Två ”svenska” terrorister har gripits i Grekland


ISLAM. Två knivbeväpnade män med svenska pass har gripits i Grekland, misstänkta för att ha varit på väg till IS i Syrien. Enligt källor till nyhetsbyrån AFP ska myndigheterna ha funnit machetes, arméuniformer och andra stridsattiraljer i deras packning.

Männen greps på en busstation i Alexandroupolis efter att polisen upptäckt att de bar knivar. Planen ska ha varit att resa in i Turkiet och sedan vidare till Syrien.

En av männen uppges vara terrordömde Mirsad Bektasevic från Bosnien men som en tid bodde Kungälv. Han dömdes 2005 till ett 15 år långt fängelsestraff i Bosnien. Han släpptes 2011. Den andre juvelen är Al Hasani Amer.

Bektasevic är en gammal bekant på bloggen.

Svensk jihadist hotar med massaker på judar

Svenskarna som krigar för islam
-Pettersson hoppas att inga svenska myndigheter begär honom utlämnad hit.
Mirsad Bektasevic

Mirsad Bektasevic

Den ökände islamistiske terroristen ”Maximus”, Mirsad Bektasevic , har häktats i Göteborg för grovt vapenbrott. Mirsad Bektasevic, föddes 1987 i en förort till Sarajevo och flyttade 1994 till Kungälv utanför Göteborg med sin mor och yngre bror, och hade sin uppväxt där. Han greps 2005 i Sarajevo för terrorbrott.

Han hade lyckats bygga upp ett omfattande internationellt terroristnätverk. Den blivande självmordsbombaren utbildades i Bellevuemoskéen i Gamlestaden i Göteborg.

Vid razzian mot bosnijakiska jihadister hittade bosniska polisen 18 kilo sprängmedel, ett självmordsbombarbälte och en film där Bektasevic och hans medhjälpare berättade om ett förestående bombdåd. Deras mål var sannolikt en västerländsk ambassad i Sarajevo.

Han dömdes till 15 år och 4 månaders fängelse för terrorbrott. I juni 2009 överfördes han till ett svenskt fängelse och frigavs redan 2011. Gudmundson kommenterar: ”Att han överhuvudtaget kunde friges i förtid är en gåta – inte minst med tanke på att han under sin fängelsevistelse dömdes för skadegörelse efter att ha slagit sönder inredningen på anstalten.”

Bektasevic förekommer därutöver vid flera tillfällen i belastningsregistret. Han har gjort sig skyldig till olovlig körning i april 2012, skadegörelse i oktober 2009, misshandel i april 2003 och övergrepp i rättssak i november 2002.

I det nu aktuella fallet försökte serben Ildis Dacic mörda en man i Kungälv med ett vapen anskaffat av Bektasevic. Den tredje häktade i härvan lär vara Mirsads bror. Vi vet ännu inte om det finns några jihadistiska motiv. Hur faan är då deras mor funtad och hoppas att hon inte fått fler barn och inte heller får några fler. Vilka vidriga människor vi har omhändertagit i vårt land, och det endast på grund av några få personers inkompetens skull.

JIHAD I MALMÖ

Så får invandrarna sina jobb

 


10 responses to “Två ”svenska” terrorister har gripits i Grekland

 • IS har rekryterat i Sverige i decennier | Petterssons gör skillnad!

  […] Grekland 2017 och Bosnien 2007: Jugoslav (Bosnier) och svensk medborgare, dömd till 15 år för medlemskap i terrororganisation. Tidigare dömd för förberedelse till terrorbrott i Bosnien 2007. En annan man med svenskt uppehållstillstånd men medborgare i Jemen, dömdes samtidigt. SVT kallade dem Göteborgare. Tidigare HÄR.  […]

  Gilla

 • The Priest

  Jag blir spyfärdig när massmedia benämner dessa babianer som ”svenskar”

  Dessa skäggiga gossar är ljusår ifrån att vara svenskar. Sen kan de ha hur många jävla medborgarskap som helst. Men några svenska blir de ALDRIG. Fatta det Mona!

  Gillad av 1 person

 • ÅMÅL

  … och jag som hoppades att det var Paskadodo 😦

  Gilla

 • Involuntarium.se

  Nu har Mona fått något att bita tag i, det väcker väl moderskänslor kan jag tro! Kan vara ”svensk” svenska arbetarpojkar som kommit snett?

  Tycker inte att de ser ut att härstamma från några hårt arbetande etniska svenskar! Tycker snarare att de ser ut att härstamma från några bidragstagande utom européer!

  Dubbla medborgarskap borde med automatik innebära att det svenska medborgarskapet är förbrukat och avslutas med omedelbar verkan!

  Sverige ska inte figurera i dylika terroristsamanhang! Sverige stöder terrorismen genom att inte ta i med hårdhandskarna mot de resande terroristerna!

  Gilla

 • ossie

  Nu får Mona Sahlin hälsa dem med stora famnen, fint jobb väntar och fin lägenhet kanske Margots som nu väntas bli ledig.

  Gilla

 • BJ

  Låt karlarna fortsätta till Syrien men för guds skull släpp in skithögarna igen. Om de över huvud taget överlever slutstriderna, hoppas inte.
  Skulle inte förvåna mig om Mona, Margot och överhuvudet själv, Svetsaren, kommer att göra allt för att få tillbaka dessa berrikare . Integrering är ledordet, jobb lägenhet och en tilltagen lön, visst.

  Gilla

 • eri

  Byt regering nu ,,Man tar hem en terrorist som är dömd till drygt 15 års
  fängelse och släpper honbom så fort han landar ,,Mona har nog ett finger med i spelet ,,hon har ju konverterat,,

  Gilla

  • eri

   varför skriver mackapären,, honbom ,,istället för honom ,,,det är väl för fan inte ett ord ,,eller ??det är väl någon blatte som uppfunnit ordvalshjälpsrättstavningsprogrammet

   Gilla

 • Lena

  Man undrar om han av någon anledning blev utköpt ur fängelset och då med svenska skattepengar ??

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: