Förintelsen började i ett modernt samhälle


DEMOKRATI. ”När nazisterna kom till makten 1933 – efter demokratiska val – dröjde det inte länge innan rättskipningen vittrade sönder. Och det skedde utan att Hitler behövde ingripa personligen.” Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski skriver i sin söndagsledare om hur rättvisan och de demokratiska institutionerna i 30-talets Tyskland maldes sönder – utan några skott eller komplikationer.

”Detta var sex år före Hitlers invasion av Polen och starten för andra världskriget, nästan ett decennium innan det industriella massmordet av sex miljoner europeiska judar inleddes”, skriver Wolodarski.

Han skriver att det skedde – ”med det tyska folkets aktiva eller passiva godkännande ” – för att propagandan och vardagsterrorn var så kraftfull, och att det hade kunna ske var som helst.

Den tid vi nu lever i är ”osäkrare instabilare och därmed också farligare” än på länge, skriver Wolodarski, som undrar om demokratin står säkert i dag.

-Pettersson vill påminna Wolodarski om vad som hände 1933 och likheterna med dagens Sverige, jag tror dock andra slutsatser än chefredaktören på DN.

Wolodarski borde kanske nämna varför Europa och Sverige är instabilare och farligare än på länge. Hitlers tid var fruktansvärd men i ett historiskt perspektiv begränsad till tolv år.

Andra, mycket värre mördare har hållit på i 1400 år och har inte slutat ännu, jämfört med dem var Hitler en amatör…

Peter Wolodarski, varför skriver du så lite om islam och hotet mot demokratiska institutioner och rättvisa över hela världen, har du glömt historien och ser du inte vad som pågår? ar

Det tredje världskrigets utbredningLänk

Islam och dess självförsvarskrig

Islams erövring av Indien – den blodigaste i historien

Jihad – det heliga kriget


14 responses to “Förintelsen började i ett modernt samhälle

 • Joy

  Ja, Hitler satte kommunister i läger för omskolning. Idag springer de fritt och våldför sig på svenskar som vill bevara det svenska. Något som invandrare uppmuntras till, bevara sin kultur. Men svenskar jagas för att de menar att de har kultur. Av kommunister som inte vill ha den svenska kulturen.

  Så, nej, det är inte som på 1930- talet. Massinvandring från menaländerna så Europa går i kvav av alla krav, det är 2016. 1930- talet hade en annan problematik. Första världskriget också, men det var en som jag förstått, muslim som sköt skotten i Sarajevo, en separatist, och helvetet bröt ut.

  Men journalister har ju inga krav på objektivet och de har ju bara den officiella sanningen att jobba efter.

  Gilla

 • ÅMÅL

  TYSKLAND – genomlider detsamma;

  Gilla

 • SD har redan vunnit

  Så länge 7-klövern styr så kan vi fortsätts vänts skenande kostnader men inget varar för evigt och förr eller senare så bör vi få till en restriktiv och ansvarsfull migrationspolitik. Vi hjälper bra många fler nödställda på plats än ta hit dem.

  Gilla

 • Bobby Fisher

  Jag citerar här vad en judisk delegation fick för svar när de ville börja försöka sälja in ”förintelsen” i Kina för några år sedan:
  – ”Även om ”förintelsen” hade varit sann så skiter vi fullständigt i den”.

  Boken ”En tom säck kan inte stå”:

  Klicka för att komma åt tomsack.pdf


  Ladda med betablockare eller var beredd på panikattacker.

  Gilla

  • Involuntarium.se

   Den så kallade förintelsen sanktionerad av Tyskland var egentligen en marginaliserad och på jorden mycket isolerad händelse!

   Varför säger jag så! Jo förintelsen var inte en händelse som var spridd till världens alla länder! Den var sanktionerad av Tyskland och spreds till några få europeiska länder!

   Självklart har även förintelser olika nivåer och då får man lov att säga att den tyska förintelsen var en liten förintelse i förhållande till andra förintelser där länders egen ursprungs befolkning förintats! Exempelvis Amerika, Sovjet, Kina, diverse Asiatiska och Afrikanska länder fast de förintelserna påverkar inte oss i västvärlden! Därför att det var ju inte vårt närområde! Vi har ingen känsla för andra förintelser än den tyska!

   För att förstå mängdförhållanden så sägs att ca 17 000 000 individer förintades i Tysksklands förintelse. Av dessa 17 000 000 individer var ca 6 000 000 individer judar! Alltså var det fler av andra kategorier som förintades. Judarna utgjorde bara en del av de förintade! Mycket sällan vi hör något om övriga kategorier!

   I Kina förintades minst 75 000 000 individer i Kinas förintelse!

   I Sovjet förintades minst 60 000 000 individer i Sovjets förintelse!

   Tror att man för att få en rättvisadnde bild måste jämföra storleksförhållandena mellan de olika förintelserna! Vid jämförelsen blir judeförintelsen liten i förhållande till övriga kända förintelser!

   Vi i Européer måste lära oss att sätta in saker i dess rätta sammanhang för att förstå vår egen och världshistorien!

   Gilla

   • Per

    Nazisternas förintelse är i jämförelse med andra ”utrensningar” unik i världshistorien eftersom här skulle alla personer utrotas vars enda ”brott” bestod i att deras föräldrar tillhörde en viss ras. Vid andra organiserade massmord valdes offren ut för att de hade hade en viss politisk övertygelse (sann eller påstådd) och därmed ansågs eller påstods vara motståndare till den rådande terrorregimen. De judar (vuxna och barn) som fördes till nazistlägren för att avrättas direkt eller utnyttjas för tvångsarbeten tillhörde alla möjliga samhälls- och yrkesgrupper, deras politiska åsikter var i detta sammanhang helt irrelevanta.

    Gilla

 • perarvidsson

  Peter W beskriver på ett bra sätt förföljelsen av Sverigedemokrater och den fria åsiktsbildningen i Sverige. Det finns helt klart likheter där polisväsendet och andra myndigheter utan separat lagstiftning glatt och villigt deltar i genom kvotering, avsättning och mörkning deltar i kriget mot svenska folket.
  Genom det sättet de tar in främmande kulturer och bidragskrävande människor i Sverige har dom också lyckats trolla fram rasism. Kan det vara så att genom att framkalla dessa negativa känslor genom ohämmad invandring så planerar de en statskupp pga där de kan peka på den rasism som de själva framkallat.

  Gilla

 • Argus

  Om vi nu ska hålla på med något slags utpekande av arvssynd på grund av ursprung eller kanske snarare yttre kännetecken borde Wolodarski sitta absolut still i båten. Det är möjligt att vi svear och götar är avlägsna släktingar till till de germanska stammar som befolkar Österrike och södra Tyskland. I så fall är Wolodarski betydligt närmare släkt med Karl Marx och den grupp som orkestrerade ryska revolutionen som inte bara bär skulden till nära trekvarts sekels lidande för miljoner människor där utan till lidandet för ytterligare minst en miljard på andra ställen samt andra världskrigets uppkomst.

  Om vi därför skippar den uttänjda arvsynden och koncentrerar oss på nutid så kan vi rätt enkelt konstatera att Wolodarski och hans vänsterkompisar har orsakat och fortsätter att orsaka människors lidande och död genom den politik de för. Det är inte vi liberala, konservativa och nationalistiska som ställt till det utan den kollektivistiska sörjan till vänster genom sin undermåliga intellektuella förmåga.

  Gilla

 • Fjodor

  Wolodarski blundar för hur Sverige ser ut idag så att han kan dra sina felaktiga jämförelser med Nazi-Tyskland. Sverige har mer gemensamt med DDR.

  Gilla

 • Stenbock

  Just sådana obildade nollor som denne ”chefredaktör”,utan historiska kunskaper är mycket farlig för samhället,på den posten. Har man som denne ”vetenskapsman”,gått i lära i ”segermakternas” efterkrigsfilmer,blir kunskapen därefter.

  Gilla

 • Vakthunden

  Liknelsen är slående och facit har vi för både tredje riket och DDR. Här rullar propagandamaskinen vidare med full fart. Den humanistiska stormaktens sista slag väntar bakom hörnet, men 87:an anar inget. Hur kunde detta ske blir frågan i historieböckerna. Vi som läser alternativa media vet vilka som bär ansvaret.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Han hade inte behövt gå 80 år tillbaka i tiden, bara geografiskt lite längre österut. Precis som utställarna i Hörby och sin utställning av det systematiska dödandet av ”vanställda” och mentalt handikappade; är det inte samma metoder som IS använder idag?

  Problemet för islamslickare som Wolfodårskit är att han inte törs se eller skriva likhetstecknen mellan islamism och nazism.

  http://www.skd.se/2016/01/30/utstallning-paminner-om-nazisternas-dad/

  Gilla

 • Tony

  Han är inte bara okunnig, han är även djupt ohederlig,tydligen
  ett måste för att bli chefs redaktör på en Svensk tidning i dag?

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Samma som sju klövern håller på med i Sverige idag. När skall folket döma dem? Ceausesco och hans fru fick sitt straff för en bråkdel av vad sju klövern gjort.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: