Kommunal renoverade förbundets lokaler för 190 miljoner

FACKLIGT. År 2008 lät Kommunal genomföra en omfattande miljonrenovering av förbundets lokaler i centrala Stockholm. – Anledningen till att man har den är för att kunna ha representation när man träffar förhandlingsdelegationer och man behöver sitta i avskildhet, kanske i flera dagar och förhandla. Sen har man interna möten där uppe och vid de tillfällena kan man också servera mat, säger Kommunals pressekreterare Jesper Pettersson till Expressen.

Kommunal anlitade stjärnarkitekter för att lyxrenovera förbundets representationsvåning.
I samband med ombyggnaden installerade fackförbundet även en spaanläggning med jacuzzi och bastu.

Det Kommunals fastighetsbolag Polstjärnan inledde en omfattande miljonrenovering av förbundets lokaler på Hagagatan i centrala Stockholm.
Den prisbelönta arkitektbyrån Ettelva Arkitekter – som även designat lokaler åt bland annat BMW, Hotell Scandic och exklusiva Elite Hotel Marina Tower – fick ansvaret för ombyggnaden, vilken även innefattade representationsvåningen högst upp i fastigheten.

Våningen – med en utsikt över Stockholms takåsar – hade tre sammanträdesrum, två vilrum och ett fullt utrustat restaurangkök. – Det var en totalrenovering där man bytte alla ytskikt – golv, väggar, nytt möblemang, säger Jesper Pettersson.

-Pettersson har ingen möjlighet att bedömma om 190 miljoner var rimligt men kan räkna ut att det är fackavgiften för 50 000 lågavlönade medlemmar under ett år…

Man kan också se det blir c:a 630 000 kronor per arbetsplats eftersom det jobbar c:a 300 personer i förbundets lokaler.

Priset per kvadratmeter är runt 8000 kronor och det är rimligt om man jämför med nybyggnation fast vi vet inte vilket skick lokalerna var innan renoveringen.

8 thoughts on “Kommunal renoverade förbundets lokaler för 190 miljoner

  1. Bara 10% av medlemmarnas avgifter går till konfliktfonden. Resten går till löner, pensioner, fester, renoveringar etc.

    Största förbundet har bara 3.5 miljarder i fonden, vilket motsvarar tre års medlemsavgifter.

  2. Kommunalarbetare ställ Er frågan vem företräder dessa självberikare?

    Borde det inte vara så att i ett fackförbund med många lågavlönade ska fokus läggas på att förbättra villkoren för de lågavlönade?

    Det innebär i min värld att blandannat bygga upp en strejkkassa som skrämmer slag på arbetsgivaren! När man inte förstår speletsregler då ska man inte sitta i förtroendeställning!

    Frågan är vem Annelie Nordström gaddat ihop sig med när det gäller arbetstidssystemen för vårdbiträden, undersköterskor med flera?
    Arbetstidssystemen för vårdbiträden, undersköterskor med flera gagnar inte kommunalarbetarförbundets medlemmar, de gagnar arbetsgivaren till etthundra procent!

    Ställ Er återigen frågorna vem företräder era företrädare? Finns bara ett rätt svar på den frågan! Sig själva och arbetsgivarna!

  3. Utrikes-blondinen tror på fullt allvar, att en stor lägenhet för 6,3 mile, mitt i stockholm, kostar 32 kr/mån.
    Någon har naturligtvis lurat henne, självklart är det så.
    I övrigt är hon också väl insatt i det mesta.
    T.o.m. svetsarn vet att allt gått rätt till, han fick ju också en lägenhet och jag gissar att hyran var densamma.
    Tur att vi har en pålitlig och kompetent regering som kan sin sak.
    Alla andra är bara elaka.

  4. Det är bara i media som kassören avgått.
    I verkligheten fortsätter festen med kompisarna, utan insyn.

Kommentera