Badande grisar


NATUR. Följande fenomen är helt sant! På en obebodd ö på Bahamas hittar du beviset för att när Moder Jord, ödet och en lång rad tillfälligheter sammanfaller, kan det skapa de mest fantastiska företeelser. Dessa unika grisar hittar du i området Exuma, på ön Big Major Cay, eventuellt Pig Island eller Pig Beach – kärt ställe med simmande grisar har många namn.

Det sägs att grisarna ska ha lämnats kvar på ön av sjömän som hade planer på att komma tillbaka så småningom och äta dem. Ett exotiskt skafferi, om du så vill. Men sedan blev det som så att sjömännen aldrig återvände och grisarna blev tvungna att göra det som man gör när man blir kvarlämnad på en öde ö: anpassa sig.

En alternativ version av historien berättar att grisarna rymde från ett förlist skepp, en annan att de rymde från en holme i närheten (riktigt vad de gjorde på den holme de smet ifrån förtäljer inte historien). Vissa menar till och med att de helt cyniskt blev utplacerade på ön för att locka turister till Bahamas. Oavsett ursprung – ingenting förändrar det faktum att det finns simmande grisar på Bahamas, som lever det mest fantastiska liv man kan tänka sig.bacon

Grisarna ska ursprungligen ha överlevt på matrester som kastades från förbipasserande skepp, något som kan förklara vad som lockade ut svinen på simtur. Det ligger ju också nära till hands att tänka att det rätt och slätt blev i hetaste laget på en karibisk ö, och att de gjorde som vilket överhettat väsen som helst skulle ha gjort: De tog sig ett bad.

Du tänker kanske att det är att kasta pärlor för svin, men är det någon som kan uppskatta ett svalkande bad så är det just en gris. Det är faktiskt så att uttrycket ”svettas som en gris” är inget mindre än helt uppåt väggarna. Grisar svettas nämligen inte! De har därmed fått ett oförtjänt dåligt rykte om sig att vara … ja, grisar, eftersom de har för vana att vältra sig i skit och lera. Förklaringen är alltså att ett bad kyler ner dem när inte svett kan göra det. När sörjan förångas försvinner också värmen från kroppen, och eftersom lervatten förångas långsammare än rent vatten håller de sig nedkylda längre.

-Pettersson läste ovanstående historia i boken ”Allt blir bättre med bacon” av Christopher Sjuve som den oäkta hustrun köpte åt mig igår.

Författaren har rätt, och då har han inte ens nämnt den största fördelen med bacon och grisar…


7 responses to “Badande grisar

 • Om svin och grisar i Södermanland | Petterssons gör skillnad!

  […] kan den som vill klicka vidare till Badande grisar men det är inte i […]

  Gilla

 • Danne B

  Varför ska grisar alltid betraktas i dålig dager. Det är väldigt trevliga djur och sociala mer renliga än andra djur. Grisar kan i många fall jämställas med sällskapshundar. Bacon är gott så därför får dom tyvärr sätta livet till av dom verkliga svinen människor. Sluta blanda ihop grisar med muslimer! Grisar är trevliga.

  Gilla

 • age

  Gris är kanske bättre vapen än pistol.
  Med en gris på tomten behövs inte ens staket……….
  Gynnar dessutom hela kvarteret.
  => Kvällspromenad med grisen!

  Gilla

 • Sven-Erik

  Tack Pettersson, ett roligt sätt att skriva å ä ö. Allts i åa ä e ö

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Ja så skönt med muslimfritt. Har för mig att de sålde tomter på Exuma för några tiotal år sedan, bl annat till CAROLA H…….ist… Mycket vacker Ö helt underbar. Kanske kan vi Svenskar få flytta ditt sedan våra grovt kriminella Landsförrädare har gett bort vårt land till muslimerna. ? Fy fan för sju klöverns så grovt kriminella Landsförrädare, inget straff i världen är tillräckligt för dem !!!!!!!

  Gilla

 • Lena

  Grisar som rör sig fritt i hela samhället och givetvis även i havet det har jag sett i Europa ….på Korsica !
  Vi kan låta det vara och aldrig uppmärksamma det, en film och låt djuren vara ifred.

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Paradiset inte bara för grisar, och därtill helt fritt från muslimer.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: