Det kom ett mejl


Jag hade fått ett mejl från en vän i morse. Vännen var upprörd och berättade följande historia.

Personen i fråga jobbar inom ett traditionellt LO-yrke och som på många arbetsplatser diskuteras pensionen flitigt.

Många inom traditionella LO-yrken är män och kvinnor som inte sällan är utslitna innan de ens fyllt 60. De nya pensionsreglerna tvingar dock dessa och alla andra att fortsätta jobba allt högre upp i åldrarna. Trots detta talas det mycket om att gå i förtid och njuta av livet medans man är någorlunda pigg. M.a.o. är det många som inte är medvetna om fakta och okunniga om verkligheten.

Detta försökte min vän att råda bot på och syftet var att ta upp en debatt om pensionssystemet för att informera arbetskamraterna om verkligheten. Till sin hjälp användes en utskrift från Johan Westerholms utmärkta blogg, Ledarsidorna.

Livet är som en eka

I den texten kan man läsa om pensionssystemets förutsättningar och hur systemet riskerar att urholkas p.g.a. den höga asylinvandringen. Det blev en debatt enligt min vän och föga förvånande var okunnigheten stor, trots att medelåldern på dennes arbetsplats är så hög att majoriteten borde intressera sig betydligt mer för de förutsättningar som råder.

På ett morgonmöte med chefen kom så verkligheten i kapp. Någon av min väns arbetskamrater hade uppenbarligen ogillat det som Johan Westerholm (S) skriver i texten och ”skvallrat” om att det fanns en utskrift på fikaborden som rör politiska frågor. Min väns chef hade varit ganska fåordig och kort konstaterat att ”såna åsikter håller vi för oss själva”.

Om ”såna åsikter” innebär att man inte får informera om pensionssystemet framgick tydligen inte, men troligast var att den person som ”skvallrat” för chefen ogillade att asylinvandrare nämns i texten.

Om Johan Westerholm (S) är rasist har jag ingen aning om, men är det nu också rasism att prata om asylinvandringens påverkan på vårt pensionssystem är vi illa ute.

Spekulationerna om vem denna ”skvallrare” var, utmynnade i att någon av de två fackliga företrädarna i arbetslaget var den skyldige. Denne någon ville uppenbarligen inte att fokus i Johan Westerholms text riktas mot asylinvandringen och regeringens tillkortakommande.

Politiska budskap på arbetsplatserna ska tydligen bara formuleras av facken och ni som läst de fackliga tidningarna och utskrifterna vet att det propageras hej vilt för ett visst parti som är knutet till LO.

Därför kom ytterligare en bra text av Johan Westerholm, rörande pensionssystemet som ett brev på posten. Min vän skrev att denna artikel kanske också skrivs ut och läggs i arbetsplatsen fikarum för att få debatten att ånyo ta fart.


22 responses to “Det kom ett mejl

 • Sweet Isadora

  Enligt EUROSTAT är svenskarna på väg att få de näst lägsta pensionerna i EU.

  Gilla

 • Sven-Erik

  Ja, eller vaccinerade av den politiskt korrekta sprutan av Löfven i ja ni vet var! 😉

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten - Ricki

  Många LO medlemmar sympatiserar med SD(30%) mest på grund av att de vill stoppa massinvandringen – det finns LO förbund som förbjuder medlemskap i facket om man är medlem i SD, vilket är helt odemokratiskt. Det som nämns i artikeln är korrekt, trots hög ålder vet de flesta inte så mycket om pensionssystemet. Folk skjuter detta framför sig, de orkar inte informera sig och det finns några som vill jobba så länge som möjligt, de är dock i minioritet.
  Pensionerna kommer att bli dåliga för de flesta, Sverige är skuldsatt och massinvandringen tillför ingenting annat än stora kostnader för samhället som vi alla får vara med om att betala, – Integrationsverket har 7000 anställda och detta pågår till GIGANTISKA kostnader. Självklart påverkar detta våra pensioner och Sveriges ekonomi negativt.
  Bra info om kostnaderna för massinvandringen på http://www.tino.us/
  Alla kan logga in på ”pensionsmyndigheten” och få information om pensionen, den lär vara låg för de flesta löntagare.

  Gilla

 • Risto Matinen

  Tja, vad ska man säga/skriva?

  Ingen svensk kommer att få någon pension alls snart, annat än möjligen negativ!

  Kollade mina inbetalningar på kontot. Fick 115 kr plus nominellt per månad, jämfört med i fjol. Antisvenska R iksbanken har jobbat stenhårt för att sänka värdet på svenska kronan länge. Två procent varje år är deras mål.

  Hur sjukt är det?

  Fortsätta betala för invasionsparasiterna!

  Slut med att vi ska utplånas! Motståndet har redan gått för långt. Vi krossar globalistpacket! Medans tid är. De planerar redan för WW3. Tänder de gnistan redan detta år, eller får vi respit?

  Gilla

  • Risto Matinen

   Alltså, för de som inte känner till skiten, gick jag back, ca 500 spänn/per månad, jämfört med förra året.

   För att vara medveten om det sista må man förstå att svenskfientliga staten räknar bort de största faktorerna i deras inflationsmått…

   Negrer och annat pack däremot, ökar sin parasitnivå för varje år som går…

   Gilla

 • Vincent

  Nazism och kommunism är blott två varianter av Socialism. Med Socialdemokraterna blir det tre. Ni sossar kan ta er internationalen & röda fanor och köra upp i röven.

  Gilla

  • Risto Matinen

   Helt rätt! Det fanns knappt någon skillnad mellan asociademokratin och fascism/nationalsocialism på 30-talet. Den som söker skillnader, lär finna dem, men likheterna var desto större.

   Folkhemmet är en fascistisk skapelse. Man kan gilla den eller ej, liksom jag hatar den. Visst, den kunde uppfattas som en kompromiss mellan kommunismens klasskamp och harmoniskt samförstånd.

   Zionisterna däremot, såg raskrig i första rummet, inte klasskamp. På den vägen har vi tyvärr tvingats trampa allt för länge.

   Hur ska vi få slut på folkmordsförsöket? Går vi med på att utplånas?

   Gilla

  • Svensk lösen

   Just det, man kan också säga att det finns två sorters socialism, internationell( kommunism/marxism) och nationell (nationalsocialism)

   Gilla

 • Suzie

  Sekterism är av ondo oavsett om det är religiöst eller politiskt.
  Den totalitära politiska massinvandringsideologin är en sekt.Sossarna är sektens epicentrum varifrån allt strålar ut med långa klibbiga tentakler över hela samhället.

  Gilla

 • Ateisten

  Jag hoppas denna person är trygg i sin position och känner att han bör tillhandahålla mer intressant läsning till detta fikarum om inte bara för att.

  Gilla

 • jan

  Klart att pensionerna kommer att gå ner i framtiden pga massinvandringen. En flykting som kommer hit och är 53 år måste jobba minst 40 år för att göra rätt för sig. 53 plus 40 blir 93 år. Och så måste han ha en lön i nivå med svenskarnas.

  Gilla

 • Thor

  Är Sverige världsunikt? Finns det något annat land det går att komma indrällande till och omedelbart efter PUT erhålla pension utan att ha arbetat en enda dag?

  Gilla

  • Risto Matinen

   Svar på frågorna:

   JA!

   Förmodligen icke!

   Sverige har sannolikt utsetts av (zionistiska) globalister hur långt de törs gå, för att utplåna en nation och ett folk. Varför just svenskar? Jo, här litar pöbeln på staten, mer än i något annat land. Här hade asocilademokratin förstört det traditionella samhället mest.

   Adolf Palme var den CIA-agent som ökade den subversiva förstörelsetakten i landet. Folket skulle kuvas, betala skyhöga skatter och förberedas för sin undergång.

   Gilla

 • Joy

  Tv gör superreklam för pensioner och det orange kuvertet just nu. Med en svart man som bluddrar på svenska och övertygar sin brandmanskompis om att pensionen räcker. I famnen har han en kattunge. Kan det bli mer magstarkt!?

  Gilla

 • Martin

  Johan Westerholm är antirasist. På klassiskt socialdemokratiskt maner ser han inget som helst värde i svenska folkets existens. För honom är det enda värdefulla det socialdemokratiska systemet, sådant det var innan postmodernistiskt härke slet sönder det.

  Personligen tycker jag nästan alla hans ståndpunkter är rent människofientliga. Även om han är mycket kunnig om hur statsapparaten fungerar och är förhållandevis ärlig och rationellt tänkande. Men hans värderingar är hemska.

  Gilla

  • Joy

   Fattar inte heller varför han framställs som en slags supermänniska. Men analyser har han, visst, men slutsatserna han drar är bedrövliga. Har slutat läsa hans alster, orkar inte med de som ser, men vägrar värna sin egna!

   Gilla

 • Tina

  Jo tack. Jag är (tyvärr) ansluten till Metall/Industri och får deras, minst sagt, vidriga tidning varje månad. Malena Ernman är nu krönikör i senaste numret…need I say more? Helle Klein är den som styr över tidningen, och var och varannan artikel handlar om hur förträffligt det är med invandringen från mena-världen. På våra fackmöten, runt valtider, går representanterna runt med sosse-t-shirts på sig och mer eller mindre hotar folk att rösta ”rätt”.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Fantastiskt att det finns svenskar som diskuterar vad dom kommer att få i pension eller inte! Fattar ni inte att om ett par år är vi svenskar i minoritet
  Vad är det så svårt med att fatta det?
  Tror ni att ni kommer att få några pensioner då?

  Gilla

 • Synonymen

  Till Jonas Gardell och resten av den muslimvänliga böglobbyn att fundera över.

  http://snaphanen.dk/2016/02/18/pat-condell-how-gay-is-islam/

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: