Zlatan dubblar sin lön

Guds gåva till mänskligheten och 7-klöverns ursäkt för en överdimensionerad asylpolitik har dubblat sin lön.

Det handlar givetvis om det förra problembarnet från Rosengård, Zlatan.

I tider när det talas om sänkta ingångslöner, nyfattigdom och svält i världens flyktingläger, fortsätter idrottens stjärnor att roffa åt sig på ett direkt osmakligt sätt.

Senast i raden av redan överbetalda stjärnor som nu kan vältra sig i ännu större lyx är alltså Zlatan. Han ges nu en lönehöjning som får många att bara skaka på huvudet. Hans lön på futtiga 800 000 Euro i månaden, höjs nu dubbelt och landar på 1,5 miljoner Euro i månaden eller cirka 14 miljoner om ni så vill. Det gör en årslön på 168 000 000 kronor, lägg därtill utlovade matchpremier på ett antal miljoner och reklamintäkter på ytterligare tiotalet miljoner. Allt detta på att spela fotboll.

Kanske inte konstigt att dessa stjärnor kan spendera miljoner på lyxvillor runt om i världen, hela garage med lyxbilar av olika modeller, fula tatueringar och patetiska frisyrer. De har helt enkelt mer pengar än de någonsin kan göra av med. Samtidigt görs Zlatan och andra stjärnor till ambassadörer för en human flyktingpolitik och det är en sådan dubbelmoral så man mår nästan illa.

Är Zlatan värd pengarna? Givetvis inte och dessa summor är ingen idrottsman värd, oavsett sport han eller hon representerar. Baksidan är att många sportälskare tappar intresset när pengarna styr över kärleken till sporten och laget man representerar. Dessutom blir det allt svårare för de riktiga sportälskarna att få råd med de höga biljettpriser som sätts för att klubbarna ska få tillbaks lite av det de satsar. När de riktiga fansen sviker är givetvis idrotten illa ute.

De 7 miljoner som Zlatan nu höjer sin månadslön med, skulle givetvis göra större nytta någon annanstans. Givetvis är det inte Zlatans och andra stjärnors fel, utan ägarnas och sponsorernas. Detta belyses när man läser vilka ägarna till Zlatans klubb, Paris Saint Germain, är.

Ägare till PSG är Qatar Investment Authority och ordföranden heter Nasser Al-Khelaifi. Just precis, vi talar också här om stenrika araber som köper idrottsklubbar när de inte tävlar i att bygga de mest luxuösa hotellen och de högsta skyskraporna. Att ta emot flyktingar i hemländerna eller sponsra Röda Korset och UNHCR är inte på tal.

SR

9 thoughts on “Zlatan dubblar sin lön

  1. Precis som sign. “F.D. Socialen-demokraten” säger: Nacka Skoglund var en mycket bra människa, men den här fullkomliga asociala och motbjudande muslimska idioten är en värdelös och ovanligt motbjudande skitstövel!
    Han kan ju använda pengarna “lönen” till att betala tillbaka allt vad han har kostat det svenska samhället. Och blir det några kronor över så får det gå till ersättning och kompensation för allt helvete hans råttkompisar har åsamkat oss!
    Janne

    • Skoglund var en bra människa, Zlatan är en stöddig osvensk skitstövel och f.d. kriminell.

Kommentera