M: Inte självklart att invandrare ska få tillgång till välfärden


INVANDRING. Regeringen underskattar problemen och de åtgärder som krävs för att skapa ”ordning och reda” i den svenska ekonomin. Det skriver Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra och ekonomisk-politiske talesperson Ulf Kristersson på DN Debatt.

Bland de ”tuffa men nödvändiga besparingar” de föreslår finns bland annat att personer med tillfälliga uppehållstillstånd inte automatiskt ska få tillgång till samma välfärd som svenska medborgare: ”Det kan inte vara en självklar del av det svenska samhällskontraktet att den som inte bor permanent i landet, och inte har arbetat här, ska ha samma tillgång till välfärdstjänster som den med permanent uppehållstillstånd, med svenskt medborgarskap eller som den som genom arbete har kvalificerat in sig i vårt välfärdssystem”, skriver Moderaterna.

-Pettersson undrar varför de inte gjorde något åt det självklara när de hade makten i åtta år…


5 responses to “M: Inte självklart att invandrare ska få tillgång till välfärden

 • age

  Vissa fattar långsammare än andra!

  Gilla

 • BJ

  Detta kallas rövslickeri. Nu är hon desperat, gör allt för att vinna tillbaka väljare men min röst tappades med ”öppna hjärtan” och den går inte att få tillbaka med lögner

  Gilla

 • Falköga

  Nu törs man snacka eller inser man att det är nödvändigt. Därifrån till handgriplig politik är vägen fortfarande lång och sannolikt ofarbar för Batra.

  Gilla

 • eri

  Sent skall syndaren vakna ,,öppna det andra ögat också och bilda regering med SD

  Gilla

 • Guran

  Skönt i alla fall att en politiker har nyktrat till. Vi Svenskar trycks tillbaka och hamnar sist i kön på vårdcentraler, tandläkarmottagningar och i övriga samhället. Det verkar som att det första migranterna får veta när de kommer till gränsen är sina rättigheter, alltså att de har företräde till allt och att allt är gratis. Det verkar dock inte som att de har några skyldigheter……

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: