Kaj Westerholm vill bli rik


INVANDRING. Ett asylboende och ett HVB-hem i Riddarhyttan samt ett HVB-hem i Karmansbo kan komma att byggas. Totalt rör det sig om 116 platser. 

En av ansökningarna är inlämnad av företaget ABO-gruppen och gäller en byggnad på Tallstigen i Riddarhyttan. Ansökan gäller ändrad användning från vandrarhem till asylboende. Boendet planeras ha 60 platser.

HVB-hemmet i Riddarhyttan är tänkt i en villa på Centralvägen och kommer ha 16 platser för ensamkommande. Sökanden heter Kaj Westerholm och bor i Västerås.

I Karmansbo vill företaget Skandinavisk vårdtjänst ändra användningen av herrgården, från hotell- och konferensverksamhet till HVB-boende med plats för max 40 ensamkommande.
På lördag, den 20 februari, håller företaget ett informationsmöte på Karmansbo herrgård.

Allmänheten har möjlighet fram till den 26 februari att lämna synpunkter på bygglovsansökningarna. Dessa ska lämnas in skriftligt till Skinnskattebergs kommun.
På kommunen finns även aktuella handlingar tillgängliga.

-Pettersson säger att det är bara några exempel på den nya tidens guldrusch och det är naturligtvis förklarligt att man vill tjäna pengar. De ansvariga är de myndigheter som bedriver en destruktiv politik som gör att människor relativt lätt med minimala risker kan tjäna pengar på asylboenden och HVB-hem.

En riktig politik hade belönat andra sorters företag som tidigare fyllt vårt land med välstånd i stället för Mellanöstern…snart har vi inga kursgårdar, vandrarhem och hotell kvar för det de är avsedda för.

Fagersta-Posten 


6 responses to “Kaj Westerholm vill bli rik

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: