Putin utpekad som korrupt

UTRIKES. USA:s finansdepartement pekar ut Rysslands president Vladimir Putin som korrupt, rapporterar BBC. Det är i programmet Panorama som företrädaren Adam Szubin säger det till kanalen och enligt BBC är det första gången som amerikanska myndigheter rakt ut gör en sådan kommentar.

– Han har gjort sina vänner och nära allierade rika, samtidigt som han har marginaliserat andra. Oavsett om det handlar om energitillgångar eller statliga kontrakt så hamnar de hos personer som Putin tror kommer bistå honom. För mig så ger det bilden av korruption, säger Szubin i programmet.

Roman Abramovich, stenrik rysk oljemagnat och bland annat ägare till fotbollsklubben Chelsea FC, gav Putin en yacht värd 300 miljoner kronor när Putin valdes.

Den ryske presidentens – vars officiella lönen är ca 1 miljon kronor – har länge varit föremål för spekulationer.

Dokumentation från en politisk konkurrent hävdar att Vladimir Putin äger fler än 20 palats och gårdar och att han har 58 flygplan och helikoptrar.

Putin, anklagades förra veckan för att ha beställt mordet på ex-KGB spionen Alexander Litvinenko i London.

Igår kväll sade Adam Szubin, som övervakar sanktioner i det amerikanska finansdepartementet att den amerikanska regeringen har känt till Putins korruption under många, många år.

Szubin berättade för BBC Panorama: ”Vi har sett honom berika sina vänner, sina nära allierade, och marginalisera dem som han inte ser som vänner med hjälp av statliga tillgångar”.

Mer på Daily Mail

Putins hemliga förmögenhet

 

22 thoughts on “Putin utpekad som korrupt

  1. Hur som haver, säger jag heja Putte!
    Han är åtminstone rakryggad och ingen jävla lakej som många andra.

    Därutöver så har Putin agerat korrekt i Syrien enligt mitt förmenande tillskillnad från andra stater. Han viker sig inte för Erdogan eller andra muhammedaner.

  2. I 16 år har utländska spionorganisationer från bl.a UK och USA försökt hitta Putins förmögenheter men söker fortfarande.

    Detta tordes vara ett gott kvitto åt att Putin faktiskt är kanske ren.

    Och den som är skyldig kanske skyller på andra, det tog 3 år att avslöja H.Clintons mail med olagliga kampanjbidrag och Lynienkrigets anledning.

    • Rättstavningsprogrammet fungerade för dig för några kommentarer tillbaka, installera igen !
      Du framstår bara som patetisk annars !

  3. Man hör en del stollar prata om att Putin skall invadera Sverigeistan!
    Ryssarna fick nog av att invadera muslimska länder för många år sedan i Afghanistan och lär inte gå på samma misstag igen! Jihadkrigare från hela världen hade strömmat till för att försvara kalifatet Sverigeistan!

  4. Så förbannat lågt av USA. Men Putin är en nagel i ögat på Pentagon eftersom han gång efter annan lägger sin skyddande hand över Assadh. Putin bombar gerilla som USA ger vapen. det uppskattas inte av Obama.

    • Dessutom bombar putin oljeleveranserna från terrororganisationen
      IS till Usa allierade(leveranser som inte finns )(men fanns ändå)(konstigt det där )

    • Tack vare Ryssland har krigslyckan återvänt till den lagliga sidan i Syrien.Tror f-n att Obama-ankorna är sura..Ryssland förstör ju deras vapenhandel i hela M-östern !

  5. Desperationen sprider sig och när kenyanens planer för Syrien skiter sig då ryssarna bombar skiten ur hans och Erdoğans ”moderata oposition” och Erdoğans svärson inte längre kan handla i stulen syrisk olja skickar man fram nyttiga idioter för att misskreditera Putin. Har då Vladimir haft fingrarna i syltburken? Inte osannolikt att han följt en gammal rysk tradition. Däremot har han inte sålt ut sitt folk eller gett bort landet som de flesta politiker i väst har gjort.

  6. Hahaha. Ja visst, säkert. Rotschild-kabalen med sin ”Federal” reserve äger hela kongressen i USA och västvärldens politiker i EU och i alla nationella parlament och har satt hela världen i svår skuld med sina påhittade ”pengar” som de lånar ut till höger och vänster mot att de via sina centralbanker och konglomerat av företag får lägga beslag på hela länders råvarutillgångar. Men det är Putin som är korrupt..

    Börjar likna krigspropagandan som aldrig tog slut före, under och efter ww2 mot Adolf och tyskarna.
    Putin och ryssarna är säkert jätte-jätteonda, säkert!!

  7. Jag skulle inte vilja lägga så värst mycket vikt på vad amerikanerna säger, speciellt on vem som är korrumperad.
    Det var väl ändå så att hela den här skiten med invällande araber mm. började när USA skulle med armen ta över och överlämna de irakiska oljerikedomar till amerikanska bolag.
    Annars så har det under årens låpp vista sig att USA stryrs av korruptionen,

    Och sedan i detta speciella anklagelse. Det är ju en del av spelet on Ukraina och Syrien.
    Problemet för oss är att den ryska propagandan inte citeras i vår media som sanning men den amerikanska propagandan är lika med sanning.
    Man borde vara mycket kritisk när man läser såna här historier.

    Detta var alltså inte en ställningstagande huruvida Putin är korrumperad eller inte.

  8. Mycket hellre Putin än våra nickedockor till ”politiker” som går i usa:s ledband för deras jävulska experiment med europa, usa har ständigt varit i något krig sedanWW2

  9. hela USAs kongress, senat och presidenten är köpta av banker och militärindustrin men det är Putin som är korrupt

    • Presis vad jag skulle skriva du hann före ,dom är sura på Putin för att dom inte fick lägga sina skitiga fingrar även på Rysslands naturtillgångar

    • Det gör verkligen ont i mitt Pursvenska hjärta att vi håller på att förlora Sverige men också övriga Europas vackra länder till invällare som kommer att förvandla dem till soptippar.

Kommentera