80 000 ”flyktingar” ska utvisas


INVANDRING. Förra året ledde 55 procent av de asylansökningar som Migrationsverket prövade till ett beviljat uppehållstillstånd. Nu förbereder svenska myndigheter avvisningar av tiotusentals människor som fått avslag, rapporterar Dagens Industri.

– Jag tror att det vart fall rör sig om 60 000 personer, men det kan också bli upp till 80 000, säger inrikesminister Anders Ygeman (S) till tidningen.
Han säger att det ska ordnas bra förutsättningar för att personer frivilligt ska lämna landet, men också för att de ska kunna avvisas med tvång. Framför sig ser han chartrade flygplan, kanske i EU-regi.

Gränspolisens mantal väntas fördubblas den kommande tiden.
– Vi måste arbeta mycket närmare Migrationsverket. Det är i överlämnandet från Migrationsverket till polisen som många avviker, säger gränspolischefen Patrik Engström till DI.

-Pettersson menar att det är alldeles för få. Enligt  EU är 60 procent av de asylsökande ekonomiska flyktingar som saknar skäl till att få stanna och då hamnar vi på 100 000.

Onekligen hade det varit enklare och billigare att inte locka hit folk med orealistiska löften, som vår statsminister ”de flyr för sina liv” och hatmedia som underblåste förföljelsen av oliktänkande som påstod att många av de asylsökande saknar flyktingskäl.

60, 80 eller 100 tusen personer blir inte lätt att få hem, speciellt om de inte vill och om deras hemländer inte vill ta emot dem…

Migrationsverkets statistik


24 responses to “80 000 ”flyktingar” ska utvisas

 • Carlos

  Hur det går med avvisningar av asylsökande? Handlade väl om ca 80000. Är det redan genomfört eller har regeringen ångrat ambitionen? /Carlos

  Gilla

 • Kristina Larsson

  För flera tusentals år sedan fanns det olika människoarter. Några exempel av de vanligaste människoarter barn får lära sig om i grundskolan är homo sapiens, homo neanderthalare, homo erectus, osv. Idag finns det bara en art kvar som heter homo sapiens. Det spelar ingen roll i fall en person är svensk, amerikan, ryss, kines, zigenare, rumänier eller kommer från något annat land. Det spelar ingen roll i fall vi har bott i ett land flera generationer eller nydlingen anlänt. Vi är samma människorart som utvandrade och befolkade hela världen för tusentals år sedan. Vi tillhör alla samma familj. När du är rastistisk mot andra är du rasistiska mot dig skälv.

  Gilla

 • Ett tips till Anders Ygeman | Petterssons gör skillnad!

  […] 80 000 ”flyktingar” ska utvisas […]

  Gilla

 • rostaratt (@rostaratt)

  Siffran är i underkant, dessutom skall inte Sverige behöva stå för notan utan EU.(att förslaget nu bara är röst/valfjäsk vet vi)

  Gilla

 • Nils Nilsson

  Det kommer aldrig att lyckas återsända 80 000 mot deras vilja.
  Enda lösningen är att muta såväl de som får avslag som deras hemländer. Alltså erbjud en reell ersättning till de återvänder och samtidigt bidrag från SIDA till mottagarlandet under förutsättning att de hjälper till i repatrieringen.
  Finns ingen annan väg – ändå mycket billigare än att de stannar.

  Gilla

 • br

  Det är en sak att säga att man ska utvisa 80000,en annan sak att verkligen klara av att göra det.hur många kommer helt enkelt vägra!? Hur många försvinner under jorden!? Hur många bla knivbeväpnade kommer hugga ner vanliga svenskar som hämnd!?hur många miljöpartister och vänsterpack kommer bilda levande kedjor runt bussar och flygplan,samt sätta sig ner på startbanor? Innan alla 80000 har kunnat avvisas har de kommit 250000 nya importer.en sak är säker.som vanligt är det vi vanliga skattebetalare som ska betala för kalaset.det är det enda vi vet med säkerhet!

  Gilla

  • Sven-Erik

   Ni, rostaratt, Nils och br, har sunt skatteförnuft, d v s det är ni och jag som får stå för notan. Det är nu tid att återföra orden: närande och tärande, i den svenska vokabulären. Mängder av företag, enskilda och anställda är tärande på våra statliga, landstings och kommunala budgetar. Företag har vinstmarginaler som är/kan bli upp till 50%. Exempel. Mölndals boendet för mördaren av den 22-åriga anställda får av Halmstads kommun tvåtusen-sexhundra skattekronor för att inhysa ett ”ensamkommande barn”. Gissa hur många företag och anställda i dessa företag som gillar läget.
   Att resultatet av denna ”lönsamma” innebär ett sammanbrott av välfärdsstaten bryr herr och fru Mammon inte om.

   Gilla

 • eva

  Jamen, alla dessa invandrare skulle ju vara en vinst för landet! Hur kan man bara tippa 80.000 högvinster i utlandet? (ironi)

  Gilla

 • Stenbock

  Ytterligare en anka från en ”minister”,när nu socialisternas väljargunst rasar…Tro honom inte !

  Gilla

 • Lisa

  Röstfiske !

  Gilla

 • Gregor.

  Finns det någon som tror att de lämnar landet när de fått in en fot, icke.
  Inte så länge de får fortsatt bostadsbidrag, barn bidrag, fri tand och läkarvård, och ungarna gratis på dagis.
  Dessa illegala lycksökare har bättre intelligens än Ygeman.

  Gilla

 • Involuntarium.se

  Terfa Nisébini är advokat specialiserad på migrationsrätt hen anser att rättssäkerheten åsidosätts vid kommande avvisningar! Hen funderar över hur regeringen kommit fram till siffran 80 000 i prognosen! Terfa tror att den framtagna siffran kan påverka bedömningen av asylärenden negativt!

  Själv tror jag siffran är i underkant, ska nog snarare ligga runt 120 000 individer!

  Terfa, du måste förstå så advokat du är, de har inget asylskäl och ska därmed avvisas!

  Sverige måste förändra överklagningsreglerna för asylärenden!

  Förändring innebärande att istället för överklagande införs prövningstillstånd! På det viset kortas alla ärenden, asylärende prövning i domstol och för överprövning av asylärenden krävs prövningstillstånd!

  Terfa och hennes advokatkollegor börjar kanske oroa sig för sina arbetstillfällen? utan migranter inget arbete eller hur var det nu?

  Nu räcker det ingalunda att avvisa bara dessa ovan omnämnda asylturister, utan det gäller att leta upp de 22 000 asylturister som avvikit efter avslag på sina asylansökningar!

  Gilla

 • Lena

  Hur många arbetslösa trälar kommer då upp till ytan, invandringsindustrin är väl den största ”industrin” i dagens Sverige ?
  Finns ingen avsättning för det det som den innehåller för det finns ingen efterfrågan, nej det är landets öde förankrat av vettlösa politiker.

  Gilla

 • JEX

  Var ska dom förvara 80 000 ljugande kriminella araber innan dom skickar
  hem dom med 800 flighter . Detta kommer att kosta skjortan och det är
  ju våra skattepengar som används och skulle gå till våran välfärd som
  tex sjukvård och äldrevård mm.
  Hur kan vissa regerande politiker inom Eu vara så naiva och inte se att
  dom flesta som kommer in i Eu är ensamkommande män utan pass.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Jo tjena, kommer ju aldrig att funka, man kan ju inte ens utvisa ett mindre antal grova brottslingar !!, detta beslut måste i så fall följas av att dessa personer skall avvisas från asylboenden,)där bor idag min 10 000 som har fått avslag men inte lämnat landet), indragning av alla bidrag och förmåner inklusive sjukvård, (alltså ett förbud till kommuner och landsting/regioner att lämna dessa bidrag.)

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Och hur ska de kunna samla ihop dem? De har ju noll koll på alla importerade brottslingar.

  Gilla

 • Involuntarium.se

  Mission impossible!

  Gilla

 • FINSPÅNG

  chartrade flygplan ? Dom gillar ju att åka gummibåt, det är mycket billigare och mer miljövänligt alternativ .

  Gilla

 • Johan Herrgård

  Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Ett litet steg för Sverige…

  Gilla

 • Argus

  Om vi började med att sluta släppa in okända personer av okänt ursprung skulle inte polisen och kriminalvårdens transportenhet behöva jobba häcken av sig. Andra steget är att sätta asylsökande i förvar under asylprocessen. Tredje steget är att få länder att ta emot de avvisade egna medborgarna. Här behövs utpressning, samordning med resten av EU och kanske även ”black ops”. Fjärde steget är att vägra inresa för medborgare från länder som vägrar ta emot egna medborgare.

  När det sedan gäller Ygemans utspel säger jag bara, Seeing is believing.

  Gilla

 • Trynbald

  Sparka herrar Danielsson och Ribbenvik först, och tillsätt några som följer lagar och förordningar och som inte hittar på egna tolkningar. Använd fartyg vid avvisning så det blir lite volymer. Stäng gränsen helt så det inte kommer nya horder.

  Gilla

 • Silfverbielke

  Modellen är feltänkt. Man kommer bara att få iväg 8,
  Det är bättre att ta tag i roten till problemet och utvisa regeringen först.
  Därefter de 80.000. Tyvärr enda möjligheten.

  Gilla

 • angelicaplacet

  80% saknar identitet enligt Migrationsverket så dessa personer måste ju också avisas.Jag tror inte att regeringen klarar det här eller ens vill.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: