Göteborgs-Tidningen borde kunna bättre


Göteborgs-Tidningen, GT kallad, som vilket hörs på namnet ges ut i Sveriges största sjöfartsstad gör idag ett praktfullt  magplask med en artikel om:

”Gigantiskt krigsfartyg kommer nu till Sverige”

”Fartyget är från 1991 och har färdats mer än 560 000 mil. Dessutom är det så långt som 133 meter”

Att fartyget är 133 meter långt är säkert riktigt, men 560 000 mil? skall det inte vara sjömil? 560 000 ”landmil” skulle medföra att det ”gigantiska krigsfartyget” gjort 5,6 jordenruntresor per år under sitt 25 åriga liv. Som jämförelse till den ”gigantiska” på 133 meter kan väl nämnas att  Stena Scandinavica som åtminstone tidigare trafikerade linjen Göteborg – Kiel är så där 100 meter längre än den ”gigantiska”.

Pictured is "The Black Duke" normally known as HMS Monmouth as she powers through the water at the start of her deployment to the Middle East. The Type 23 frigate stopped at Gibraltar enroute to pick up vital stores and equipment before heading for her 6 month deployment. Monmouth will be conducting Maritime Security Operations & Counter Piracy Operations in the area.

HMS Monmouth

”Fartygstypen kallas för fregatt, ett så kallat örlogsfartyg som är ett motordrivet fartyg. Det kan göra eskorteringar, undervattensuppdrag och övervakningsskydd. Fartyget kan även, till skillnad från en eka, bära en helikopter ombord.”

Att fartyget är ett så kallat motordrivet fartyg är ju en alldeles riktig upplysning, det är ju rätt många år sen örlogsfartyg inte hade motor. Likaså är ju uppgiften att en eka inte kan bära en helikopter alldeles riktig och torde kraftigt bidra till Göteborgarnas allmänbildning!

– ”Vissa fartyg är trötta efter hårda övningar och vill bara vila, andra vill ha mer utbyte och tycker det är trevligt att märkas. Just det här fartyget tar nog chansen att komma hit för att skapa relationer med Göteborg, säger Anders Havner, förbindelseofficer”

Göteborgs-Tidningen

GT tillhör Expressen-koncernen och när man vet det är det inte så konstigt att faktagranskningen inte fungerar. (Fast det visar sig att de varit inne och ändrat, förbättrat artikeln, inte så konstigt för de läser Petterssons)

Passar väl bra med ”Engelska flottan har siktats vid Vinga” ?

 

 


20 responses to “Göteborgs-Tidningen borde kunna bättre

 • Ingvar

  ”Avlångt fartyg” står det. Hur många fartyg är fyrkantiga 🙂

  Gilla

 • Nisse

  Hoppas att alla muslimer möter den busschaffören …….

  Gilla

 • Fjodor

  Så fartyget är i Göteborg för att skapa relationer spekulerar GT. De har nog lyssnat för mycket på Robert Broberg och tagit honom på för stort allvar.

  Gilla

 • Involuntarium

  Tror att alla typer av bidragsberoende media har tagits som gisslan av tidigare invällande asylturister med benäget bistånd från toksocialist journalister och reportrar! Tydligen en riktig utpressningssituation, skedda händelser undanhålls, förvanskas och censureras på ett sätt som skadar Sverige och Sveriges trovärdighet utomlands!

  Tydligen finns inga etninskt svenska journalister kvar bland de bidragsberoende medierna! Tycker mig se fler och fler araber, negrer och andra utomeuropeiska raser i svensk bidragsberoende medier! De är inte ens kompetenta inom de områden de rappoterar om och från! De blir programledare i SVT utan någon som helst kompetens om svenska förhållande och svensk kultur! De är inte ens intresserade av att ta till sig svensk kultur med dess seder och bruk!

  Själv får jag en fruktansvärd känsla av kulturchock varje gång någon arab eller neger framträder som journalist eller programledare i svensk radio och TV!

  Det absolut värsta är när de tror sig vara experter och förståsigpåare i och om inom olika samhällsområden!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Många tidningar borde kunna bättre…………mycket bättre.

  Apropå tidningars upplagor under 2015.

  Sydsvenskan tappar var femte läsare.

  I matchen mellan kvällstidningarna är Aftonbladet fortfarande störst på vardagar. Men räckvidden minskar med nära 15 procent och hamnar därmed under 600 000.

  Expressens tapp är något mindre: knappa 12 procent.

  Här är vinnarna – och förlorarna – i de senaste siffrorna från Orvesto Konsument.

  http://www.dagensmedia.se/medier/dagspress/orvesto-sydsvenskan-tappar-var-femte-lasare-6259531

  Gilla

 • Synonymen

  Muslim som misshandlar busschaufför. Kräver inloggning.

  Gilla

 • Kjell Hedlund

  Det gäller naturligtvis sjömil!

  Gilla

 • Trodé

  En fregatt är inget gigantiskt krigsfartyg utan ett av de mindre. Men det beror på vad man jämför med. Svenska kustbåtar för transport av några man mellan skärgårdens öar.

  Gilla

  • Galten

   ”I de motordrivna fartygens tidsålder är en fregatt ett ytfartyg som ligger mellan korvetten och jagaren i storlek och som främst används för ubåtsjakt. Sverige har aldrig byggt motordrivna fregatter, men ett 15-tal jagare byggdes om till fregatter mellan 1950 och 1974. De två sista var landskapsjagarna HMS Öland och HMS Uppland, sjösatta 1945, som 1974 omklassades till fregatter. De togs ur tjänst 1978 respektive 1979.” 😉

   Gilla

   • Galten

    Hade man åtminstone bemödat sig om att ta reda på lite fakta eller ”masat” sig ner till Göteborgs Maritima Centrum så hade de fått beskåda HMS Småland en av våra större (och enl.min mening) den vackraste landskapsjagaren. Visserligen ”bara” 121 m. lång och något mindre deplacement. Vi har haft en slagkraftig flotta, på den tiden det begav sig.

    Gilla

   • Galten

    Hmm.. Blev tydligen fel med bilden, här är en annan.

    Gilla

   • Lena

    Galten :
    Underbart är kort, alldeles för kort !

    Gilla

   • Galten

    Smaken är som baken Lena och allting är relativt… 😉

    Gilla

 • Galten

  Egentligen borde man inte kommentera smörjan, de har inte det minsta begrepp eller aning om vad det är för sammelsurium de prånglar ut.

  Gilla

  • Stenbock

   Ja Galten det syns att sjöfartsnäringen har somnat in liksom marinen,och mycket annat i Absurdistan ! 🙂

   Gilla

 • Peter Kostin

  Gör referensen till Lasse Dalhquist att man kan sluta sig till att fartyget seglar under engelsk flagg?

  Gilla

 • Magnus Eriksson

  Göteborgsposten??? Det är ju inte Göteborgsposten utan GT, Göteborgstidningen, som har sitt ihop med Expressen.

  Gilla

  • FjärranÖsternRedaktionen

   Tack för rättelsen Magnus. Får skylla mitt misstag på att det är rätt sent o sängdax här i KL. Att dom hör ihop med Expressen förklarar väl deras osaklighet.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: