En miljon barn undernärda i El Niños spår

SVÄLT. Omkring en miljon barn lider av akut undernäring, vattenbrist och sjukdomar i sydöstra Afrika. Det skriver FN:s barnfond Unicef i en ny rapport. Två år utan regn och årets El Niño, som är den kraftfullaste på 50 år, har lett till missväxt, högre livsmedelspriser, vattenbrist och sjukdomar som hotar lokalbefolkningen.

– Väderfenomenet El Niño kommer att avta, men barnen – många av vilka redan lever från hand till mun – kommer att känna av det i flera år framöver, säger Leila Gharagozloo-Pakkala på UNICEF.

The Guardian

-Pettersson tycker barnen får skylla sig själva, här i Sverige tar vi hand om mängder med stackars barn, bara årets undernärda gäng kostar 35 miljarder och det hade man med en annorlunda politik kunnat köpa DETTA för. 

2016-02-17_0715

4 thoughts on “En miljon barn undernärda i El Niños spår

 1. Så länge de vita bönderna skötte landets försörjning, exporterade landet mat till hela Afrika.
  Men afrikanerna var inte nöjda med det, utan brände ned gårdarna och slog ihjäl de sista vita bönderna med påkar.
  Nu sitter de med benen i kors och väntar på bistånd.
  När biståndet inte kommer i tid, tar de sig till vårat smörgåsbord, och trakasserar och våldtar de oss här.
  Men det mest galna är att våra folkvalda accepterar det.
  Det kommer att sluta i Sverige likadant som i Afrika.

 2. Troligen beror krisen på skillnader i IQ? Hörde på SVT att Zimbabwe (f.d. Rhodesia?) har problem med torka, varför skördarna uteblir. Men varför arbetar inte negrerna och drar vattenledning från någon flod eller annat vattentag där det finns? Hade de vita som de stal farmerna av fått vara kvar och styra, så hade de troligen varit mera förutseende? För då de vita styrde hade de överskott på livsmedel.

 3. Tänk om vi inte hade haft dessa lögnare som väller in………. vad mycket mat vi kunde hjälpa till med. Som sagt, hjälp på plats. De har mer behov än 90% av våra invällare som inte är flyktingar. Bara lycksökare

  • Detta är ju vad politiker och journalister och de flesta svenskar vill ha. Förutom vår statsminister och utrikesminister, de delar ut våra skattepengar över hela jordklotet. Är det inte toaletter och terrorism mot Israel, så är det något annat behjärtansvärt i länder som borde ägna sig åt sin egen befolkning.

Kommentera