Turkiet hotade med flyktingkaos


På EU-mötet i november lovade Turkiets president, Tayyip Erdogan, att låta Europa översvämmas av flyktingar om inte EU ställde upp på hans krav.

EU:s slutliga löfte gav Turkiet 3 miljarder Euro för att landet därmed ska se till att flyktingströmmarna till Europa minskar. Erdogan ville ha 6 miljarder.

”Vi kan öppna dörrarna till Grekland och Bulgarien när som helst och vi kan sätta flyktingarna på bussar … Så hur ska ni hantera flyktingkrisen om vi inte får till en affär? Döda flyktingar?”

Så ska Erdogan uttryckt sig på mötet, enligt den grekiska nyhetskälla som avslöjar nyheten.

Som bekant har året sett en betydande ökning av flyktingar via Turkiet, kontra förra året vid samma tid. Vad händer om EU och Turkiet inte kan enas? Vad händer om problemen i Turkiet blir för stora? Om Erdogan vill, kan han släppa gränskontrollerna och låta flyktingar från Mellanöstern och Asien passera landet på sin väg till Europa och i främsta hand Sverige och Tyskland.

Reuters


8 responses to “Turkiet hotade med flyktingkaos

 • jgarn

  Problemet är enkelt. EU stoppar all handel men Turkiet och all turism med Turkiet läggs ner. EU stänger gränsen mot Turkiet, då täpps nog käften till på denna turkjävel.

  Liked by 1 person

 • Joy

  Turkar har alltid varit aggressiva och giriga, det är bara att se på historien. Hur de lever i sina enklaver i Tyskland med sina hedersmord och basarer. Släng hem alla menafolk, de som är så välutbildade borde bygga upp de städer och länder som har fred så folk inte måste åka till Sverige för att få välfärd.

  Liked by 1 person

 • Johan Herrgård

  Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Liten kostnad jämfört med Sveriges gigantiska migrationsbudget…

  Gilla

 • Argus

  Ring Tony Abbott, han är både duglig och tillgänglig. Som den engelsman han är ställer han nog upp för sitt fosterland och sin gamla världsdel.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Och Turkiet vurmar vissa för ska släppas in i EU. Bojkott av Turkiet, gränsmurar mot dem.

  Gilla

  • Argus

   Efter Erdoğans misslyckade provokation mot Ryssland med efterföljande bojkott från rysk sida lär 1 400 hotell vara till salu. Om vi sätter stopp för turism från EU lär resterande hotell vara till salu eller konkursa och Turkiet kommer att möta 600-talet igen.

   Liked by 1 person

   • Lars Å Månsson

    Tror Erdogan är lite sur,efter att ryssarna stoppat största delen av hans häleriverksamhet med den stulna Syriska oljan,från de islamistiska terroristerna i IS !

    Liked by 1 person

 • ÅMÅL

  Traditionellt kristna länder pungslås ständigt.

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: