Expressen: Daily Mail blev svensk rasist-media

HATMEDIA. Expressen/GT skriver om den brittiska tidningen Daily Mails uppmärksammade artiklar i efterdyningarna av mordet på 22-åriga Alexandra Mezher på asylboendet i Mölndal.

Expressen skriver att samtliga tre artiklar var av en sort som brukar återses på Avpixlat: hårt vinklade, direkt invandringskritiska, med förvrängda sanningar och uppenbara felaktigheter.

Samtliga artiklar rörde den nu häktade personen som pekats ut som mördaren i nämnda mordfall. Daily Mail tvekade inte att spekulera fritt på nyhetsplats om den häktade personens ålder eller psykiska hälsa. Med tydliga citationstecken kring “15-årige” använde man en spekulativ ton som är direkt oansvarig. Sanningen är att ingen vet. Identitet och därmed ålder är under utredning.
Därför är det också publicistiskt oansvarigt att spekulera om det på nyhetsplats. Vidare publicerade Daily Mail personens etnicitet (vilket är irrelevant i skuldfrågan) samt en bild på den institution där han nu sägs vara häktad.

Sammanfattningsvis kan det konstateras att Daily Mail knappast följt det som kallas för “god publicistisk sed”.

-Pettersson tycker det är oerhört fräckt av Expressen/GT att överhuvud taget nämna god publicistisk sed och att nämna att etnicitet är irrelevant i skuldfrågan. Minns ni den 1 februari 2015. Då såg det ut som nedan i hattidningen Expressen, det är samma tidnings som påstår att etnicitet är irrelevant. Till råga på allt var “svenskarna” nedan somalier och somaliska medborgare. Vi kan också nämna att Expressen som har en chefredaktör som är fälld för förtal och vapenbrott även är den tidning i Sverige som oftast fälls av Pressens Opinionsnämnd för osaklig och dålig journalistik.  2015-02-01_1318

 

Expressens artiklar går inte att kommentera, till skillnad mot artiklar på Petterssons och Avpixlat.

Titta på “GLOBAL TRAFFIC HEAT MAP” och förstora till “Sweden” som är klickbart. Notera även: COMMENTS IN THE LAST HOUR och fundera hur många kommentarer det finns i Expressen eller för den delen även på Petterssons.

Globalt, är Mailonline, den mest besökta engelskspråkiga nyhetstidningen på nätet.

-Pettersson anser att skittidningen Expressen är riktigt ute i en brun sörja och trampar. Självklart är åldern betydelse, när det är uppenbart att mannen är äldre än vad som uppgivits. Hade han inte kallats barn och placerats där han hör hemma hade Alexandra levt idag. Självklart har etnicitet betydelse, det vet Expressen och så länge de vägrar nämna det faktumet så anser jag att Expressen är medskyldiga till många mord och våldtäkter i vårt land. Varför anställer inte Expressen somalier om etniciteten saknar betydelse?

Expressen nyanställer

Aftonbladets_brottstatistik

Expressen verkar ha glömt att de en gång var lika kloka som Avpixlat och Petterssons…

2013-10-28_0740

23 thoughts on “Expressen: Daily Mail blev svensk rasist-media

 1. Rod Stewart är väl c:a 10 år äldre än Thomas Mattson, – jag tar en onsdags Whiskey Ballantines finest och lyssnar på musik, – denna medelålders vita man är en duktig artist och jag är helt säker på att han kan få nästan vilken tjej som helst MEN DET KAN INTE THOMAS MATTSON FÖR HAN SAKNAR “DET”!

  • Och nu ska alla över 6 år gå och lägga sig för klockan är midnatt där jag är…-undrar om Socialdemokraterna har tänkt på det!

 2. Dynghögarna på nonsensblaskorna vet innerst inne att timmen är slagen men att de har en anställning att tänka på.
  De kommer inte att bli anställda någon annanstans om de bryter kodexen. Det vet de om.

  Läs detta jävligt noga och för sista gången:
  Det finns en endaste möjlighet att ta vårt Sverige tillbaka.
  Att vi gör det själva.
  Det går inte att vänta på något nyval, det skulle ändå inte bli några förändringar. Dessutom finns det inte tid till att vänta.

  Allvaligt talat, blötsvenskar: Det är dags att sluta diskutera, vi vet vad som är fel och det ska åtgärdas.
  Det finns en enda lösning. Att vi riktiga svenskar gör det vi måste göra;

  Massiv hemskickning av all denna massproducerade, själlösa arabafrikanska biomasseanhopning vilken brutalt terroriserar vårt endaste land: Sverige

  Det är upp till oss. Någon hjälp kommer vi inte att få.
  Glöm aldrig det.
  Slut.

 3. David Eberhard beskriver det så bra, den “diagnos” som journalisterna på Expressen och AB delar.

  “När en självutnämnt politiskt korrekt samling högljudda och fanatiska människor sätter agendan över vad de anser vara fint att tycka, är det lätt att vanliga människor helt enkelt håller tyst.

  Eller ännu värre, spelar med. Tills allt krackelerar och kejsaren visat sig vara naken.Därför handlar debatten inte om fakta utan om känslor.

  För vem vågar vara nyanserad och eftertänksam när det gäller viktiga frågor som sjukförsäkring, könskvotering eller integration? Den som försöker vara det blir ju lätt utpekad av mediemobbarna som känslokall och elak.

  Men ett vitalt samhälle är beroende av att vi faktiskt vågar analysera och inte bara följa känslomobben. Så låt ingen skrämma dig till tystnad.

  Det är bara i diktaturer som alla måste tycka likadant”.

  Skriver psykiatriker, överläkare och författare David Eberhard, i en gästkrönika i GP. .

  http://www.gp.se/nyheter/ledare/gastkronikor/1.2974324-david-eberhard-majoriteten-skrams-till-tystnad#sthash.nSNkxdak.dpuf

  • De som får lida mest är som talaren under Folkets demonstration sa folket och “arbetarklassen”….
   Ett nytt parti måste bildas om SD inte pudlar om avståndstagandet till Folkets demonstration, – detta är en folkrörelse och kan inte ledas av byråkrater och strebrar.

 4. Ex pressen har ett omfattande självskadebeteende, och en sjuklig världsbild.
  Att så totalt sakna egenkritik är närmast psykotiskt. Övriga kommentarer är rätt överflödiga.

 5. Har Mail Online erkänt at det är de som censurerat artiklarna för svenska läsare eller har det skett en filtrering i Sverige. Det känns som det mest angelägna att ta reda på.

 6. Jag vet inte åldern på fetknoppen Thomas Mattsson men gissar på 47 år och somaliern är c:a 30….
  Det räcker med en blick på huvudet/ansiktet….Somaliern kan också vara äldre än 30, kanske över 40….-15 år är ett skämt, det är han inte!

 7. Om nu identitet och ålder är under utredning varför har då
  idiotblaskan Expressen trumpetat ut att han är 15 år??????????????????

 8. Tyvärr ar Sverige som ett svenskt land räddningslöst förlorat med god hjälp av sk tidningar som Expressen o Aftonbladet, regeringen o 7-klövern. PK vill tydligen också göra ett kalifat av Sverige för att kunna njuta av fullt ut av Islam, mångfald och mångkultur. Hoppas det drabbar dom grymt och stenhårt.
  Vi Sverige vänner är i alla fall beredda och vet vad som väntar.

 9. Vid morden på Kronans skola var både gärningsmannens och offrens etnicitet viktiga. Offren utmålades som barn utan att åldrarna var fastslagna. Vid brand på asylboende spekulerades det vilt och man såg det som en sanning att det var nynazister som tänt på. Moskebranden i Eskilstuna var också det ett dåd av högerextrimister enligt media och man kopplade till och med dådet till sd. Detta redan innan branden knappt var släckt. Regeringen skickade kulturminister och andra naiva representanter från regeringen för att kärleksbomba. Vi vet nu i efterhand att alla spekulationer som kablades ut som nyheter var ett tecken på absolut sämsta formen av journalistik utan någon som helst verklighetsförankring.

 10. Expressens kriminella chefredaktör Thomas Mattson är ju dömd för vapenbrott. En ny rättegång om förtal väntar.

  • Thomas Matsson med ett äpple i truten….behöver jag säga mer?! En sådan gammal fet fag kan gå och dra något gammalt över sig….

 11. God publicistisk sed är fint det och något Expressen bryter mot ständigt, denna fag-tidning!

  • Somaliern är MINST 30 ÅR, och det är relevant, SLUTA FÖR FAN! Det är ett skämt och ett hån mot den mördade flickans familj att mördaren ska dömas som om han vore barn!
   HATTIDNINGAR som Expressen blir vår död!

 12. Att Daily Mail antyder att mördaren är betydligt över 15 år och inte skriver att det är ett stackars barn som det är synd om svider. Men det är faktiskt många i Sverige också som upptäckt att de omhuldade “barnen” är vuxna karlar som själva har barn.’

  Men det blev övertydligt när utländska medier avslöjade de svenska mediernas mörkande.

 13. Snacka om att kasta sten i glashus. Det dom kallar god publicistisk sed innehåller hat, lögner, censur uthängningar. Den kloakblaskan duger inte ens att torka skit med.

Kommentera