Sanningsenlig nyhetsrapportering i Storbritannien


INVANDRARVÅLD. Tre somaliska män döms till fängelse för att ha våldtagit en 16-årig flicka i Rusholme, England 2013. Förövarna heter Mowled Omar Yussaf, Muhyadeen Osman och Bilal Ahmed. Offrets föräldrar har utsatts för övergrepp och hot från våldtäktsmännens familjer.


v3v1 v2

 

 

 

 

De Somaliska ”snabbskjutarna”

Trion, alla i åldern 20, dömdes till fängelse i totalt 29 år.  Men sex andra Somalier var närvarande när hon våldtogs.  De som inte våldtog henne var åskådare och de såg vad som hände men gjorde inget för att hjälpa.

Våldtäktsmännens etnisk bakgrund är central för förståelse av detta fall. Tills nyligen, skulle  kulturell och  politisk korrekthet ha ”hindrat” en sanningsenlig rapportering av fall som detta. Det finns en uppsjö av liknande fall i Storbritannien som myndigheter och media hjälpts åt att förtiga eller förminska.

Mowled Omar Yussaf som var ”våldtäcktsledare”, visade ”fingret” för våldtäktsoffrets föräldrar,  inte en gång utan två gånger.

Det är bara ett  exempel på det hat som mötte offret och hennes familj från våldtäkarna och deras  familjer och vänner under de 2 veckor som rättegången pågick.

v4

De Somaliska våldtäkarnas mödrar och släktingar fanns hela tiden på plats för att ”stödja” våldtäktarna.

Att se de skyldiga männens Somaliska släktingar klädda i Somalisk traditionella kläder var en beklämmande syn. Mödrarna till Mowled Yussaf, och hans våldtäktskollegor visade sitt stöd för trion genom att närvara i domstolen. Hur de uppförde sig var kanske en av de mest skamliga aspekterna av denna berättelse som har ödelagt inte bara livet för en ung kvinna – utan även för hennes familj

Domaren konstaterade att: ”Det finns ingen ånger uttalad av någon av er. ”

Läs hela historien om hus svinaktigt dessa Somalier och deras släktingar uppförde sig under rättegången hos DailyMail

FjärranÖsternRedaktören konstaterar att den Somaliska värdegrunden verkar skilja sig något från vår. Samt att dom har inte räddat några pensioner förutom sina egna.


13 responses to “Sanningsenlig nyhetsrapportering i Storbritannien

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: