Endast Ryssland kan stoppa kriget i Syrien


UTRIKES. Syriens öde beror på huruvida Ryssland är redo att utnyttja sitt inflytande för att avsätta Bashar al-Assad, menar Storbritanniens utrikesminister.

Storbritanniens utrikesminister Philip Hammond säger i en intervju med BBC att det endast krävs ett telefonsamtal för att stoppa kriget i Syrien.

”Det finns bara en person i världen som kan göra slut på inbördeskriget i Syrien via bara ett telefonsamtal. Det är herr Putin”.

Hammond påpekar att han inte skulle kalla den syriska oppositionen demokrater. Den brittiske utrikesministern erkänner att Ryssland enbart använder flygvapen i Syrien.

-Pettersson undrar om det inte är lite naivt att tro att de andra dårarna i Syrien lägger ned vapnen bara för att Assad avgår…

Sputnik


8 responses to “Endast Ryssland kan stoppa kriget i Syrien

 • rostaratt (@rostaratt)

  Hursom är Ryssland vår räddning.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten

  Saudi Arabia och Turkiet har finansierat Islamiska Staten i Syrien, motivet har varit att dra en olje- och gasledning genom Syrien, nu har detta misslyckats tack vare Rysslands och Putins flygbombningar av IS och andra terrorister.
  Väst har ställt sig på fel sida i konflikten, Ryssland och Iran är de stora vinnarna och Syriens befolkning som haft diktatur sedan Muhammeds tid år 600.
  Det är genomskinligt när SVT rapporterar från Aleppo att de stödjer Islamiska Staten. Sverige och politikerna har ställt sig på fel sida, det är dags att vakna, endast Ryssland kan krossa IS och de kommer de att göra tillsammans med Assad!

  Gilla

 • malmobon

  Helt rätt det som Pettersson skriver, men kan tillägga att vi nu kommer få se ett utökat krig. Turkiet kommer inte låta kurderna ha norra Syrien och Irak. Då kan inte Erdogan göra affärer i lugn o ro med IS och andra liknande grupperingar. Saudiarabien har en större roll, fast ännu så länge mest i bakgrunden. Dem kommer skydda sitt behov av att låta gasledningar samt olja gå genom Syrien.
  Tyvärr kommer detta leda till ett större krig och jag skulle tro detta kommer visa sig inom ett par veckor.
  Obama stödjer Erdogan liksom EU som t.o.m. ger honom bidrag.
  Enda rätta Europa kan göra är att skydda sina gränser. Upprätta
  säkra zoner i N. Irak o Syrien samt läger i Albanien.
  Alla flyktingar till Europa borde placerat i dessa läger, och sedan avvakta om dem får asyl eller inte.
  Måcket få som borde få asyl i Europa och framför allt inte muslimer.

  Gilla

 • Lofas

  Frågan är varför Obama och NATO vill ha samma resultat som i Libyen. Nämligen fullständigt KAOS!

  Gilla

 • eri

  Varför skall man avsätta assad ? Han vann ju det senaste valet och är därmed den enda legitima ledaren för landet ,,vem är det då som borde ta över ? Ayatollan eller ,det kommer att gå likadant som i alla andra länder som Usa har infört ”demokrati”i dvs kaos och terror,,det enda som kan hålla mullorna i schack är en stark arme,,nä blås av kriget och ha ett val ,,skulle inte förvåna mig om assad vann igen,,,anledningen till att vi i väst skall hata assad är förstås att dom e polare med Putin ,,och usa hatar putin oas äger i stort sätt all media och vad är det för sanningar som slaskmedia kommer med ,,inga alls,,

  Gilla

 • Sven

  Illustrerar ganska bra hur otroligt usla väst (USA, UK, NATO mfl) är på att förstå Mellanöstern. Man tycker ju efter debaclen i Afghanistan, Irak och Libyen att det fanns erfarenheter att ta av: man avsätter inte en stabil regim i den regionen för det resulterar oundvikligen i islamist-kaos och terror.
  Sen kan man ju undra om främmande makt ska avsätta regimer som anses förtrycka sitt folk. I så fall kanske vi svenskar skulle ringa NATO…
  Nej, Rysslands bidrag till freden i Syrien blir att bekämpa samtliga islamist-grupper sk rebellgrupper och även nu de som aktivt stöder dessa dvs Turkiet och Saudiarabien. Det gäller att hålla Turkiet utanför Syriens gränser och vad gäller Saudiarabien så skulle man kunna anfalla deras oljeproduktion något som skulle vara en fullständig katastrof för det landet som blöder ekonomiskt och som lätt skulle kunna implodera i inbördeskrig.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Så om Putin avsätter Assad så kommer isis kunna ta över Syrien och alla som flytt för sina liv till Europa kan då flytta tillbaka igen?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: