Vad händer i Växjö?


Växjö, den vackra resident- och stiftsstaden i Småland, hamnar allt mer i fokus på ett sätt de säkerligen inte önskar.

Bara den senaste veckan har vi läst om två 11-åriga flickor som antastades av en grupp ungdomar, om småflickor som rånades och antastades under en kultur natt och igår hände det igen. En 15-årig flicka antastades i stans badhus.

Utöver den senaste veckans rapporter om sextrakasserade småflickor, duggar rapporterna från Växjös mångkulturella experiment Araby.

Efter uppgifter om droger, prostitution, maffiagrupper och häleri, gick stans politiker ut för två år sedan och vädjade om hjälp med en större polisiär närvaro i området.

Året efter utlovade polisen större resurser i Araby, inte minst för att motverka en ökad extremism bland områdets ungdomar.

Veckan efter gick polisen ut och meddelade att man inte hade resurserna, p.g.a. den stora anstormningen av asylsökande i Malmö dit man var tvungna att avsätta personal och att insatsen mot brottsligheten i mångkulturella Araby därför skulle försenas.

Först i början av 2016 utlovade polisen en ökad närvaro i området och man lovar att närvara så länge våldet består. Efter nyårsaftonens kravaller i Araby, där bl.a. en polis skadades av raketer som sköts mot dem, tillhör Växjös mångkulturella område ett av tre områden i region syd som har högsta prioritet. De andra två är Rosengård och Södra Sofielund, bägge i Malmö.

Redan 2010 tillhörde Araby de 38 bostadsområden i Sverige där flest brott anmäldes. Inte mindre än 11 361 brott per hundratusen invånare placerade Araby på plats 30 av Sverige mest brottsbelastade områden. Kanske en tillfällighet, men samtliga områden på listan är vad man kallar mångkulturella områden.

2014 publicerade polisen en rapport om 55 områden i Sverige där samhället tappat kontrollen, de berömda no go-zonerna. Även här finns Araby med och även här talar vi uteslutande om mångkulturella områden.

Vill ni Googla lite själva på Araby och brott, kan ni göra det här.

Ingen rolig läsning för Bo Frank, moderaternas starke man i stan. Visst är han kritisk mot medias snyfthistorier om ”stackars” bortskämda flyktingar och visst han han uttalat sig negativt om svensk asylpolitik, men han representerar samtidigt det parti som mer än något annat såg till att slussarna öppnades och satte Sverige i den situation vi nu befinner oss i.

Bild från Araby och firandet av Eid al-fitr. Samtidigt krävde hundratals muslimer i området att få en egen moské

Samtidigt på en gata i Araby visar de boende vad de anser om svenskt rättsväsende.

SR gjorde ett längre reportage från området 2013 och redan då visades en bild som borde fått fler att reagera. https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/207952?programid=4507

Araby ser väl från ovan ut som ett gemytligt område med stora grönområden, men skenet bedrar alltså.

Skärmklipp


8 responses to “Vad händer i Växjö?

 • Peter Kostin

  Hur kommer det sig att tills nyligen skrev ingen tidning om hur t.ex asylsökande antastar småflickor på badhus? Men som på ett givet tecken började alla skriva om saken. Kan det ha varit Nyheter Idags avslöjande om DN och Polisens underlåtenhet att rapportera om invandrar brott som fick dammluckorna att öppnas? Och jag undrar hur länge har det pågått, dessa brott som utförs av asylsökande utan att vi fått kunskap om det?

  Gilla

 • Observator X

  Det finnes en enda lösning kvar, hemvisning av två miljoner ickesvenskar till respektive världsdel.

  Gilla

 • age

  Jag måste köpa en ny iPad. Jag kräktes på den när jag såg bilden med alla rumpor i vädret. ( kanske inte riktigt sanning men symboliskt)

  Det där är de som kommer att bestämma över oss och ta över vårt fosterland. Vi kan ju lätt ana styrkan i samhörigheten.

  I ett fiskstim vänder alla samtidigt.

  Jag ställer mig de obehagliga frågorna:

  Är det bara vi, Sverigevänner, som förstår
  vad detta betyder?

  Är det bara vi, Sverigevänner, som förstår
  vad som kommer att hända?

  Är det vi, Sverigevänner, som kommer att
  bli dödade först?

  Jag är i alla fall riktigt rädd!
  Trösten är, möjligen, att jag är gammal och har haft ett långt, fint liv.
  Jag är sorgsen över vad våra barn och ungdomar (Svenska) ska behöva uthärda.

  Gilla

 • Joy

  Arab- by snarare!

  Gilla

 • The Priest

  Tacka den förre statsministern för skapandet av dessa blatte-samhällen… han får ju medalj för detta.

  Jag kräks!

  Gilla

 • ossie

  Araby !

  Gilla

 • Kommendanten

  Snart är hela Nyköping ett Muhammedistan.
  Vedervärdigt!!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: