Antalet besvikna asylsökande som åker hem ökar


INVANDRING. Både i Sverige, Norge och Danmark har antalet asylsökande som åker hem i stället för att fullfölja asylansökan ökat. De är besvikna på standarden i Norden. 

De har gått, tagit tåget och bussen. De har haft problem med gränsvakter och gjort slut på alla sina pengar. Nu ger de upp asylen i Danmark på grund av villkoren.

Mötet med Danmark och asylcentret i Næstved är långt ifrån att leva upp till de tre unga männens förväntningar. Det har varit en överraskning för dem, de är besvikna över hur lång tid asylprocess tar, och de är besvikna över att de måste vara på asylcentret, så länge som de väntar på ett svar på sin ansökan.

– Jag hade sett i filmer om att folk i Europa kan gå till ett diskotek och ha ett gott liv. Allt är tillåtet, och folket har frihet. Livet är bra och det är inga problem i Europa, säger Zanyar.

Zanyar säger att det varken var hotet om förföljelse eller krig, som fick honom att resa till Europa.  Jag hade inget dåligt liv. Jag hade varken ekonomiska eller andra problem, säger han till Berlingske och fortsätter att jag är inte rädd för att åka tillbaka till Iran, jag var inte förföljd där.

Det känns som ett fängelse. Det är ingen skillnad mellan ett fängelse och läger. De som överväger att söka asyl måste veta hur svårt det är. Kanske kan de stå ut med det, men jag kan inte, säger Mohammad.

– Om jag hade vetat att det var så här, skulle jag inte ens ha tänkt tanken på att resa till Europa, säger Zaid.

– Den danska regeringen vet att det är många asylsökande i Europa, och regeringen tror att om de ökar trycket på asylsökande, så reser människor som jag tillbaka hem, där vi hade det bra, säger Zanyar.

De tre iranier har alla undertecknat ett avtal om att frivilligt återvända till Iran. De vet att chansen att få asyl i Danmark är små eftersom de inte är förföljda i sitt hemland.

I Sverige var antalet 262 i september till 668 i december, enligt Migrationsverket.

I Norge valde 805 asylsökande att dra tillbaka sin ansökan om asyl i 2015.

”De vet Norge ett rikt land, och tyvärr har en del en orealistisk syn på vilka möjligheter de har i Norge”, säger Kristian Nicolai Stakset-Gundersen, som är pressråd vid Utlänningsverket. .

Även det Danska flyktingrådet ser att det skett en tydlig ökning av asylsökande som överväger att åka hem. I Danmark finns det inga exakta siffror men det är mest iranier och irakier som väljer att åka hem.

-Pettersson läser om detta i danska BT och undrar varför inte svenska medier gör liknande undersökningar. Det vore intressant att veta hur man kan åka tillbaks till den plats varifrån man flytt för sitt liv och om några kan göra det kanske det skulle gå för betydligt fler, definitivt för all unga manliga desertörer…

 


10 responses to “Antalet besvikna asylsökande som åker hem ökar

 • Marica

  Jag har läst att en familj i Sverige kan få max 75 000 kr för hemresa, återvända hem…

  Gilla

 • christer sjöman

  Men de som lider nöd och behöver hjälp kommer väl inte hit…De har inte de svarta pengar som behövs,utan drunknar i Medelhavet….De som kommer.är mest män som överger sina kvinnor och försöker roffa åt sig och utnyttja de förmåner som vi andra använder våra surt förvärvade pengar till,som egentligen skall gå till våra gamla och vår pension…När jag besökte Tyskland i början på 60-TALET,kallades vi för Die Schwede,men i dag heter det ”die dumme schwede…” Man skäms….

  Gilla

 • jockfall

  Bra att landet blir kvitt dom. Men undrar om inte Röfven ordnar med svensk pension?

  Gilla

 • Involuntarium.se

  Knappt någon av dessa berikare, har det som i dagligt tal kallas för ”ASYLSKÄL”!

  Stefan Löfven har varit ute i fullständigt ogjort väder som man säger när någon drabbat sig ordentligt!

  De flydde från välordnade trygga förhållanden på grund av girighet! Det du Stefan Löfven det är sanningen om dina älskade berikare! Egentligen borde du Reinfeldt och övriga asylflyktingar beivrare få ta kostnaderna för din misslyckade ”asylpolitik”! Efter Ert frånfälle borde Ni ställas ut spritt språngande nakna på ”lit de parade” som ett varnande exempel på hur det går när man förstör och gör om ett välmående land till någon form av mångkulturell bananrepublik!

  Gilla

 • Mr Q

  Vilka är det då som stannar kvar ? De kriminella av alla slag ?

  Gilla

 • Cattuz

  Ingen nyhet för mig, enda undantaget med dessa är att de är ärliga med varför de kom till Europa.
  Hjälp riktiga flyktingar som svälter ihjäl i t ex Syrien. De hade nog aldrig gnällt på maten, boendet som lyxmigranterna gör.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Eller så åker de hem för att de blir ertappade… och det är ju inte så skoj. Kommunpolisen Rolf Paimensalo påpekar att snatteriet inte kan avfärdas som småsaker.
  – Allt polisanmäls och vi tar det här på stort allvar, säger han.

  Läs om skånska Broby i Östra Göinge kommun, en kommun som kämpat hårt för att slippa ta emot privata asylanter och ensamglidande.

  Butikerna har problem med omfattande snatteri.

  – Tyvärr har det eskalerat, säger Carina Månsson, butikschef på Coop i Broby.Det är bland annat matbutikerna i Broby och Systembolaget som drabbats.

  Vad har också eskalerat i Broby, tror ni? Jo, antalet asylanter. Jag säger inte att asylanterna snattar, jag bara konstaterar två faktorer och så får läsaren här själv dra slutsatser.

  Coop i Broby berättar att personalen bara från onsdag till söndag i förra veckan kunde konstatera att det försvunnit varor för 2 500 kronor.
  – Och det är det vi upptäckte, det kan ju ha försvunnit mer som vi ännu inte sett.
  Ofta öppnar tjuven en förpackning i butiken, stjäl innehållet och lägger sen tillbaka förpackningen.
  – Vi hittar hela tiden tomma förpackningar, säger Carina Månsson.
  Även om varje enskild vara som snattas inte har jättestort värde blir det över tid väldigt mycket pengar.

  Det var i Broby som förra veckan en asylerad gosse kallblodigt stack kniven i hjärtat på en annan påg på skolan.

  http://www.nsk.se/2016/01/22/snatteriet-okar-i-lokala-butiker/

  Gilla

  • Argus

   Att man bryter förpackningar i butik visar bara att man är högst medvetna om att man gör fel men att man inte bryr sig. Det börjar med en knappnål och slutar med en silverskål.

   Gilla

 • Mary Agnes

  Enl BT så är ju asylanten helt öppen med att han vare sig flytt elände eller krig… han hade sett filmer om hur gott och kul livet är i Europa. Ska du och jag ta och söka asyl i Monaco eller Hawaii?

  Och sen gnälla som en tvååring när vi inte får strandnära lägenhet med fin utsikt…

  Fy fan för lögnaktiga parasiter.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Löfven upprepad åter igen under senaste partiledardebatten att dom flytt för sina liv.
  Men det blir färre och färre som tror på vad han säger.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: