Man riggar fällor, riktar vapen, skjuter raketer…

DEBATT. ”Samhällets insatspersonal, hjälpare och tillrättaställare blir spottade på, kissade på och får sten kastade på sig. Man riggar fällor, riktar vapen, skjuter raketer och hot och våld mot blåljuspersonal sker nu varje dag och acceptansen för detta har sakta höjts och blivit ett slags vardag.

En minst sagt skrämmande utveckling och att dessa män och kvinnor återigen nästa skift finns till hands för sina medmänniskor är beundransvärt.”

Ovanstående är början på en debattartikel i Aftonbladet som slutar så här.

”Inrikesminister Anders Ygeman kallade oss till samtal i fredags och vi hoppas att det resulterar i något konkret. Vi måste få till en förändring. Vi hanterar liv och död, med våra egna liv som insats, för att kunna göra vårt jobb – att hjälpa dig.”

Peter Bergh, Förbundsordförande vid Brandmännens riksförbund

-Pettersson tycker att det hade varit bra om Peter Berg och Aftonbladet talat om vem eller vilka denne ”man” är…

2016-02-09_2146

19 thoughts on “Man riggar fällor, riktar vapen, skjuter raketer…

  1. Nä, Tino! Du har fel, fel, fel! Självklart är inte utlänningar överrepresenterade på våra fängelser! Det kryllar av fascister, nazister och främlingsfientliga på våra kåkar! Kan aldrig vara mer än möjligen 1% ”flyktingar” som är kriminella! Arnstad.

  2. Tino skriver:

    ”Vi vet redan att invandrare är överrepresenterade i brott. Enligt Brås rapport från 2005 stod de med utländsk bakgrund för ca 40 procent av samtliga brottsmisstänkta och ca 50 procent för grova våldsbrott. Kriminalvårdens rapport visar att ca 52 procent av de med långa fängelsestraff är utrikes födda.

    https://www.facebook.com/tino.sanandaji/posts/10153390739003231

    Detta är alltså 2005.

    52 procent av de med långa fängelsestraff är utrikes födda. Hur stor procentandel tror ni det blir om man räknar med inrikes födda med invandrarbakgrund?

    Jag tror ingen vill veta det

  3. Värdelös poliskår som inte ingriper. Polisledningen har en mycket stor skuld i den uppkomna situationen.
    Jag tror inte direkt på att det är politikerna som har gett order om att inte ingripa i vissa uppkomna situationer, utan det verkar bottna i polisledningens feghet i att göra fel och en grav inkompetens samt handlingsförlamning av departementet som styr. Polisledningen kanske inte vill framstå som så inkompetent den är och ber därför inte om ordentliga instruktioner, samt att styrande politiker inte förstår hur man gör.
    Något liknande utgjorde den direkta orsaken av katastrofen i Tjernobyl.
    Rädslan av att göra fel och inte det överheten ville.
    Amatörer och nybörjare utan förmåga till självinsikt styr vårt land.

  4. Apropå att Kommunals brandmän inte har det lätt……….

    Marknaden gillar inte Swedbanks beslut att sparka vd:n Michael Wolf. Aktien föll med drygt 6 procent på nyheten. Det motsvarar ett börsvärde på 12 miljarder kronor.

    I förmidags efter att nyheten hade offentliggjorts höll Swedbanks styrelseordförande och ”pös-sosse” Anders Sundström en pressträff, men analytiker och investerare var inte välkomna, vilket väckte stor irritation på marknaden. Först klockan 17 bjöds analytikerna in för att bli informerade om vad som händer i Swedbank.

    Ni som har följt med i de andra ”pös-sossarnas” agerande i Kommunals hutlösa affärer.

    Vet att fackföreningen Kommunal nämligen har 61 procent, av sina aktier i Swedbank, till ett värde av 237 miljoner kronor.

    Idag till ett betydligt lägre värde……………..

  5. Ja men ! Det är ju så synd om stenkastarna tycker 7-klövern,dom lever ju i utanförskap .Låt dom göra som dom vill ,ge dom pengar och lägenheter,låt dom få jobb före våra Svenska ungdomar så ska ni se att dom slutar kasta sten, bränna polisbilar, råna och våldta. I helvete heller att dom kommer att sluta med detta våld ,för dom hatar ju oss Svenskar.
    Och det verkar ju 7-klövern göra också .

  6. ”Känns som hittepå. Skribenten har stereotypiska fördomar om norrlänningar och mansdominerade yrken och behöver få skriva av sig. Känns väldigt konstigt om någon som sitter bredvid en annan person skulle börja kräka ur sig sådana här saker, speciellt eftersom skribenten inte ser ut att vara ”pursvensk” heller. Då hade nog den här rasistiska brandmannen tänkt sig för både en och två gånger innan han sagt något till henne. Min erfarenhet av dumpuckon som säger sådana här saker är att det antingen sker i hemmet eller att de kollar sig runt ett par-tre ggr för att vara säker på att ingen ”Mohammed” hör dem. Finner det föga troligt att personen skulle säga det i en tågvagn där många kan höra honom.”

  7. Jag tror att vi har en mycket våldsam vår att se fram emot i år.
    Och till hösten när det börjar bli mörkt ute kommer det att bli än mycket mer våldsamt i gamla trygga Sverige.

  8. Pajasen och folkförrädaren Löfven besökte ett sjukhus i Västsverige i höstas.Samma vecka var jag till ögonläkaren på samma sjukhus.Fick höra av några sjukhuspersonal att löfven varit där enbart för att besöka två stycken läkare från Syrien.Hade ju hoppats han skulle skjuta till mer pengar till sjukhuset som går på knäna,men nejdå det var bara i min önskedröm.Flera mottagningar tar inte längre emot svenska patienter pga läkarbrist,läkarna flyttar,är sjukskrivna,de orkar helt enkelt inte med allt kaoset,vilket är fullt förståeligt, samtidigt strömmar det in enormt många nyanlända och andra som får gratis sjukvård.Själv får jag åka till Göteborg till specialister på privatsjukhus som landstinget tvingats göra avtal med.

  9. Det är väl inget problem med att bli spottade på, kissade på och få sten kastade på sig. Det är ju av den goda sorten, av goda och tacksamma kulturberikare, pensionsräddare, raketkirurger, osv, osv…

    Sabla lättkränkta, vit och icke-perversa män! Skäms ni inte att klaga så. Lite fin skit måste ni tåla. (ironi)

  10. Den tidigare och nuvarande asylturismen förstör Sverige fullständigt!

    När samhälletshjältar, ja de som hjälper och räddar både folk och fä i svåra situationer måste arbeta med sitt eget liv och lem som insats för genomförandet av räddningsinsatser, då är något riktigt, riktigt fel!

    Fast med Stefan Löfvens retorik får vi väl instämma i ”” beror inte på asylturismen, dessutom har det förekommit tidigare””!

    Tydligen har Stefan Löfven och PK patrasket tagit det som helt självklart att samhälletshjältar offrar både liv och lem i sitt arbete!

    Stefan Löfven vad gör du när samhälletshjältar inte är beredda att offra liv och lem i sitt arbete?

    Stefan Löfven ta dig en rejäl funderare, över vilket samhälle vi ska efterlämna till kommande generationer! Just ja du har ju inga egna telningar efter vad jag förstår och behöver troligen inte ens sätta dig in i och ta hänsyn till den problematiken!

    Nu Ygeman är det dags att utbilda en regelrätt militärstyrka om minst tretusen man som skjuter först och frågar sen!

    Det är fullständigt omöjligt att sluta skratta, har gapskrattat sedan Reinfeldts ””öppna Era hjärtan””, börjar bli ganska tröttsamt att skratta, skratta och skratta ooooooooooaahahahhohoahahhohoha!

    • Jag skrattade åt alla idioter som röstade mot Sveriges framtid.
      Nu gråter jag i stället när också vi, våra barn, våra barnbarn och alla pensionärer får betala.
      Sverige går under snabbt nu.
      Och frågan kvarstår: Vilka muslimer är muslimer?
      Och en ny fråga: Vilken nytta gör muslimer för Sverige?

  11. Och Weasel tycker att brandmännen lika gärna kan sluta gnälla över att folk hotar, kissar och spottar på dom så länge som brandmännen propagerar mot det enda partiet som inte bär något ansvar för det ökade våldet mot brandmännen… ;
    ”Brandmännens riksförbund har tidigare uttryckt stöd till gruppen Brandmän mot rasism som protesterade mot Jimmie Åkessons besök på Botkyrka brandstation ”

    Som man bäddar får man ligga, brandmän.

    http://altid.se/brandmannen-lamnar-ode-nar-jimmie-akesson-besoker/

      • visst, det var en brandstation- och naturligtvis är inte den representativ för alla sveriges brandstationer.
        Men mitt inlägg var inte direkt riktat till den nämnda brandstationen utan snarare till Peter Bergh och brandmännens riksförbund..
        hur som helst;
        Anders Ygeman har föreslagit att de ”strulputtar” som kastar sten mot brandmän som straff/belöning (lite beroende på hur man ser på saken…) ska få praktisera som brandmän.
        Jag har ett bättre förslag :
        3 års isoleringscell och därefter livstids utvisning.

      • Vilken höjdare; Sätta muslimer som brandmän!
        De kommer väl att skratta ihjäl sig när ett helt hus med ”otrogna” brinner upp.
        Jag ser framför mig en grupp ”brandmän”, som dansar med pekfingret i luften!
        Sätt som som poliser och militäret också så kan de ha storfest.
        Förresten varför inte apotekare och läkare då kan de döda ”otrogna” i smyg också.

Kommentera