Försäkringskassans prognos


Petterssons publicerade i morse ett inlägg om Försäkringskassans mindre lustiga prognos inför åren 2016-2020.

Det som nu kommer allmänheten till kännedom är att ytterligare en myndighet larmar om kostnader som spränger alla budgetar i asylkaosets kölvatten.

Försäkringskassan erkänner att det är den överdimensionerade asylinvandringen som bär skulden till detta, precis som med så mycket annat i välfärdens Sverige.

För att finansiera detta finns det bara två tänkbara alternativ, rejäla besparingar inom samtliga områden eller rejält höjda skatter. Bägge alternativen innebär att hederliga och skötsamma medborgare står som förlorare.

Det är förvisso sant att några av riksdagens partier (läs M, L, Kd och S), numera inser att den politik som både borgerliga och socialistiska regeringar fört i alldeles för många år, inte var den kassako man hoppats, eller rättare sagt försökt lura i godtrogna skattebetalare. De här fyra partierna lever nu på hoppet att väljarna inte är så långsinta och att allt är glömt och förlåtet. Så lätt är det dock inte. Tro inte för en sekund att allt är glömt.

På Johan Westerholms blogg Ledarsidorna, kunde vi förra året läsa att även om asylinvandringen upphör redan idag, kommer det att ta många år innan det bringats ordning i vårt välfärdssystem. Nu ser det inte ut så, långt därifrån. Just nu ligger asylmottagningen på en årsbasis av cirka 48 000, lagt till det kostsamma kaos som fortfarande råder där ute. Lägg därtill att antalet asylsökande som tagit sig över Medelhavet i år redan överskrider januari förra året med hundratals procent och att UNHCR räknar med att det bara från Turkiet kommer fler med båt än vad som sammanlagt tog sig över Medelhavet 2015, alla avgångsländer inräknade.

Nu vill de borgerliga partierna se över bidragsnivåerna för nyanlända. Det är givetvis bra, dock alldeles för sent och de har inte regeringspartierna med sig. Naturligtvis är det både absurt och en tilldragande kraft, att människor som anländer till Sverige från jordens alla hörn får samma tillgång till vår välfärd, ibland vidlyftigare, än människor som i decennier betalat in skatt till systemet.

Det ska inte vara en självklarhet att man kan komma till Sverige och försäkra sig om att trygghetssystemen kan finansiera vardagen i år efter år. Välfärd är något man ska förtjäna, inte få gratis och vårt välfärdssystem bygger på att man tillsammans finansierar detta med skatter, i Sveriges fall världens högsta.

En succesiv uppgradering av bidragsnivåerna borde vara ett första steg. Vissa bidrag borde redan plockas bort, exempelvis det absurda i att människor som kommer hit har rätt till en retroaktiv föräldrapenning för samtliga barn man skaffat innan man anlände. Den fria vården för både asylsökande och tiggare ska givetvis avskaffas eftersom inga andra ges den rätten.

Just nu närmar sig SD 30 procent i flera av opinionsinstitutens mätningar. Många i den nya väljarbasen har utländsk bakgrund, mycket beroende på att allt fler ser sig själva som förlorare och att allt fler inser vad svenska regeringar ställt till med under 2000-talet. När Försäkringskassans siffror om några år förvandlas från en prognos till en verklighet allt fler tvingas brottas med, är det inte helt otroligt att SD:s siffror passerar 30 procent med råge och tar sikte på de 40.

Man kan helt enkelt inte behandla sin egna befolkning på detta viset utan att det får konsekvenser.

SVT

Försäkringskassans prognos 2015-2020


18 responses to “Försäkringskassans prognos

 • Involuntarium.se

  Hur var det nu! Inga kostnader bara intäkter! Härliga tider ljusare tider som Thor Moden uttryckte det!

  Pensionsräddare som kostar mer än vad de tillför, precis så sa vi Sverigevänner från början!

  Nu är det faktum plus blev minus och det är lika med underskott!

  På min räknemaskinen blev kostnaderna fyrdubbla i förhållande till Försäkringskassans egna beräkningar! Fast det är ju klart min räknemaskinen är ju gammal den!!!!

  Alltså kommer det svenska skattekollektivet att istället för utökad välfärd få en minskad välfärd! Kanske svårt att förstå för en tokvänsteraktivist eller en socialist gröngöling! Normalbegåvade individer förstår att om fler delar på kakan (välfärden) desto mindre kaka (välfärd) blir det till var och en!

  Gilla

 • Sverige älskare

  Sossarna har slagit i alla sina egna att vi inte klarar att ta hand om pensionernärerna fram över att det är ett krav att importera för en
  Hållbar lösning..
  OBS dom glömde ta med följderna det som kommer att eskalera de kommande åren till det outhärdliga.

  Men ser man bara på svensk media och tv blir man matad med de sanningar sossarna vill folket ska ha..

  Det innebär ju inte att det är fakta bara för att det sänds på svenska..!!

  Men vipps är det sanningen för alla svaga själar som sossarna mm
  Som inte har förmågan att själv skapa en verklighet utan att det är någon annan som betalar den åt dem..

  Hoppas den yngre nya generationerna av ungdomar läser på media och ifrågasätter det som inte står i texten eller läser mellan raderna,
  Samt läser historia strukturer för att få en rimlig referens även där måste man ifrågasätta om vinnarna så kallat av ett krig pratar sanning oavsett alla filmer och böcker och allt skit dom tutar i folk i skolan!!

  Gilla

 • br

  Vi har världens högsta skattetryck!! Ändå sägs det att skatterna måste höjas om vi vill ha någon äldrevård i framtiden. Hade vi inte haft den förb-e massinvandringen hade vi kunnat ha en fantastisk sjukvård och äldreomsorg. Vi hade klarat det med en inkomstskatt på 18-20%!!.
  När får svensken nog!?hur länge klarar 5 miljoner arbetare gå till jobbet varje dag och träla för att migrationsverket ska kunna betala 1900 kr per import/natt på bla Tranås stadshotell. Importer som aldrig har eller kommer att arbeta.importer som går och röker hela dagarna och som bränner bilar och sextrakasserar/våldtar våra döttrar som tack!
  Fy f–n för att bli sjuk eller gammal i detta delvis muslimska land.i Frankrike finns det 2200 moskéer!! (kan det stämma!?). Ändå vill franska imamer att kyrkor som står tomma ska förvandlas till moskéer!?hur länge går muslimerna i Sverige med på att ha kvar vårat gula kors i flaggan!? Känner på mig att den tiden minskar snabbt. Trevlig helg sverigevänner!

  Gilla

  • kalle

   Hej br!
   Du har oxå läst någonstans att att ett system skall fungera med ca: 20%.
   Sen får vi inte glömma bort alla kommunala anläggningar som tyvärr förskingrar våra skatte pengar. you know kommunal idag.
   Men var läste du det om 20 %, för jag har letat, ge mig en länk till detta om du har vore kul att läsa det igen.

   Gilla

   • br

    Kära Kalle!! De 20% i inkomstskatt om vi vore fria ifrån massinvandring är en procent satts jag själv uppskattar.medel lär ligga där. Ca 17-21%

    Gilla

 • Lars Å Månsson

  Vet inte om man kan beskylla FK i detta fall ? Men en sak tror jag mig veta och det är,att Helsingborgs stad hjälper alla lyckosökare och utelämnar sina egna äldre svårt sjuka,när dessa begär hjälp i sin nöd.
  I den länk jag här lagt in från Bonnierblaskan HD,finns ett typexempel på hur vi svårt sjuka svenskar kan får klara,oss bäst vi förmår:
  http://www.hd.se/lokalt/helsingborg/2016/01/21/kanns-bra-att-folk-haller-med-mig/

  Gilla

 • Lena

  Vilket parti skulle du rösta på om det vore val idag ?
  http://www.riksdagsval2018.se/

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå ökade kostnader

  Här finns redan fler dolda kostnadsökningar dokumenterade och dessutom en demografi som ”barkar åt skogen”.

  Var tolfte elev nyanländ – pojkar i majoritet

  Förra året kom 39 000 asylsökande ungdomar mellan
  13 och 17 år till Sverige.

  De allra flesta är pojkar som anlänt utan sina föräldrar. I vissa kommuner är nu mellan 30 och 50 procent av eleverna i gymnasieåldern nyanlända.

  Läs intressant artikel ur Dagens Samhälle……

  http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/var-tolfte-elev-nyanlaend-pojkar-i-majoritet-21818

  FAKTA………

  Männen är sedan den 20 mars 2015 i majoritet i den svenska befolkningen. Det har de aldrig tidigare varit, så länge som det förts befolkningsstatistik.

  Överskottet på män beror dels på att fler män än kvinnor invandrat, men också på att män börjar få lika långa liv som kvinnor.

  2015 sökte 115 000 män och 48 000 kvinnor asyl i Sverige. Men de flesta är inte folkbokförda ännu.

  Av de ensamkommande som uppger att de är 16–17 år är 93 procent pojkar. Hittills har en stor majoritet av ensamkommande asylsökande fått uppehållstillstånd och skulle samtliga folkbokföras i Sverige kommer det att bli ett stort överskott av män i denna åldersgrupp.

  I november 2015 var 105 900 pojkar och 98 199 flickor 16–17 år folkbokförda i Sverige. Kvoten är 108 pojkar per 100 flickor. Läggs de asylsökande ensamkommande 16–17-åringarna till blir pojkarna 16 356 fler och flickorna 1 212 fler. Då blir kvoten 123 pojkar per 100 flickor.

  KÄLLA: SCB och Migrationsverket.

  Gilla

 • The Priest

  Dessa kostnader KOSTAR, det har vanliga ”svenssons” räknat ut med arslet. Inget nytt för majoriteten.

  Det är Ruinfeldts springnota som ska betalas… under väldigt många år. Skicka notan till de NAIVA moderaterna och alla de som älskar denna sexistiska mångknulltur….

  Våra livvaktsbeskyddade politiker kan inte räkna, varken med arslet eller huvudet….

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten

  Araber/muslimer EFTERFRÅGAS INTE PÅ ARBETSMARKNADEN = KONSEKVENSEN BLIR BIDRAG LIVET UT PÅ FÖRSÄKRINGSKASSAN!!!
  DETTA KOMMER ATT BRAKA SAMMAN FÖRR ELLER SENARE!!!!!!!!!

  Gilla

 • Synonymen

  Araben, muslimen eller om han är zigenare är nu gripen.

  Skräcködlan schyman rasar nog över detta övergrepp på en utsatt person.

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten

   Synonymen….Tack för denna viktiga samhällsinformation, OM INTE DENNA S.K. POLIS GRIPIT DETTA AS HADE DET VARIT FÖR MYCKET!
   Heder åt människan som satte STOPP för rånförsöket på den ÄLDRE KVINNAN….- ett av de lägsta brott som jag kan tänka mig, ge sig på äldre försvarlösa…..
   ETT SAMHÄLLE SOM INTE SKYDDAR SINA EGNA ÄLDRE FÖRSVARSLÖSA HAR NÅTT BOTTEN!!!!!!!!! INTE BOTTEN, UNDER BOTTEN HAR LÖVENS SVERIGE NÅTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Gilla

   • F.d. Socialen-demokraten

    Hoppas Stefan Löven IDIOTEN läser denna kommentar MITT I PRICK FRÅN HJÄRTAT!

    Gilla

   • Bobby Fisher

    Håller med!
    Men det folk som dödar sina barn är knappast värda att överleva.
    I Sverige har ca 1,5 miljoner barn dödats I moderlivet sedan den fria aborten infördes. Färre än vad som ersatts av rasfrämlingar.. Hade de fått födas hade många av dem haft egna barn idag och säkerligen motsvarat 2,5 miljoner eller fler fram till dags dato.

    Gilla

 • Hjultomten

  Stefan Lövfen vill ha total systemkrasch. Han flinar bara och släpper in ännu fler invällare.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: