Afghanska ”barn” jagas för knivdåd i Östersund


INVANDRARVÅLD. En stor polisinsats pågick under natten efter att en man blivit knivskuren utanför Ica Vallhalla på Frösön, Östersund. Ett flertal personer ska där ha hamnat i bråk utanför butiken – och när gruppen skingrades låg en skadad man kvar på marken. Hans tillstånd bedöms som allvarligt, men inte livshotande.

Dådet rubriceras som försök till mord och en person greps och anhölls under natten.
Larmet inkom klockan 21:45. Polisen uppger att vittnen då ska ha sett flera personer i bråk utanför en mataffär i Valla. Några av personerna ska ha haft synliga tillhyggen och när bråket upphörde och gruppen skingrades låg en man kvar på marken.

Flera av de inblandade personerna försvann i en bil och söktes under natten av ett antal polispatruller. En kort stund efter att larmet ringts in hade polisen fordonskontroller på flera ställen i Östersundsområdet.

-Pettersson tycker det är intressant att Östersunds-Posten och Länstidningen har identiska artiklar skrivna av samma reporter.

Nåväl, vår hat media nämner inte att de inblandade är afghaner och de försvann från platsen i en Audi A4 med registreringsnumret Suk308. Bilen ägs av Sven-Ove Torsten ”Totte” Enevärn som jobbar med unga på ett HVB-hem och familjen har också öppnat upp sitt hem för en familjehemsplacerad kille från Afghanistan som nu bor tillsammans med Totte, hans sambo och deras tre barn på Frösön. Läs mer HÄR. 

Den eftersökta bilen med Amini Romal. Observera att vi inte vet om han inblandat.

Den eftersökta bilen med Amini Romal. Observera att vi inte vet om han inblandat.

Facebook

Uppdatering: Under kvällen och natten har ett flertal personer hämtats in till förhör.

Åklagare har beslutat att anhålla en man född -97 som på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Under dagen kommer utredningen fortsätta och det utesluts inte att fler personer kommer att frihetsberövas.

Tidigast klockan 08.00 kommer ny presstelefon finnas. Detta på grund av hög arbetsbelastning.

Polisen

Facebook


13 responses to “Afghanska ”barn” jagas för knivdåd i Östersund

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: