artikel. Så vill du radera den pettersson?

   Gilla

 • Argus

  När hela världen kan äta fläskkött som är sju gånger miljövänligare än nötkött tror jag på världsfred. Grisarna vid Medelhavets östra strand var vid vår tideräknings början infesterade med trikiner vilket uppmärksammades av religiösa ledare som bannade allt konsumerade av hälsovådlig föda, trikiner tog bland annat livet av Ingenjör André med besättning.

  Nu är svinen dekontaminerade och inte bara riskfria utan också välsmakande att äta i de flesta fall. De religioner och religiösa ledare som inte kan eller vill ”reformera” sina religioner i takt med utvecklingen kan gott stanna 1400 eller 6000 år tillbaka i vår tidräkning och bli allmänt åtlöje. Historien kommer att döma dessa hårt.

  Gilla

  • Lena

   Jag bor i ett område med många vildsvin, varje kväll så kommer flocken bökande över min tomt, jag har lampor som går på rörelser så jag kan följa deras väg. Har tack och lov ingen större del anlagd trädgård, allt är vilt så de gör ingen skada. De ger sig inte på de vuxna fruktträden, så det är lugnt.
   Grannen som är jägare är inte hemma sedan en tid tillbaka, synd egentligen då vildsvinskött smakar bra.

   Gilla

 • Eddy Karlsson

  Kollade just på matchen Chudinov-Sturm! Den praktiserande muslimen Sturm (som är lika med bosniske muslimen Adnan Ćatić, som han egentligen heter) ”vann” matchen! Vilket jävla PK-anhang till domare! Vi är på väg rakt ner i mörkret!

  Gilla

 • The Priest

  Äter endast fläskkött!

  Gilla

 • bill jönsson

  Töm hela Europa på islam och deras anhängare även förespråkare och toleranta felprogramerade humanister alla som bär skulden för det totala haveri i Sverige med dessa ej trovärdiga partier som likt populister ändrar åsikt över en natt pga rädsla se sina välgare fly försöker ta deras största motståndares koncept kidnappa det till sin sent påtänkta verklighetsåskådning men i själva verket tänker följa sin verkliga uppfatning så fort väljar stödet vänt till deras fördel endast förhala tiden så skadan får största möjliga efekt.

  I hopp om att väljarna inte kommer ihåg alla svek dom redan utsatts för

  Obs VI SKA INTE GLÖMMA VI SKA PÅMINNA ALLA SÅ LÄNGE VI LEVER

  .

  Gilla

 • Synonymen

  Just nu på Expressen.

  Reportern informerar tittarna om att det i South Carolina bor många svarta afroamerikaner.

  Hur många vita afroamerikaner det bor i South Carolina upplyser inte Expressen sina tittare om.

  Det tycker är lite tråkigt.

  Gilla

 • Lena

  Jag äter endast om mina bordsgrannar vet hur man använder kniv och gaffel, kniven är då inte ett vapen som ska förkorta någons liv.

  Gilla

 • Eddy Karlsson

  Så muslimerna kräver särbehandling! Det tycker jag de ska få! Släng ut varenda en av dem ur vårt land! Nu!!!

  Gilla

  • Sven-Erik

   @Pettersson, det är läge att köra repris på halal slaktandes ”djurvänliga” ädla stenar konst. Allt för att nya läsare ska förstå hur lätt det är för en muslim att skära halsen av en levande varelse. Off topic, men – Det är söndag morgon och många läsare

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: