Terrorutpekad kräver staten på en miljon


INRIKES. Muthanna Majid som i höstas greps i Boliden misstänkt för förberedelse till terrorbrott och sedan avskrevs helt kräver skadestånd av staten. 22-åringen har ansökt om en miljon kronor i ersättning av Justitiekanslern.

– Det är självklart jobbigt för honom att ha varit uthängd i media som terrorist. Han försöker kämpa sig tillbaka till vardagen och ta dag för dag, säger Majids advokat Peter Ataseven.

Fallet fick stor uppmärksamhet när Säpo höjde hotnivån och den 18 november anhöll Majid i sin frånvaro. Han greps tre dagar senare. Den 22 november avskrevs misstankarna och han försattes på fri fot.

-Pettersson tycker att Majids ansökan om asyl ska behandlas som alla andra och att han bör få ett lämpligt skadestånd men en miljon är alldeles för mycket. Majid satt anhållen i tre dagar så ett femsiffrigt tal räcker.

Konstigt nog sa Majid från början att han tyckte polisen skött sitt jobb bra och att han inte hade några ersättningskrav på staten så jag undrar vilken procentare som fått honom att ändra sig.

Apropå advokaten Peter Ataseven så har vi tidigare skrivit en hel del om en annan Ataseven och hans släkt från Södertälje och det är ingen rolig läsning.

TIDIGARE 2015-11-22. ”Terroristen” i Boliden släppt och helt rentvådd

Den 22-årige man, Mutar Muthanna Majid, som greps i Boliden i torsdags släpps på fri fot. Han är inte längre misstänkt, säger åklagaren Hans Ihrman i ett pressmeddelande. – Han är inte längre misstänkt vilket är ett viktigt budskap till det svenska folket, säger Majids advokat Ola Salomonsson till Ekot i Sveriges Radio.

Åklagaren Hans Ihrman säger att det inte längre finns tillräcklig misstanke och bevisning för att begära honom häktad och att ingen annan person är misstänkt i utredningen. När han ombeds kommentera att många varit kritiska till utredningen säger han att han är ”helt oförstående” till det. – Det är lätt att ha synpunkter och raljera. Men det har varit mycket besvärande uppgifter som åklagare och polis har varit absolut skyldiga att ta ställning till. Jag kan tänka mig att om någonting hänt och man inte agerat så skulle man få kritik då också.

-Pettersson hoppas Majid får en rejäl ursäkt och lite hjälp att ordna upp livet efter detta misstag…Observera att Majid är helt rentvådd, han är inte släppt i brist på bevis.

Säpos pressmeddelande


25 responses to “Terrorutpekad kräver staten på en miljon

 • Bacon

  Men så bra att han får ett skadestånd…… Då kan han ju betala för sig, retroaktivt!

  Gilla

 • Cattiz

  Får han inte tillräckligt? Gratis boende och pengar från staten i väntan på uppehållstillstånd. Nä, en miljon kräver han nu och det är hans rätt enligt honom själv.
  Jag kan bara tala för mig själv men jag har inte ägnat den där mena killen en tanke sedan nyheten blossade upp, han har fallit i glömska. Alla ser ju likadana ut och det är svårt att urskilja dom åt. Det är nog bara på orten han bor på som han är en ”kändis”.
  Nä, en mille är för mkt.

  Gilla

 • nosferatu

  Han kräver inget skadestånd. Någon hjälper honom att kräva det.

  Gilla

 • Mimi N

  https://en.wikipedia.org/wiki/Vlad_Tepes

  Det finns också en svensk översättning till artikeln.

  Gilla

 • Mimi N

  Känga? Vadå känga??! Vlad Tepes påle i arslen på muslimen och advokaten – så att alla islamister ska fatta att kristna rumänska prinsen som burit Valakiets krona under 1400-talet visste och kunde utplåna ondskan från ”roten”!

  Gilla

 • Mary Agnes

  Min högra boot i hans arsle är det enda han ska ha.

  Gilla

 • Observator X

  https://mobile.twitter.com/speedanon/status/690234297530212352/video/1

  Här kan ni se vad araber är kapabla till. Mycket svarta tankar rör sig i mitt huvud, just nu.
  Sådana här ömkar feministpacket i Sveriges så kallade ledning/regering eller vad nu landsförrädarna ska kallas.
  Va?!
  Sedan har orakaden i avkroken och hålan boliden mage att kräva svenska staten(oss) p pengar. Men vad i helv…

  Gilla

 • Synonymen

  Gilla

 • Lena

  Han bönar och ber om en miljon piskrapp, det ställer jag upp på.

  Gilla

 • Lena

  Han utnyttjar bara ett totalt dåraktigt system dvs det SVENSKA !
  Advokaterna jublar, enkla ärenden stort klirr i kassan , skäms på ER !

  Gilla

 • Anna

  Stackarn är väl pank efter att ha bjudit grannarna på middag för att visa hur bra han är!
  Han har redan sagt att han inget vill ha så jag hoppas att han står för det. Polisen gjorde ju bara sitt jobb. Var det förresten inte han själv som gick ut i media för att visa att det inte var han?
  Rätta mig om jag har fel!!! Vill inte att han ska få skit om han inte förtjänat det. Där är jag benhård. Jag kan ha fel och jag har gärna det när det behövs.

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten

   ARABEN/MUSLIMEN SKA INTE HA TIO ÖRE, – EN RAK STENHÅRD HÖGER OCH EN SPARK I ARSLET OCH UT UR MITT LAND SVERIGE!!!

   Gilla

 • eri

  Det var ju faktiskt säpo och slaskmedia som slog på stora trumman
  nationella insatsstyrkan med slaskmedia i följe gjorde en insats mot en helt oskyldig person (må vara en babbejävel) men ändå,,
  Ärendet var bedrövligt dåligt skött ,,babben blev en rikskändis ..bild i alla media kallas för terrorist offentligt ,,,jag tycker att en mille är i underkant
  Hela invandrarkaoset är regeringens polisens slaskjournalister och vänsterextremiteternas fel ..och inte babbens,,jag skulle begärt 10 mille

  Gilla

 • ossie

  En tusenlapp kan han väl få, inte en krona mer.

  Gilla

 • Lofas

  En Miller bara? Varför inte hundraaa miljoner? Då kommer denne pensionsräddare betala så mycket i skatt så att han kanske flyr hem igen..

  Gilla

 • Lena

  UuuuuuuuT med fanskapet, vad tusan är det som pågår i VÅRT land !!!

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten

   Det behövs beslutsfattare med HÅRDA NYPOR som ser till att skicka ut sådan här paria dit de kommer ifrån, de tillhör inte vår FLORA OCH FAUNA och de ska inte ha tio öre!
   En rak stenhård höger och dansk skalle därefter en kraftig spark i röven och UuuuuuuuT!

   Gilla

 • Synonymen

  Lögnaren skall skickas hem och inte hamna i klorna på någon girig advokat. Som skall ”fixa” pengar till asylbedragaren. Pengarna behövs i äldrevården.

  Skicka hem posören till öknen.

  Där hör han hemma!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: