118 miljoner för åtgärder mot kriminella ensamkommande när Elsa 86, håglöst petar i maten som inte får kosta mer än 15 kronor

INVANDRARBROTT. I dag är Uppsalas centrum nästan en tom fläck när det gäller förebyggande ungdomsinsatser. De resurser som kommunen förfogar över har koncentrerats till stadens ytterområden, som Sävja, Stenhagen och Gottsunda, där behoven och möjligheterna att åstadkomma resultat ansetts som störst. Därför har den senaste tidens gängproblematik där ungdomar drivit omkring på stan, gått in på matställen och bråkat, kommit som en överraskning. Många av dem som deltagit har pekats ut som ensamkommande unga. Nu ska socialförvaltningen kartlägga situationen.

– Vi måsta få en klar bild vilka de här ungdomarna är. Vilka som kommer från Uppsala kommun och vilka som kommer från andra kommuner. Det är fler unga än normalt som vistas vid Resecentrum. Det är inte en jättebra miljö. När vi har bilden klar för oss kan vi göra riktade insatser där det behövs, säger Jan Holmlund, chef vid Uppsala kommuns socialförvaltning.

Kartläggningen handlar också om att konstatera vilken grupp unga det verkligen handlar om.

– Vi har liknande signaler från andra delar av staden där man hävdar att det handlar om ensamkommande unga. Innan vi vet säker vill vi inte peka ut någon på lösa grunder. Därför är det viktigt att vi skaffar oss ett bra faktaunderlag, säger Jan Holmlund.

UNT.se

-Pettersson tycker att i stället för att lägga massa pengar till ingen nytta så fråga någon som vet något om de unga herrarna.

Exempelvis Bengt Nilsson på Ethno Press som passerar Resecentrum i Uppsala tämligen ofta på väg till eller från Stockholm. För var gång blir de allt fler. De ensamkommande. Bengt behöver inte grubbla och krumbukta så mycket när han ska klassificera dem. Han känner igen stilen mycket väl från sina år i Afrika och Mellanöstern. Det är såna här killar som man ska vara vaksam med, hålla ögonen på och undvika att greja med plånboken i deras närvaro.

Det är nämligen så bland dessa ”ensamkommande barn” som håller till på Resecentrum, att “allt fler dras in i grov kriminalitet“, enligt Christer Nordström, presstalesperson vid Uppsalapolisen. Det handlar enligt honom om rån och stölder.

Christer Nordström är den perfekta polisen. Han är glad, snäll och fryntlig. (OBS – ingen ironi.) På kvällarna efter arbetstid kan man träffa honom på Filmstaden där han river biljetter som extraknäck. Han gillar att vara ute bland folk. Han skapar en känsla av att vi bor i Kamomilla stad. Men nu har något hänt, det kan jag läsa mellan raderna där han citeras i dagens artikel. Han berättar om “ensamkommande ungdomar som driver omkring på stan, går in på matställen och bråkar. Resenärer på Stockholmspendeln larmar om att stora gäng går på utan att betala biljett“.

Det vi bevittnar är en kulturkollision. Å ena sidan svenska sociala och rättsvårdande myndigheter som är vana att hantera problematik som de känner igen. Å andra sidan förhärdade unga män från samhällen där rättsstaten har kollapsat för länge sedan, om den någonsin har funnits. Unga män som har överlevnad som högsta prioritet och ger blanka fan i vad välmenande svenska myndigheter säger. Eller konduktörer, för den delen.

Men nu ska de alltså kartläggas.

“Vi måste få en klar bild vilka de här ungdomarna är”, säger Jan Holmlund, chef på socialförvaltningen. “Innan vi vet säkert vill vi inte peka ut någon“, tillägger han.

Peka ut? Om en individ begår brott ska väl polisen ta honom och skicka in honom i rättssystemet. Eller? Nej, så enkelt är det inte.

“Det är inte polisens ansvar det här, vilket tyvärr många verkar tro”, säger Christer Nordström.

Det rör sig om totalt cirka 1 200 ”ensamkommande barn” i Uppsala kommun. Många av dem begår brott. Ännu fler riskerar att börja begå brott. Men detta är inte polisens ansvar. Det ska vara socialförvaltningens jobb att ta itu med problemet. Där har man diskuterat hur det ser ut, säger socialnämndens ordförande. Hon kan bara uttala sig om de 400 ungdomar som är placerade i familjehem. Ansvaret för övriga skjuter hon över till någon annan, ospecifikt.

Hon tillägger att kommunstyrelsen ska avsätta mer av de 118 miljoner kronor som staten bidrar med för ”åtgärder för unga ensamkommande.” Pengar saknas alltså inte.

Någon som tror att problemet därmed närmar sig en lösning?

I en annan del av staden. Greta, 86, petar håglöst i den sönderkokta fiskrätten vars råvaror inte får kosta mer än 15 kronor, serverad på äldreboendet. Hon drömmer om svunna tider.

Det gör jag med.

Bengt Nilsson på Ethno Press

 

32 thoughts on “118 miljoner för åtgärder mot kriminella ensamkommande när Elsa 86, håglöst petar i maten som inte får kosta mer än 15 kronor

  1. ”Totalt kaos” på underbemannad förskola – barnen och personalen gråter
    Akut förskolebrist har fått Malmö stad att öppna förskolan Klangen för ett sextiotal blöjbarn i slitna miljonprogramslägenheter utan hiss.
    När Sydsvenskan kommer dit kravlar och gråter ett tjugotal barn på golvet. Anställda gråter också – de som inte är sjukskrivna.
    – Här finns ingen trygghet för barnen, säger en anställd.
    *Sydsvenskan

    • Det låter som Rumäniens barnhem, vidrigt! Arma barnkrakar! Jag tackar gud att mina barn är vuxna. Har lovat både mamma att ta hand om henne när hon blir sjuk, och mina barn att ta hand om eventuella barnbarn. Sverige är ett uselt land, som skryter om sin humanitet. Ser inte politikerna hur landet slås sönder? De bryr sig väl knappast.

    • Stefan Löven borde SKÄMMAS, fyrfalt skämmas för vad han ställt till med….Men jag tror inte den idioten har vett att göra det!

  2. Som vanligt då… Ett djupt förakt för de människor som slitit rumpan av sig och beskattats upp över öronen för att bygga upp det vi har (haft) och som ett pk-etablissemang nu tycker det är helt ok att totalt rasera.
    Inte ett dugg religiös men tycker ändå att det som Jesus ska ha sagt passar bra in oavsett om det handlar om pengar, ren fakta, migranter eller såna som varken vill eller kan förstå eller uppskatta det vi andra försöker bevara: ”Ge inte det som är heligt åt hundarna, och kasta inte era pärlor åt svinen; de trampar på dem och vänder sig om och sliter sönder er.”

  3. Vi måste ställa grupp mot grupp, inget annat är hederligt. Varför ska vi ta hand om tredje världens elände till priset av att vårt eget folk stora som små far illa ??
    http://www.sydsvenskan.se/malmo/barnen-och-personalen-grater/#
    Hela Sveriges etniska befolkning med några få undantag mår förbaskat dåligt, vi ska kräva att få slippa att betala en av världens högsta skatter som sedan går till kreti och pleti som vi inte ens har identitet på och när identiteten är fastställd så vägrar deras hemländer att släppa in sitt eget folk !
    Samhället är skapat av ruttna politiker !

  4. Välfärden kommer ruineras i vilket fall som helst.Ju mer ”blandat” ett land blir desto färre som vill behålla välfärden.

    Min lön kommer att fortsätta att gå till somalier, vare sig jag vill eller inte.

    Man ska komma ihåg att de flesta politiker är maktmänniskor, som berusar sig på makt och hela tiden vill ha mer makt.

    Ut med dessa Afrika`s slödder .

    Sossarna brukar besöka äldre och fiska röster (lura gamlingar)

  5. Svensken har hamnat i periferin medan muhammedanen prioriteras och serveras med silverskeden.

    SD säger jag bara!

  6. Men Elsa är inte morsa till Röfven eller någon annan exkrement i den svenska PK-avföringen så där drog hon sitt livs nitlott.
    SD2018/2022

  7. ”Svensk ” neger tonårsflicka skulle ansluta sig till IS – greps.i Wien

    Österrikiska tidningen Kurier har nu bekräftat att den åtalade flickan heter ”Nagaad A”.

    http://lookbook.nu/user/1956403-Nagaad-A

    (A classic example, at least in the eyes of the Vienna Public Prosecutor’s Office, is the 17-year old Muslim woman Nagaad A. from Sweden: the student of Somali descent was on 5. Arrested December 2015 at Vienna West railway station. She should home in Linköping have left a kind of farewell letter before her clandestine departure for her mother, that she have a plan and must do this. A cousin alerted the police that Nagaad was en route to Syria, via an app on the mobile phone of the missing, she could be located.

    Your first words were ’Great victory’: ”I have no. bomb.” The police found in the cell phone of student chat traffic with people in half of Europe. In it she expressed their joy of ”this great victory” which she said the bombing of Paris: ”I was very happy. God is great, man repays his actions in Syria to France.” She announced to go, because ”deeds matter more than words.” She signed photos of beheadings IS with the words:”if they don’t convert, you’re killing them.” An interlocutor was by A. asked to find a husband for her in Syria.)

  8. Något måste göras NU, några måste BORT, börja med
    Morgan Johansson,Dan Eliasson,,Stefan Lövfen,Margot Wallström. Anders Ygeman,Gustav Fridolin,MehmetKaplan, Åsa Ramson.
    Migr.verkets chefer som ytterst ansvariga för den katastrofala våldföringen/destrueringen av våra kommuner, medborgare och ekonomin.

    Politiskt sett behövs ett underverk men det kommer inte att ske, andra måste ta tag i detta, städa men låt de som vill anpassa sig och är seriösa få vara ifred, det finns massor av goda försvenskade invandrare som håller med oss, man måste kunna göra skillnad, men stoppa all vidare invandring nu och sprä*g migr.verket åt hel*ete!!!

    • Det är inte svårt att skilja på invandrare som vill vara en del av det svenska samhället och de som vägrar acceptera våra värderingar o lagar. De förra ska stanna, de senare ska RAUS!

    • De ensamkommande måste ju ha energi nog att berika och liva upp det tråkiga Sverige. Svenskar är inget att satsa på. Vi är t o m barbarer enligt våra politiker.

  9. Sverige är på väg ner i botten med all invandring.

    Svenska folket borde snart vakna. Miljard efter miljard läggs på Invandring.
    Men se hur det är idag.
    Det finns inte pengar till fungerande Sjukvård,Skolan ,den som arbetat hela sitt liv får dålig pension,äldrevården är under all kritik, m.m.

    MEN ALLA INVANDRARE HAR FRI LÄKARVÅRD FRI TANDVÅRD;
    GRATIS BUSSKORT JA MAN KAN RÄKNA UPP HUR MYCKET SOM HELLST AV FÖRMÅNER SOM VI SKATTEBETALARE FÅR STÅ FÖR.

    Jag säger bara fy fan för dessa Politiker som tycker det är så klämmigt med blandade folkgrupper För själva bor de långt ifrån dessa och ser inte verkligheten..
    Rösta på SD .

    • Dessutom fick Invasionsverket 100 (HUNDRA) gånger mer
      i EXTRA bidrag (100miljarder kronor) än vad polisen fick
      (en miljard)

      Vart tar dom pengarna vägen?

  10. Om vi kunde lära Elsa och Greta att inte rösta på partier som släpper in mördare och våldtäktsmän så kanske deras mat kunde få kosta 45:-

  11. En klar bild? Hur svårt kan det vara….. snacka massa dynga går bra.

    Bara bullshit och skitsnack för att dölja det NAIVA beteendet och fly från allt ansvar.

    Usch!

    • Jag gillar inte innehållet i bilderna, men att någon tagit sig tid att visa hur våra politiker ställer grupper mot varandra. Det är bara de som får göra det. Ifrågasätter vi behandlingen av svenskar så är vi rasister som ställer grupper mot varandra, usch och fy!

      • Jag gillar att bilderna ger möjlighet för alla som röstade för den här katastrofen att fatta hur dumma de är.

        Ett råd till alla som röstade fel: Inse din begränsning och lyssna på de som förstår! => Rösta sedan på SD!

Kommentera