Marcus Birro: Det pågår ett lågfrekvent krig i Sverige


Marcus Birro på Facebook

Det känns allt mer som om det är ett sorts lågfrekvent krig i Sverige just nu.
Jag fyller 44 i år och jag har aldrig varit med om sådana här tydliga motsättningar, en sådan här oerhörd misstro mellan människor, mellan makt, elit och folket.

Sverige har alltid varit ett land med en stark stat. Till skillnad från mitt andra älskade land, Italien, har en sådan stark stat varit möjlig för att människor förenats i ett sorts tyst samförstånd, en slags outtalad samförstånd mellan människor.

Det har inte varit friktionsfritt men det har funnits en känsla av samhörighet. Det var det som Socialdemokratin byggde Sverige starkt på och det var också det de byggde sig själva på.
Allt det där är raserat nu. Det finns ingenting kvar. Allt är i rörelse, som dear old Lundell döpte en av sina sämre böcker till…

Makten har öppnat dörrar och slussar som andra har fått betala för. Vilka andra? Folket.
Media och elit har skrikit en sak, folket har skrikit en helt annat och eliten och media har gjort gemensam sak och försökt hålla folket nedtryckt och utanför.

Tidigare hade vi media som granskade makten, som jagade storfräsare och kapitalister, som tog den lilla människan i försvar. Minns ni när Aftonbladet hade som slogan ”Aftonbladet behövs om sanningen ska fram”. Kan ni tänka er Aftonbladet skryta med den meningen idag?

Det spelar nästan ingen roll längre om media matar oss med lögner, skadan är redan skedd. Förtroendet är brutet. Det finns inget förtroende alls kvar mellan den lilla människan och det stora mediehuset.

För media har ljugit och fortsätter delvis att ljuga.

Det är ett i grunden allvarligt demokratiskt problem.

Om det är sant att etablerade medier klipper och klistrar med bilder och medvetet försöker smutskasta människor som enligt etablerade medier har en avvikande uppfattning är det mer än allvarligt.

Om man inte kan bemöta åsikter med egna åsikter, och man missbrukar den makt som etablerade medier har, har vi hamnat i ett sorts medialt krig där ingenting längre är vad det synes vara, utan där det som skrivs och presenteras är bataljer i ett krig där det gäller att krossa sin motståndare, genom smutskastning, genom lögner, förtal, halvsanningar och dementier.

Man måste också då fråga sig varför? All denna ilska. Denna stridsmoral som media visar.
Jag minns med vilket avsky jag blev utskälld av en chef på Expressen strax före jag fick sparken. Han spottade och fräste så det for saliv i rummet. Han avskydde mig. Det var hat.

Det är som om etablerade medier (inte alla) blivit stumma, blivit stukade, känner sig förolämpade eller hotade på något sätt… Så de hämnas. De slår tillbaka. Etablerade media känner flåset i nacken och de agerar därför i panik, i rädsla, i förvirring, i total oförstående inför det som sker…

Sverige har blivit en krigsskådeplats där sanningen tycks vara det som etablerad media vill slå oss andra i huvudet med. För om det folkliga uppror som mullrar är högerextremt och människovidrigt är det ju ingen vettig som vill ha med detta uppror att göra, eller hur? Inte jag heller. Det finns inget jag avskyr lika mycket som nazister.

Men tänk om det är så att detta folkliga uppror (för ett sådant är det dags att börja tala om) faktiskt hotar den mediala, politiska och kulturella makten i grunden, och tänk om det är DÄRFÖR som eliten, med media i täten, vill svartmåla upproret och därför blandar ihop huliganer i luvor som jagar folk med gamla leende tanter med snällt uppställda plakat bakom avspärrningar?

Tänk om det är något nästan personligt, att det handlar om någon märklig form av vendetta som delar av etablerad media ägnar sig åt?

Vad säger det i så fall om vårt land och vår tid?

Den politiska skräcken för hur folket vill bygga landet såg vi när decemberöverenskommelsen kom till. Jag skiter högaktningsfullt i vilket parti de ville frysa ute. Jag bryr mig om de hundratusentals människor som såg och genomskådade projektet, som såg det för vad det var, ett utsökt förakt för folkligt missnöje.

Man kan tycka mycket om folkligt missnöje. Men man måste lyssna på det, man bör ta det på allvar, man bör alltid ha minst en fot kvar på, och ett öra tryckt mot, marken…
Det folkliga upproret går inte att kväsa och verkligen inte med halvsanningar, ihopklippta bilder och rena lögner. Ta diskussionen istället. Sträck ut en hand. Ta den och börja prata med varandra.

Marcus Birro


13 responses to “Marcus Birro: Det pågår ett lågfrekvent krig i Sverige

 • ÅMÅL

  Muslimer för definitivt krig mot kristna!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Mycket bra sammanfattat Marcus Birro. Kan bara instämma.

  Att svensk media förnekar svenska folket rätten till demokratin. Är ju mycket allvarligt. Ja, rent ut sagt ett ”diktatoriskt sätt” att förhålla sig till den.

  Den media som alltid säger sig stå upp för demokratin och företräda den.

  Fast nu tycker man inte längre att folket är demokratins röst, vilket det alltid är och alltid ska vara i en öppen demokrati.

  Majoriteten av svensk media har tydligen gjort bedömningen att svenska folket inte förstår sitt eget bästa. Vilket är en skrämmande syn, som vi dagligen får bevis för , genom att bläddra i några svenska dagstidningar.

  Så det en stor del av svensk media och för den delen, en stor del svenska politiker, sysslar med är ju rent ut sagt att förneka svenskarna rätten till sin åsiktsfrihet.

  Det brukar man göra i länder som brukar kallas diktaturer………..

  Gilla

  • Observer

   Vilken guldsits: man tar sig rätten att sätta agendan för hela landet och när det går åt fanders slipper man ta ansvaret för konsekvenserna

   Gilla

 • Tony

  Det där att Media klistrar Naziststämplar på alla som inte
  delar deras åsikter är märkligt på många sätt, för om man
  hade frågat Svenska folket om vad man tycker om Nazister,
  så är jag övertygad om att 99,9 % svarat Illa. Men ändå kör
  dom detta tugg om och om igen! Alla blir till Nazister.
  Vi såg ett tydligt bevis på idiotin i höstas i samband
  med den TV sända debatt mellan Sverige och Danmark
  om just flyktingproblemen. Danmark kom med flera politiker
  från olika partier, säkert med olika lösningar, men ändå med
  en respektfull ton mellan sig. Och vad kom Då SVT med för
  figurer? Jo Henrik Arnstad?? Jonas Sjöstedt?? och en
  Politiker från Södertälje, denna politiker som innan bölat
  inför Regeringen om att Södertälje inte klarade av ett större
  intag. Nu stod hon helt plötsligt och ljög lyssnarna rätt upp
  i ansiktet med att invandringen absolut inte var något problem?
  Kommunisten Sjösteds obligatoriska svammel om bara pengarna
  fördelats rättvist osv.
  Också supersnillet Arnstad som pladdrade om Fascism
  och Nazism i var och varannan mening
  Man kunde tro att han var utsläppt från ett dårhus, och det syntes
  på blickarna Danskarna emellan , att dom undrade över det var
  SVT skrapat ihop för anhang.
  Ska man ha till en seriös debatt måste ju deltagarna åtminstone
  vara något så när jämspelta, och i vart fall inte rena sämtfigurer
  som vissa!

  Gilla

 • age

  Tack, Marcus!
  Underbart att läsa dina texter. Enligt statistiken är 50% av alla människor dummare än genomsnittet.
  Den andra delen av människosläktet stödjer dig.
  Vi är mitt i starten på en katastrof för vårt fosterland, men sådana som du kan troligen hjälpa till att stoppa nergången i landets moral.
  Pettersson är också en av de stora krafterna, som bidrar till en vändning av kursen.
  Fortsätt att hålla huvudet högt, Marcus!
  Vi stöttar dig och beundrar dig.

  Gilla

 • eva

  Stå på dig, Marcus Birro, sluta inte skriva trots att du portas och motas!
  Du sätter fingret på många ömma varbölder i det svenska samhället!
  Helt onödiga varbölder vill jag tillägga, beror på etablissemangets vägran att se vad som händer.

  Gilla

 • jgarn

  I en demokrati hade 7-klövern varit en parantes i historien och de flesta av dessa dårar satta på psyket.

  Gilla

 • The elephant in the room

  Marcus gillar jag skarpt,killen är ju störtskön.

  Gilla

 • F.d, Socialen-demokraten

  Marcus Birro slår huvudet på spiken många gånger i texten, vi har alla ett ansvar att följa vårt samvete, att handla etiskt, att agera när människor runt City utsätts för grov brottslighet av ligor från Marocko som ALDRIG borde släppts in i landet om Sverige varit ett normalt land med en vettig gränskontroll ungefär som den fungerar i Australien…
  När HATMEDIA ljuger och mörkar allvarlig brottslighet som attackerna mot kvinnor i Kungs-trädgården då har makten tagit sig vatten över huvudet, – befolkningen går inte på bluffen, – exat Marcus Birro – FÖRTROENDET ÄR HELT FÖRBRUKAT….Tillsammans måste vi värna Sverige och Sveriges befolknings rättigheter att säga NEJ och STOPPA massinvandringen av araber/muslimer och förstörelsen av vårt land Sverige – vi har bara ett land, vi kan inte fly någon annanstans…

  Gilla

 • Mätz

  Håller med, samhörighetskänslan är borta. Därför ännu viktigare med familj och vänner. Att vårda de goda relationer man har. Kanske smittar det så småningom 😉

  Gilla

  • lofas

   Svåger politik och klassamhället har kommit till Sverige för att stanna. Det insåg jag precis efter att ha läst dit inlägg… tack som fan 87:an!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: