”Svenska medier tystnade när Förintelsen tog fart”

NAZISM. Den 27 januari 1945 befriades för­intelse- och koncentrationslägret Birkenau-Auschwitz av Röda armén. Man räknar med att ungefär 1,1 miljoner människor dog i lägret av svält, tortyr och i gaskamrarna. Cirka en miljon var judar, men här dog och avrättades också polacker, romer, sovjetiska och andra krigsfångar. När de sovjetiska trupperna nådde lägret hade nazityskarna gjort det de kunnat för att sopa undan spåren. Gaskamrarna hade monterats ned och sprängts. Drygt 7 500 överlevande fanns kvar i lägret, 66 000 hade tvingats iväg på dödsmarscher mot andra, snart överfulla, läger i centrala Tyskland.

Svenska regeringens presspolitik med förbudet mot ”grymhetspropaganda” fick konsekvenser för rapporteringen om vad som skedde i Tredje riket. Det skriver Ester Pollack, docent i journalistik vid Stockholms universitet, på SvD:s Under strecket.

Hon arbetar med en studie av av fyra svenska dagstidningars rapportering om judarna och deras öde under åren 1930-1946.

”Svensk press som rapporterade om nazityska övergrepp och den systematiska ­förföljelsen av judarna fick utstå repressalier. Den nyhetsförmedling som hade kunnat ge allmän­heten bättre kunskap om vad som försiggick i det Tredje riket kvästes”, skriver Pollack.

Samtidigt tillägger hon att den politiska elit som själva sökte information från olika källor hade större insikt i vad som pågick. ”Vi bör påminna oss om att inte förväxla att något är omnämnt med att det fått sådan uppmärksamhet att det blivit del av den offentliga debatten och det kollektiva medvetandet. Det fanns det inte politiskt utrymme för i det neutrala Sverige.”

-Pettersson påstår att vi inte får glömma att de som påstår att Sverigedemokraterna, som bildades 1988, har ett brunt förflutet ofta har dåligt samvte.

Vi vår aldrig glömma Socialdemokraternas förflutna bland rasister och nazister eller att Vänsterpartiets stöd till Hitler.

Aftonbladet älskade Hitler och Europas Frihetskrig.  Expressen klarar sig men tidningen startades den 16 november 1944 och då stod det klart att Hitler skulle förlora.

Roddarna över grumliga vatten var många och blev sedan en del av etablissemanget.

Tage Erlander, socialdemokraten som bllev landsfader var i början av karriären chef för de svenska koncentrationslägren i krigets skugga där man placerade mindervärdiga, arbetsovilliga, kriminella, defekta människor…

Nåväl, det finns mycket mer men jag tror det räcker men man undrar när PK-etablissemanget ska göra upp med sin egen mörkbruna historia i stället för att skylla på andra…

17 thoughts on “”Svenska medier tystnade när Förintelsen tog fart”

  1. ”Drygt 7500 överlevande fanns kvar i lägret, 66000 hade tvingats iväg på dödsmarcher mot andra, snart överfulla läger”..

    – Ja tjena! Hade tyskarna velat döda alla judar fanns det ingen anledning att skicka dem land och rike runt på marscher av alla de slag. Alla har sett bilderna och kanske filmerna av tyfussjuka lägerfångar som fortfarande levde när segrarstyrkorna kom, varande i så dåligt skick att de inte överlevde trots omedelbar hjälp. Hade tyskarna velat att dessa tusentals fångar dog hade de med t.ex. en käftsmäll eller ett slag i bakhuvudet med gevärskolven fått dem att omedelbart dö. I precis så dåligt skick var de. Tyskarna hade gjort allt för att hålla dem i liv sen månader, men mat och medicinbrist efter att segrarmakterna vräkt 2,700,000 ton bomber över Tyskland med i princip all infrastruktur förstörd gjorde det omöjligt. Hela jävla Tyskland var ju Förintat. Tyskarna då? De släppte totalt under HELA kriget 72,000(!) ton bomber.. Att de skulle ha ”sprängt” ”gaskammare” och lämna kvar tyfussjuka levande döda som de egentligen skulle ha ”gasat” ihjäl kan knappast ens en idiot tro på. Med lätthet hade man ju placerat dem både inne i och i direkt anslutning till sprängplatserna så hade man blivit av med dem om man nu som sagt inte orkat med käftsmällarna eller slagen med gevärskolven..

    Boken ”En tom säck kan inte stå” finns som pdf:
    Se för i h-e till att läsa den. Det är den här lögnen och deras ”federal” reserve med centralbankshoaxen och låtsasdollarn som precis allt som nu sker handlar om. Ladda upp med betablockare eller var beredd på panikattacker..
    http://www.bgf.nu/tomsack.pdf

  2. De politiskt korrekta vänsternazisterna kröp för nazismen och Adolf Hitler och mörkade fakta om förintelsen.
    Idag mörkar samma människor och tidningar islams brott mot mänskligheten och Socialdemokraterna stödjer terrorismen ekonomiskt och låter Sveriges skattebetalare pröjsa 1500miljoner till Abbas.

  3. Det där är en öm tå för Pettersson, men att tysta sina kritiker har han lätt för. Kritisera Pettersson där det tar och du blir avstängd

    • Avstängd? Du skrev ju nyss! Fast en historielektion vore på sin plats!

      Berätta nu för farbror Barbro om din utmaningar och möjligheter så ska farbror Barbro försöka ge dig några råd på vägen!

  4. ALLA böcker som beskriver Malmexporten från
    Oxelösunds till Tyskland mellan 1939-1945 har försvunnit
    från hamn kontoret finns inte något kvar det är locket på
    säkert Sossarna som ligger bakom

  5. Sluta aldrig att påminna Sossarna om deras bruna förflutna,
    och ej heller Världens i särklass värsta mördarpack kommunisterna
    om deras skuld , dom har alltid hållit vidriga röda stater om
    ryggen, att dom idag kallar sig vänsterpartister förändrar inget,
    det är samma luspudlar i tänkesättet fortfarande, deras jidder
    om medmänsklighet är bara tomt prat.

  6. Apropå det rasistiska Aftonbladet
    Gösta Rybrant . Under rubriken Negerfröjd på Auditorium skrev Aftonbladet 1933 26/10:

    ”För någon månad sedan gick det ett rykte genom världspressen att
    Louis Armstrong var död. Ryktet torde ha varit överdrivet, ty i går upp­
    trädde han i Auditorium med sina ”choco-late boys”. En stackars vit
    musikkritiker, som helt oförberett ställes inför uppgiften att recensera
    denna tillställning, känner sig ovillkorligen en smula förbryllad och und­
    rar om evenemanget egentligen skulle omtalas under avdelningen för
    eldsvådor och mindre naturkatastrofer. Ty med musik har det hela gud­
    skelov mycket litet att göra.
    Man har framför allt två anmärkningar att göra mot ’mannen med silvertrumpeten’: för det första har han ingen silvertrumpet och för det andra kan han inte blåsa trumpet. Det odefinierbara bölanden han i går frustade fram på sin helvetesmaskin vägrar jag för min del att uppfatta som några slags musikaliska manifestationer.
    Man skall naturligtvis inte ta en sådan sak på allvar. Men när man ser en herre, vars enda musikaliska kvalifikation tycks vara att han kan guppa med stjärten med några rytmiska mellanrum, begapas, beundras och bejublas av en publik, som förefaller åtminstone relativt normal, då undrar man vad man egentligen skall tänka. Ett gott förde denna konsert emellertid med sig. Den gjorde slut på den gamla tvisten huruvida aporna har ett språk. Den som i går hörde Louis Armstrong föra sina hesa meningsut-byten med mikrofonen kan inte gärna betvivla den saken.”

    • Det var det lägsta jag läst på länge. Louis Armstrong gav världen underbar musik och livsglädje. Jag älskar hans, What a wonderful world. När han sjunger och spelar tror man på mänskligheten!

      • Jag tror att recensionen var ”relativ” helt enkelt. Alla som hört en klassisk trumpetkonsert, t.ex. Haydns spelas av en ”riktig” trumpetare med skolning och som kanske från tidiga barnaår klassats som musikaliskt underbarn / geni som t.ex. svensken Håkan Hardenberger förstår vad jag menar. Visst kan man tycka om Ebba Grön eller Sex Pistols och gilla dem, men att begära att en musikrecensent som aldrig hört dem ska tycka annat än att de är riktigt usla om hans preferenser ligger åt Steve Vai, Toto, Kenny G, eller vår svenske ”The living jukebox” R. Wells etc bara för att nämna några är inte så konstigt. Det blir ju ändå lite som att jämföra en punkmusiker och skrammelmusik med Mozarts trollflöjten och klassiskt skolade supersångare och musiker. Men jag har inget emot Luis Armstrong. Han var en frisk fläkt likt många som är framträdande idag. Möjligen kan tyckas konstigt att han blev så upphaussad och stor som han blev då han de facto inte var vare sig någon stor trumpetare och egentligen sjöng väldigt uselt. Kanske fanns det någon kapitalstark grupp i bakgrunden med en agenda i syfte att få vita att tycka det är ”inne” och ”bra” med en för dem önskvärd följd. Vilket det naturligtvis blev med framförallt vita kvinnor som aktivt började gå på konserter och besöka ställen med ”negermusik” och svarta följt av sex över rasgränserna, mulattungar mm

  7. Media mörkade förintelsen då ,,på samma sätt mörkar dom förintelsen som pågår idag ,,mao slasken vet exakt vad som händer men väljer att ljuga om det

  8. Tage Erlander var högsta chef för 14 svenska koncentrationsläger

    Att det funnits så kallade ”interneringsläger” i Sverige under andra världskriget där bland annat kommunister placerades är relativt känt.

    Vad som är mindre känt är att det även fanns koncentrationsläger där människor placerades, utan domstol och tidsbestämda straff. De som placerades där var till exempel anti-nazister, utlänningar och tyska desertörer. Precis som i Nazityskland.

    Lägren har fram till för några år sedan varit hemligstämplade av gamla S-regeringar. Totalt fanns det 14 koncentrationsläger i Sverige där fångarna tvingades till straffarbete och övervakades av beväpnade vakter.

    Vad som varit ännu mer dolt för allmänheten och hemligstämplat är det faktum att det var den socialdemokratiske partiledaren och statsministern Tage Erlander som var högste chef för de svenska koncentrationslägren. Den folkkäre socialdemokraten sägs ha varit en iskall pragmatiker som bl.a. avskedat en lägerchef som han ansett varit ”för vek” mot fångarna.

    Visst blev socialdemokratins mörka historia plötsligt helt becksvart?

    Undrar under vilka förhållanden människor i de svenska koncetrationslägren levde?

    Det kanske dagens Socialdemokrater kan svara på!

    • Det låter riktigt otäckt! Den jovialiske Tage Erlander, det trodde jag aldrig. Men de var väl fångade i den tidens hysteri, som nutidens massinvandringens hysteriska förespråkare. De sätter ju folk i läger också, på sätt och vis. Även om det kanske inte är samma sak, så är det galet hur folk behandlas i den humanitära stormakten.

      • Råder dig att läsa lite kring Sveriges roll som ”neutral” under 2:a VK…Ingen vacker läsning kan jag försäkra dig !

    • Ett av dessa hette STORSIEN låg i norrland
      läs om detta på nätet dit skickades oliktänkande
      och andra av SOCIALDEMOKRATERNA.

    • ”Efter kriget revs vartenda läger och alla handlingar om svenska koncentrationsläger gömdes undan.”

      Vadå ”gömdes undan”?
      Arkiverades de som alla andra militära handlingar t.ex. om var vapen och ammunitionsdepåer legat med generell ”hemligstämpling” enligt fastställda regler? Eller fick de EXTRAORDINÄRA hemligstämplingar? Eller påstods de som de tyska handlingarna ha medvetet förstörts för att kunna hitte-på beskylla svenskarna för att ha begått bestialiska gärningar?
      Alla de tyska ”dök upp” från ryska bergrum efter Sovjets fall.. – Trots att Sovjet anklagat tyskarna för att ha bränt upp allt för att dölja allt de anklagades för. Naturligtvis så fanns det ingenting i alla de beslagtagna handlingarna visade det sig, som styrkte något av det tyskarna anklagades och dömdes för i Nürnberg..

      Rev man lägren av något kontroversiellt skäl eller av samma skäl som varför scouterna river sina läger när lägret avslutas och återställer platsen när de ska åka hem?

      Belades alla som under kriget arbetade och deras familjer med fruar och vänner i dessa ”svenska koncentrationsläger” efteråt med något slags yppandeförbud? Belades de som suttit inspärrade där med yppandeförbud?

      Om inte så kanske man kan anta att inget speciellt hände och det knappast var något konstigt med något. I krig blir alltid folk eller individer klassade som farliga för rikets säkerhet, det blir det nästa gång också oavsett det är de goda eller de onda som styr Sverige just nu som dikterar vilka som ska spärras in. Om knappt några dör eller inte behandlas speciellt illa kan man anta att det var de goda som styrde. Därav det viktiga med att hitta på att de goda var bestialiska och döda, torterade och gärna skrattandes spelade bajonett-tennis med spädbarn. Gärna lite ”tvål”, ”lampskärmar” och ”gaskamrar” ska man anklaga dem för.. Ofta så släpper de onda mycket mer bomber på de goda än vad de goda släpper på de onda. Därför ökar chanserna för de onda att vinna över de goda..

      Om de fick yppandeförbud?
      Har ingen av dessa någonsin pratat ”bredvid mun”?
      Här känns det återigen som inget speciellt egentligen hände..

      Hur kan det komma sig att allt kommer fram först när alla som varit med rimligen är döda och knappast kan ha agerat ”visselblåsare”?
      Återigen, inget speciellt alls hände. Någon eller några får för sig att skriva en bok om det och kanske kryddar de lite eller formulerar sig lite så det passar regim och etablissemang så boken lyfts fram och de får lite mer avkastning på den.

      Tjänar ”författarna” pengar på att skriva sånt här? Ungefär som en medioker eller usel författare bara enkelt kan väva in sin historia med blåögda och blonda onda med lite hänvisningar till ”förintelsen” i sina böcker så upphöjs både de och böckerna av den härskande ljugarklassen och finansiärer till film i Hollywood skramlas fram. Men dessförinnan de obligatoriska besöken i Bonniers och kulturmarxisternas morgonsoffor.

      Är det så att de bara var vanliga militära platser som helt enkelt bara ”revs” och städades bort när kriget var över och inte längre behövdes ungefär som en nedlagd flygflottilj som kanske blir ett bostadsområde efter att försvaret skär ner?

      ”Tidigare hemligstämplade dokument”.
      Kanske kan någon bara lägga upp dem för allmän läsning utan att gå omvägen över ljugarnas agenda-journalism med rubriker som ”Tage Erlander – Sveriges Führer över onda svenskars koncentrationsläger. Tidigare hemligstämplade dokument avslöjar fasorna och skräcken”.

      Förvånar inte om det bara är lite dokumentation och siffror över platser, ritningar, utrustning, kostnader, materiel och personal och intagna.

Kommentera