Inte stökigare på asylboende än på Centralen


INVANDRING. Nu börjar de asylboende själva reagera mot medias rapportering om hur bråkigt och stökigt det är på landets asylboenden. De känner inte igen sig i den negativa bild som har målats upp under den senaste tiden, och de känner sig både ledsna och upprörda över att ett fåtal kriminella solkar ner bilden för det stora flertal som sköter sig. SVT:s reporter besökte asylboendet Signalisten i Västerås.

Den bild som har målats upp i media, är inte så positiv. Jag hittar artiklar om larmrapporter från Signalisten. Det rör sig om allt från uppgifter om barn som far illa, om ständiga slagsmål, om trängsel och smuts.

Enligt Migrationsverkets enhetschef i Västmanland, Lars Brånn, har de problem som trots allt är en verklighet minskat över tiden. – Det förekommer bråk och stök, så är det. Men inte i den omfattning som skildras i media, kan jag tycka. Dessvärre kan man inte bjuda in alla medborgare för att titta på hur det är på ett asylboende egentligen. Det förekommer bråk, så är det, men man ska också ha klart för sig att det är många människor som bor på en liten yta. Och här i Västmanland har problemen minskat påtagligt på senare tid, säger Lars Brånn.

Henrik Thelander, som är polisens områdeschef i Västerås: – Jag vill inte säga att det är stökigare där än på andra ställen där många människor samlas, till exempel på en centralstation. Där det är mycket folk blir det brottslighet, säger Thelander.

-Pettersson ser att SVT som så ofta ser ”flyktingar” i rosenrött och helt i avsaknad av problem och undrar vad polisen menar med att det inte är stökigare än på centralen. Vilka är det som stökar på centralen?

Har områdeschefen glömt när Tio poliser fick fly från asylboendet, Signalisten, eller får polisen fly från centralen också…

Kod 291 gäller ännu.

 


12 responses to “Inte stökigare på asylboende än på Centralen

 • Observator X

  Detta är ett helt och hållet substanslöst reportage av Statens Vilseledande Television(svt)
  Individerna(illegalisterna) på det ytterst tillfälliga boendet skall omgående skeppas tillbaka till arabien.

  Ni är icke behövda, alltså icke önskvärda i staten Sverige.
  Alla ansökningar avslagna, var god lämna landet omgående!

  Det är allt som behöver sägas.

  Gilla

 • Joy

  Minsann, kan de läsa svenska tidningar?

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Stats-Tv förnekar sig inte. Visa upp bilder i rosenrött och göm
  det som inte passar in i den statliga propagandan.

  Så var det i forna Sovjetunionen, så är det i Nord-Korea och så
  är det dessvärre i Sverige. Att ha TV-monopol på opinionsbildning
  via skattefinansiering i en demokrati strider direkt mot de
  demokratiska grundvärderingarna.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Svensk polis är en YNKEDOM. Jag har tappat all respekt för denna yrkeskår. Mitt kontrakt med samhället är också uppsagt.

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten - Ricky

   Instämmer till 100%, – Sverige är ett laglöst land tack vare skitar till politiker. Var och en måste tyvärr till 100% ta ett eget ANSVAR och skydda sig själv och sina barn och barnbarn. När det kommer till våra barn har vi som föräldrar ett särskilt ansvar och vi måste vara medvetna om att det finns många galna ROVDJUR därute som vill oss illa…Massinvandringen är en medveten import att rovdjur, våldtäktsmän och mördare, främst muslimer/araber – människor som jag personligen har lika stort förtroende för som för en seriemördare….
   OTÄCKA TYPER Stefan Löven importerat i 10,000 tal!!!

   Gilla

 • Johan Herrgård

  Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Överslätande, förminskande och löjligt. Vi vet och makten gör allt för att försöka dölja.

  Gilla

 • Gruvmor

  Men… varför har man börjat använda en speciell kod då? Om problemet är försumbart, så borde man kunnat hela tiden informera media + folket helt utan censur!

  Gilla

 • Mätz

  Om det begås brott där mycket folk samlas så borde Monaco vara helvetet på jorden eftersom det är världens mest folktäta land.

  Gilla

  • Hönsmamman

   Den bärande logiken för teorin brister med ditt avslöjande!

   Det kan ju aldrig bero på individuell och gruppvis våldsprioritering?

   Att påstå att det beror på pengarna är att bädda för en enkel lösning. Ekonomiska teorier är ytliga och substanslösa av den enkla anledningen att ekonomer vet ingenting om allting. Det är bara att trycka nya pengar då mår alla bra?

   Gilla

 • Argus

  Så MV menar att media hittar på incidenter på asylboenden?

  Sedan kan man undra vem f.n som skulle vilja bo på Centralen? Vad en otrygg uppväxtmiljö kombinerad med vissa kulturella bakgrunder resulterar i ser vi tyvärr allt för många, minst 291, exempel på varje dag. (Att otrygga uppväxtmiljöer och vissa kulturella bakgrunder går hand i hand är en annan fråga.)

  Gilla

 • Peter Andersson

  Ja vilka är det som ställer till bråk på centralen och för övrigt många andra platser?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: