Polischef: jag har meddelarfrihet och förstår inte varför kalla fakta ska vara hemliga


INVANDRING. Polischefen i Jämtland kritisk till sekretessen kring flyktingsituationen och kod 291: ”Jag har meddelarfrihet”.

När ÖP vänder sig till polisen med en officiell begäran om statistik kring ingripanden som rör flyktingsituationen i länet blir svaret nej, eftersom det är arbetsmaterial och inte räknas som en allmän handling. Men Jämtlands polischef Stephen Jerand vill vara öppen med hur situationen ser ut i länet och redovisar siffrorna för ÖP. – Jag kan inte förstå varför det är hemligt, det här är kalla fakta som vi får förhålla oss till, säger Jerand.

-Pettersson har också svårt med hemlighetsmakeriet och undrar hur problem ska lösas om de sopas under mattan.

Det är glädjande att Östersunds-Posten har vaknat och börjat rapportera om problemen men varför så sent, och varför har ÖP hjälpt till med mörkläggningen i många år…

För bara en månad sedan tog Östersunds-Posten bort möjligheten att kommentera för att ”pissrännorna” innehöll ”rasism”, det vill säga kritik mot invandringen.


8 responses to “Polischef: jag har meddelarfrihet och förstår inte varför kalla fakta ska vara hemliga

 • ÅMÅL

  F.D. POLIS OM ”CHEFEN”.

  http://www.ohrlund.se/blogg/?p=2701

  Gilla

 • Galten

  OT. Janne Josefsson som fick skulden för att zigenarlägret i Malmö tömdes, mötte Malmöpubliken. ”Jag kan inte gå ut och berätta sagor”.
  http://www.sydsvenskan.se/malmo/janne-josefsson-motte-malmopubliken/

  Gilla

 • Hönsmamman

  Johan Westerholm ledarsidorna tar upp önskan om granskning av vissa personers medverkan till situationen i Sverige. Maria Ferm och polarna Anders Borg och Fredrik Reinfeldt.

  Inte en dag för sent. I en rättsstat måste det finnas en möjlighet att dessa ska avkrävas ansvar och att rättmätiga straff ska utmätas som det heter.

  Reinfeldt behöver belysas. Han har orsakat många människor i Sverige och människor på ”flykt” ett lidande som kan vara det värsta vi sett i modern tid? Medborgare i vårt land har under hans tid vid makten varit sjuka men på hans order tvingats in i situationer där vissa även tagit livet av sig? Människor har lockats av hans käcka tillrop ut i världen och det är inte ett fåtal som med Sverige i sikte dött på sin farofyllda väg hit? Inte bara de som söker skydd har kommit in utan även många som belastar ordningsmakten rejält? Att flera mister sina liv i vårt land kan vi dagligen läsa om?
  Det värsta av allt är att våra drömmar, våra kreativa verkliga intentioner med våra liv nu måste fokuseras på det fördärv han introducerat under sin tid vid makten? Allt mer resurser flödar från det som bygger ett bra land till att användas för att hindra det från att förstöras. Givet att vi har viss tid/person så är resurserna begränsade för vad vi kan göra. Att rensa upp efter Reinfeldt är värre än att städa efter en epeleptiker med diarré? Det är skit snart sagt överallt.

  Under hans tid vid makten stängde jag av ljudet varje gång han var i media. Det han sa var så dumt att det inte gick att lyssna på? Han är något av det värsta som drabbat Sverige?

  Ser fram emot att han ställs till svars för sina insatser.

  Liked by 1 person

 • Tony

  Kanske en polischef som borde inneha posten Rikspolischef,
  istället för det skämt och Folk-narr som innehar posten idag?

  Liked by 1 person

 • Involuntarium.se

  Dimmridåerna lättar! Undanhållande, förvanskning, censur och total mörkläggning börjar gå ur tiden! Blev nog lite för mycket till sist!

  Roddarna ror fortfarande en del använder fortfarande roddmaskin och kommer ingenstans, medan andra har riktiga åror och tar i för kung och fosterland!

  J. Strömstedt TV4 morgon verkade något avslagen i sin tidigare iver att försvara invandringen! Inte lika gapig kanske tid till eftertanke, beroende på att minst 80 000 individer ska utvisas! Nu gäller det att lägga i backen och bli PK i den nya riktningen!

  Många blir rasistiska, främlingsfientliga, fachistiska och nazistiska nu när PK vinden vänt åt ett annat håll! Nu när delar av Sverigedemokraternas asylpolitik realiseras av den Socialdemokratiska regeringen och dess samarbetspartner Miljöpartiet!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: