Lista på IS-resenärer växer

Säpos lista på personer som rest från Sverige till Syrien och Irak för att strida med terrororganisationen IS fortsätter att växa. Säpochefen Anders Thornberg uppger att man i dag har 299 namn som rest de senaste 2,5 till 3 åren. Det är 13 fler än vid årsskiftet. Av de 299 tros 40 ha dödats och 133 återvänt till Sverige.
– Alla har förmåga att begå terrorattacker, men en sådan avsikt tror jag inte många har alls, säger Thornberg.

IS tycks nu vara tillbakapressat i krigen i Syrien och Irak, men Säpo har ännu inte märkt att de som lämnar IS och återvänder till Sverige blir fler.
– Det hhttp://www.svt.se/nyheter/inrikes/lista-pa-is-resenarer-vaxerar vi inte sett ännu. Det har blivit tuffare att komma tillbaka. Tidigare har man kunnat resa fram och tillbaka. Det finns också information, som inte är bekräftad om att man kan bli avrättad eller väldigt svårt bestraffad om man lämnar, säger Thornberg.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/lista-pa-is-resenarer-vaxer

 

 

8 thoughts on “Lista på IS-resenärer växer

  1. Nu börjar vi så långsamt närma oss de faktiska islamisttal,som tyska BND redan för ett halvår sedan (eller mer) ,publicerade kring mängden terrorister från Sverige, i IS tjänst !
    Fortfarande har Absurdistan en bit kvar till de ledande IS-exportörerna,från
    Belgien,Frankrike och Tyskland.

  2. Mona Sahlin ansvarar för problemet. Men 299 st blir för mycket för Mona.
    Mona kan ha koll på max 9 st per år. Här behöver hon hjälp från Expo.

  3. Med den inställningen till kristna är dom tickande bomber i vårat samhälle.
    Det har man ju sett i isis reklam filmer hur man tror att man hamnar i himlen med dom sjuttiofem jungfruarna när man spränger sig i luften genom att ta med sig otrogna kristna in i döden.

  4. En kopp varm choklad och en ostamad när gullepånkarna kommer hem, så blir allt bra igen, inte sant?

  5. Rätt enkelt att åtgärda om man verkligen ville. De som fått uppehållstillstånd på grund av asyl eller asylliknande skäl beviljas bara en utresa ur landet och det är då man lämnar landet. Ej heller kan man få permanent uppehållstillstånd, socialbidrag eller medborgarskap. Migrationsverket får ordna skola, sjukvård, bostad, mat och allt annat som samhället ordnar och det till ett fast anslag som tillsammans med det utrikes biståndet får uppgå till 0,7% av BNI.

Kommentera