Villainköp för nyanlända kan bli lösningen på bostadsbristen


INVANDRING. Att köpa in villor kan bli lösningen när Höörs kommun måste hitta bostäder åt nyanlända familjer som fått permanent uppehållstillstånd.

Kommunens fastighetsbolag har fått i uppdrag att skaka fram sju bostäder men i nuläget finns inga lediga hyreslägenheter.

Att köpa in villor för att ge husrum åt de familjer som förväntas komma kan därför bli en lösning.

-Pettersson tycker det är en bra idé att köpa villor till nyanlända när det är bostadsbrist, de kan säkert betala hyran själva…

SKD

 


15 responses to “Villainköp för nyanlända kan bli lösningen på bostadsbristen

 • Nisse

  Till alla som röstat på 7klövern när skall ni fatta vad ni ställt till med. Ta ert förnuft till fånga, Vid nästa val rösta på det parti som i första hand tänker på dom som byggt upp Sverige SD förstås. Då först kan vi börja sända ut alla muslimer dom hör inte hemma i ett siviliserat land………..

  Gilla

 • Bostadsbyggandet avtar – kyler av konjunkturen | Petterssons gör skillnad!

  […] Villainköp för nyanlända kan bli lösningen på bostadsbristen […]

  Gilla

 • Mari

  GE OSS STYRKA !!!
  Skall de utblotta oss helt? Vad kommer detta att göra med huspriser? Folk som inte har råd att bo kvar kommer att få betala för att flytta. Stå med miljonlån pga rasade huspriser. Vem vill bo bland dem som hatar oss så mycket.? Vem vågar sig ut på kvällarna?
  VEM KÖPER VILLOR TILL VÅRA BARN ?? Våra egna som får bo kvar hemma för att det inte finns bostäder att hyra. En del uppåt 30-år…
  GIV OSS STYRKA ATT KLARA AV DETTA KAOS OCH DENNA ORÄTTVISA. Det är fortfarande inte flyktingar om de inte kommer från Syrien och hur många av alla dessa är därifrån??

  Gilla

 • Hans Nilsson

  När bostadsbubblan spricker i landet kommer många att få lämna sina överbelånade villor och då blir dessa bra objekt för bankerna att hyra ut till invällare på skattebetalarnas bekostnad. Det är förmodligen därför som bla regeringen sitter still i båten. Allt kommer att fixa sig av sig själv. Svensken på gatan invällarna i villor och bostadsrätter.

  Gilla

 • Omvänd

  Hoppas villaägarna inte säljer sina hus till asylboenden! Priserna i sådana villaområden kommer att sjunka i så fall!

  Gilla

  • Sven-Erik

   Det är sannolikt, på gränsen till visshet, att ”vita” skattebetalare flyttar och att området ratificeras då ingen vill bo nära de som aldrig gjort sin plikt och ändå får andras rätt till försörjning. En liten omskrivning av ”Gör din plikt och kräv din rätt”, av (s) herr Löfven Almedalen 2015. För övrigt att detta bara början på kommunala utgiftsökningar, när det ekonomiska ansvaret överförs från Invandrarverket till kommunerna. Hur dumma är (också) era kommunala politiker? Hur dumma som helst bara de får sitta kvar och kommunalråden får silverpengar!!! Kommunalskatten (i alla kommuner) är lättare att höja än statlig skatt och övriga pålagor.

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå bostäder för nyanlända…………hur går det till egentligen?

  ” Det finns en rad exempel på tveksamma beslutsprocesser i Göteborg. Nu visar det sig att det också gäller processen kring de tolv föreslagna platserna för genomgångsbostäder för nyanlända.

  De rödgröna har haft hemliga möten med tjänstemännen om förslaget men det har presenterats som ett rent tjänstemannaförslag.

  Hur mycket har de rödgröna politikerna varit med och styrt? undrar alliansen i Göteborg. ”

  http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.2989804-debatt-s-och-mp-i-hemliga-moten-om-flyktingbostaderna#sthash.EnuQUBQK.dpuf

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten

  Bra initiativ, då kan de laga mat städa och tvätta själva och betala hyran….Idiotiskt att samhället ska betala oskälig hyra till lyxsökare typ Bert Karlsson.

  Gilla

 • Kattsand

  Man skriver ”nyanlända familjer som fått permanent uppehållstillstånd”, går det så fort att få permanent uppehållstillstånd att nyanlända hinner få det? Eller är man nyanländ i ett år eller två?

  Gilla

 • Falköga

  Det finns många sätt att håna skattebetalarna på. Idéerna är särskilt många bland välmående politiker, journalister och artister.

  Gilla

 • Fem idioter är fler än fyra genier - Demokrati!

  Jag tror att det måste börja dö folk för att få stopp på dessa vansinniga.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Sen kommer det trädgårdsmästare för daglig gräsklippning, hantverkare, målare, kylskåpsleverantörer… i en aldrig sinande ström…. och grannarna står med gapande munnar och knutna nävar i byxorna.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Kul för vanliga människor att buda mot kommunen…

  Gilla

 • Thomas

  Snart höjer vi skatten så du inte kan bo kvar.
  Då kan vi köpa din villa för dina skattepengar
  och ge till någon som behöver den bättre.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: