Skärpta straff för brott mot ”blåljuspersonal”


Inrikesminister Anders Ygeman (S) är bedrövad. Bedrövad efter händelsen i invandrartäta Tensta där en ambulans på utryckning vandaliserades.

Efter ett krismöte i helgen utlovar Ygeman skärpta straff för de som angriper polis, räddningstjänst och ambulanspersonal. Dessutom ska fler poliser vända utvecklingen, enligt honom.

Det är förvisso mycket bra. Den som inte visar respekt för yrkesgrupper som rycker ut för att hjälpa människor i nöd, förtjänar ingen som helst respekt. Straffen ska vara kännbara och inga silkesvantar ska hindra rättsväsendet från att agera kraftfullt.

Dock ska vi ha i färskt minne att poliser som agerar enligt lag inte sällan utsätts för medias drev och inte minst twittervänsterns hat. Dessutom vet vi att många poliser vittnat om att de känner sig maktlösa i fall där de möter småligister ute på gatan, dagen efter att de har gripits. Många poliser är idag också besvikna och förbannade på sin högste chef, Rikspolischefen Dan Eliasson, som skapat kaos i organisationen och som visat sig sympatisera mer med förövare än offer.

Sverige har också begåvats med 55 no go-zoner, dvs områden där samhället gett upp kampen mot brottsligheten och extremismen…samtliga är mångkulturella områden och när det gäller just dessa områden har det snarare varit silkesvantar än hårdhandskar som gällt, allt för att inte de små liven från andra kulturer ska känna sig trakasserade och starta nya upplopp.

Tyvärr är inte förtroendet för polisen på topp hos allmänheten, men det kan förändras med nya och hårdare regler och att polisen också inser att ”enkla brott” som cykelstölder och sexuella trakasserier har offer som påverkas negativt i skiftande skala.

Att poliser angrips är ingen ny företeelse och det är inget vi bara ska lasta nyanlända ligister för. Vi vet att inte minst våldsvänstern visat upp en sida där poliser utgör legitima måltavlor för deras hat. Att brandmän och ambulanspersonal utsätt för våld och får sin utrustning förstörd är något nytt i Sverige. Mig veterligen har respekten för dessa yrkesgrupper varit stor och mig veterligen utsätts inte de för brott på andra ställen än i dessa mångkulturella no go-zoner.

Nu har det lämnats in ett förslag på en nationell informationskampanj som ska berätta för invånarna vad ambulans och räddningstjänst utför för uppgifter. Herregud, man tar sig för pannan och tror man befinner sig mitt i en absurd dröm.

I framtiden hoppas vi att polisen ges utökade befogenheter, även i no go-zonerna, att ligister får sina rättmätiga straff, att utländska bovar åker ut på arslet efter avtjänat straff, att asyl aldrig någonsin ges till personer som begår brott under asylprocessen även om de kommer från länder där det råder krig, att grovt kriminella från andra länder ska få sina medborgarskap indragna och sparkas ut ur landet och att buset ger fan i brandbilar och ambulanser.

Svenska medborgare förtjänar trygghet, oavsett om du bor på landsbygden, i innerstan eller i förorten. Bollen ligger hos politikerna.

Expressen

Ps. Vi är också bedrövade Anders Ygeman, tro inget annat.


14 responses to “Skärpta straff för brott mot ”blåljuspersonal”

 • ÅMÅL

  I KRIG är angrepp på ambulans att betraktas som KRIGSBROTT.

  Här händer ingenting. Utlänningars bus får hållas!

  Gilla

 • Malin

  Låt oss inhemska få köpa vapen så vi kan freda våra familjer.

  För varken polis eller rättsväsendet kan skydda våra familjer längre.

  Det går inte en dag utan något terror brott av något slag i Sverige

  Bränder, mord, våldtäkter, stenkastning, grova rån, grövre övergrepp.

  Stölder, inbrott, bedrägerier, Exakt så det började i Tyskland strax innan andra värds kriget bl.a.

  Skillnaden är att vår regering är med på saken som omskiftar lagar på löpande band principen för att slippa ta det ansvar dom ständigt pratar
  om men inte tar. Det blir för evigt våra barn och barnbarn som kommer
  att få ta än mer skit samt alla eventuella kommande dom kommer att säga varför tog ni inte tag i situationen när ni kunde varför???

  Gilla

 • Pettersson

  Om nu skärpa straff hjälper mot brottslighet, vilket PK-etablissemanget inkl S, förnekat i alla tider, kan jag inte förstå varför det inte införs för alla brott mot alla människor.

  Har du något bra svar Ygeman.

  Gilla

 • Tony

  Det är därför dom i sju klövern är så skiträdda för att SD
  ska få makten, och då avslöja allt från alla Parasiter som
  lever gott på Staten till alla landsförrädare som deltog i
  DDR s system och sen överförde det hit till Sverige.

  Gilla

 • Räddsomfan

  Otroligt bra sida och skönt att man verkligen kan skriva vad man tycker och diskutera, utan att man som på Avpixlat blir bannad och blockerad.
  Petterssons blogg is the future!.

  Gilla

 • Stenbock

  Polisen kan ju inte förändra något…Det är åklagare och domstolar som måste nyttja de lagar som finns. Så länge det råder laglöshet hjälper inte, att 100.000 poliser ytterligare agerar taxiförare ! Brottslingarna in från baksidan,och två timmar senare ut som fria genom huvudportalen !

  Gilla

 • ossie

  Offentligt spöstraff rekommenderas för dessa löss.

  Gilla

 • Lewren

  ”Tyvärr är inte förtroendet för polisen på topp hos allmänheten, men det kan förändras med nya och hårdare regler och att polisen också inser att ”enkla brott” som cykelstölder och sexuella trakasserier har offer som påverkas negativt i skiftande skala.”

  Hur ska enklare regler förändra saker som är svåra att bevisa? Det heter hellre fria än fälla eftersom det är det ända rättssäkra. Tänker folk inte innan de skriver artiklar eller vad är det frågan om?
  Vissa brott är i sin natur svåra att lösa, ingen ny lag eller regel kommer förändra detta utan kräver snarare innovation och ny teknik.

  Men visst, att polisen inte bryr sig ett jävla dugg och avskriver ärenden som ovan nämnda direkt. Såvida det inte gäller att någon har vapen, droger eller begår skattebrott verkar de inte bry sig. Det ger ju knappast grisarna något gott anseende- och detta med all rätt.
  Bortsett från den totalt misslyckade drogpolitiken som poliserna upprätthåller, så får människor inte skydda sig själv med annat än nävarna i ett samhälle där man samtidigt inte vill betala skatt för att gynna den värdelösa politik som staten och EU för. Tro fan att man inte tycker om poliser. Att deras förtroende är i botten är 100% självförhållet.

  Gilla

 • Ståfräs

  Han menar skärpta straff för alla som gillar SD! Baaarnen som leker mordbrännare, antastar, våldtar, knivskär, rånar, har trauma problem enligt RPC och skall få förstklassig terapi hos Arnstad och Mona, samt gräddfil till polis,-ambulans,-brandkårs,- läkaryrken, INGA krav på utbildning krävs, för regeringen är inte rasister, grattis PK

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Det är som vanligt mycket snack men ytterst lite verkstad. Hela 7Klövern skall snarast möjligt förpassas till soptippen för begravning.

  Gilla

 • Falköga

  Ena dagen talar Ygeman om strulputtar som blir snälla om de får bli brandmän och poliser och får förtur till statliga jobb. Näst dag ska han skärpa straffen för samma personer. Hur ska han ha det? Jag förutsätter att det redan är straff för vandaler. Men sannolikt har ytterst få lagförts i dessa laglösa områden där ingen myndighet törs agera.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten

  Dessa ynkliga jävla politiker som släpper in muslimer/araber/mördare utan pass och ID i mitt fosterland Sverige skulle sättas i skampåle så folket fick gå förbi och spotta på de jävlarna – SKÄMS FÖR FAN! Speciellt för våra beslutsfattare skulle man återuppliva gamla straff från medeltiden som skampåle och råbarkning…
  Sverige måste stänga gränsen för ytterligare slödder omgående! Och detta att de ger sig på bussar, polisbilar, ambulanser är inte något nytt fenomen, det är gammalt som gatan, så politikerfrälset har haft gott om tid att tänka, MINST 20 ¨ÅR….
  Det är dags att sluta ta in muslimskt/arabiskt/afrikansk slödder, det är för många sådana här dysfunktionella rovdjur som bara vill jävlas. Straff är bra, men, MEN BÄTTRE ATT INTE SLÄPPA IN AVSKRÄDET!!!

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten

   Ett högt pris för den ”fria rörligheten” har Lisa Holms familj fått betala, nu fastställdes domen på mins 18 års fängelse och därefter utvisning på livstid….-BRA HOVRÄTTEN!!
   Livstids utvisning utan chans att återvända borde domstolarna använda mycket oftare!

   Gilla

 • Mary Agnes

  Och idag mitt på blanka förmiddagen, ännu en polisbil vandaliserad. MITT i stan… http://www.expressen.se/gt/en-polisbil-har-vandaliserats/

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: