Fem dagar på ett asylboende i Schweiz


INVANDRING. Schweiz tvekar inte att vidta tuffa åtgärder mot invandrare. En tysk journalist har sett situationen från ett nytt perspektiv genom att låtsas vara en flykting.

 Sonntags Zeitungs journalist Shams Ul-Haq av pakistanskt ursprung har tillbringat fem dagar på ett asylboende i schweiziska Kreuzlingen.

När man anländer till asylboendet måste man klä av sig helt naken och genomgå en läkarundersökning, berättar Ul-Haq. Sedan får man ett armband med elva siffror. Mobiler beslagtas.

Precis som andra flyktingar fick Ul-Haq övernatta i en bunker. Alla män transporteras till bunkern och förs bort samtidigt. Man får inte äta inne i bunkern. De som kommer för sent utsätts för förolämpningar från vakterna.

På den första dagen blir man fotograferad för flyktingpasset. Dessutom ska man lämna fingeravtryck. Man får lämna asylboendet endast om man har dokument — tre timmar på dagen och fem på kvällen. Helgerna får man helt tillbringa utanför asylboendet.

Journalisten låtsades vara sjuk för att se förhållanden på asylboendets vårdcentral. Innan man får se en läkare står man i en flera timmar lång kö. Ul-Haq fick veta att det finns en massa föräldralösa barn på asylboendet. De får ingen psykologisk hjälp, många har kikhosta. Det råder även risk för tuberkulos.

Chefen för vaktföretaget som övervakar asylboendet får beskydd av polisen, därför är vakterna aldrig rädda för några straff. Flyktingarna utsätts ofta för misshandel.

Journalisten har lärt känna en smugglare, han förföljde personer som inte betalat för den olagliga resan till Europa. Dessutom lovade smugglaren att transportera flyktingarnas familjer, vilket kostar 2 000 euro.Det är ganska lätt att ta sig ur asylboendet. Det enda man behöver göra är att säga att man vill resa till ett annat land. Mobilen får man tillbaka efter godkännandet från migrationsmyndigheten.

Det finns även goda aspekter, säger Shams Ul-Haq: maten är god, man erbjuds fritidsaktiviteter, och inte alla vakter är elaka, trots att de inte kan påverka sina kollegor.

Sputnik News


11 responses to “Fem dagar på ett asylboende i Schweiz

 • F.d. Socialen-demokraten

  FELET är att överhuvud taget släppa in muslimer/araber i Europa, de tillhör inte vår FLORA OCH FAUNA….STÄNG GRÄNSERNA så upphör alla problem med asen!

  Gilla

 • Lena

  Tror inte att många västerlänningar är så intresserade av recensioner av våra länder, särskilt inte av folk som inte stannar kvar och bygger upp sina egna hemländer.
  Är det bara våra bidrag som drar er till Europa, eller vad handlar det om ?

  Gilla

 • Stenbock

  Som Petterssons blogg redan för en vecka sedan kunde informera om,har nu gränsstängning mellan Slovenien/Österrike skett.I dag kl.12 stängde Österrike sin gräns mot Slovenien.
  Samtidigt tvingades marionetten och ”Svïttsarens” kompis Faymann att godtaga helt nya bestämmelser.Max 37.500 lyckosökare/år kommer Österrike framöver,att bevilja asyl i landet. I en länk till Kronen framgår hur man löst kontrollen vid sin gräns:
  http://www.krone.at/Oesterreich/Probestart_fuer_neues_Grenzmanagement_in_Spielfeld-Fluechtlingsstrom-Story-492061
  I Tyskland har detta utlöst en storm mot Merkel,som fortfarande välkomnar alla trots att landet redan har fått över 1,1 miljoner nya socialförmånstagare till skänks !

  Gilla

 • JEX

  Liksom här saknas det resurser eller så vill man visa att det är obekvämt att
  leva i Schweiz . Så vill man dra till ett annat land så varsågod, försvinn gärna här i från.
  i Här i Sverige är det annorlunda ,fast många drar härifrån också
  pga att dom inte fick en egen villa att bo i och pengar så dom slapp att
  jobba som reklamen visade i hemlandet.

  Gilla

 • Synonymen

  I Göteborg kommer NEGRER och MUSLIMER framfart att tvinga Nordstan att begränsa sina öppettider.

  ”Situationen i Nordstan är ohållbar”
  http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2962713-knivgomma-hittad-i-nordstan

  Gilla

 • Joy

  Det låter väldigt märkligt att Schweiz skulle behandla folk så här. Måtte det vara en rövarhistoria!

  Gilla

  • Mr Q

   Varför skulle detta vara en rövarhistoria ? För att man inte som i Absurdistan,daltar med lyckosökarna ?

   Gilla

  • Argus

   Okända individer av okänt ursprung med okänd agenda bör inte släppas lös hur som helst. Varje land som värnar sina egna medborgare bör iaktta försiktighetsprincipen.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: