”Sverigedemokraternas framgångar bland framför allt manliga LO-medlemmar hotar Socialdemokraternas existens.”

INRIKES. Ordstriden mellan Margot Wallström och Annelie Nordström sätter fingret på Socialdemokraternas dåliga förhållande till LO-väljarna, skriver Ekots inrikespolitiska kommentator Tomas Ramberg i en analys. Deras stöd är ett livsvillkor för S. Inte bara för att partiet behöver många väljare, utan också för att motivera att fackförbunden ekonomiskt och politiskt ska stödja partiet.

”Detta är en av de viktigaste, men ibland förbisedda, förklaringarna till regeringen Löfvens 180-graderssväng i flyktingfrågan hösten 2015”, skriver han. ”Sverigedemokraternas framgångar bland framför allt manliga LO-medlemmar hotar partiets existens.”

Det största problemet för socialdemokraterna är, enligt Ramberg, inte skandalrapporteringen och lägenhetsbråket i sig utan kombinationen av skandaler och bristen på politiskt förtroende.

Löfven försöker säkra regeringen genom blocköverskridande samarbetsprojekt, men det som i praktiken räddar kvar regeringen är allianspartiernas svaga och SD:s starka opinionssiffror. För att klara kampen om makten vid nästa val behöver regeringen måla upp en tydlig politisk konflikt, ”som motiverar inte minst LO-väljare att se det som viktigt att Stefan Löfven sitter kvar”, skriver Ramberg.

-Pettersson håller delvis med, men bara delvis.

Sverigedemokraterna har en potential som inget annat parti i Sverige i dag att faktiskt stå för demokrati, i bemärkelsen att lyssna på väljare och partimedlemmar och anpassa sig efter dessas, snarare än journalistkårens, åsikter.

Den svenska partidemokratin är på dekis, och att SD är det enda undantaget från regeln, då har partiet kanske en framgångssaga av socialdemokratiska mått framför sig. Att vara det enda partiet som står för vad folk, i stället för journalister, tycker borde ge chans till stora valframgångar.

Sverigedemokraterna är idag ensamma om att lyssna på vad svenska folket faktiskt vill, i stället för att ängsligt försöka blidka en grupp av journalister och andra elittyckare som lever ett isolerat liv i Stockholms innerstad så att sossarna försöker blidka LO kommer inte att hjälpa.

Ska LO överleva måste de bli en partipolitiskt obunden organisation och rensa ut alla betongsossar…

21 thoughts on “”Sverigedemokraternas framgångar bland framför allt manliga LO-medlemmar hotar Socialdemokraternas existens.”

  1. Varför inte utropa Pettersson till statsministerkandidat. Hans idéer och arbetskapacitet är ju väldokumenterad i minst 20 000 inlägg på vår Blogg. Kanske ska han inte vara statsminister, men kanske kan han bli en bra inrikesminister.

  2. SD har stort stöd bland LO kollektivet och vänsternazisterna som befäster sin makt inom LO med vänsternazistiska floskler inser att deras tid kommer att vara ute så fort MEDLEMMARNA SLUTAR VARA PASSIVA OCH BÖRJAR STÄLLA KRAV!
    Den första åtgärden är att rensa ut alla betongsossar och låtsas-kommunister och opportunister och in med REJÄLT FOLK, ut med rövslickarna ur facket!
    ETT KRAV MÅSTE VARA ATT SLUTA DISKRIMINERA SD FOLK INOM LO – BORT MED SÅDANA ODEMOKRATISKA TILLTAG!! Detta tycker jag som f.d, facklig förtroendevald!!!

    • Vad i helvete är en vänsternazist? Det enda jag kommer att tänka på är Gregor Strasser som stod för en vänstersocialistisk politik inom NSDAP.

  3. Som man sår får man skörda. Om man hade varit lite mindre giriga och om man inte hade bytt ut sina väljare så fort hade det kanske fungerat. Socialdemokraterna efter Erlander har varit en lång dags färd mot natt.

    Dags att skicka ut månglarna ur templet och börja lyssna på väljarna och då kanske, kanske, finns en framtid efter den sista slentrianröstaren dött ut.

  4. Alla partier utom SD vill inte göra det deras väljare vill, utan tala om för väljarna vad de skall tycka. Det kan bara sluta på ett sätt.
    Politikernas uppdrag och partiet har blivit viktigare än väljarna.

  5. Socialdemokraterna lider av samma sjuka som alla partier inom sjuklövern. De företräds av politiska broilers som inte har någon arbetslivserfarenhet utanför det politiska livet. Det är alldeles för många som gått från skola till politiska uppdrag utan att känna till livets hårda skola. Partierna måste själva städa upp i leden/ledningen om de ska behålla något förtroende bland arbetare och företagare i Sverige.
    Ett minimikrav på 5 års arbetslivserfarenhet borde vara ett minimum för att få stå med på valsedlarna och då ska ej uppdrag i politisk förvaltning räknas. Det är min rekommendation.

    Folk inom facklig ledning lider också av denna sjuka. De jämför sig mer med näringslivets chefer än med de som de är satta att företräda.

    • politiska broiler= Mikael Damberg.

      Maken till odugling. Håller sig undan när det blåser och slingrar sig in när stormen bedarrat.

    • Och undersökas av psykiatriker för att försäkra väljarna om att aldrig mer behöva möta någon som ens påminner om den låga nivå Reinfeldt uppvisade.

  6. @Pettersson gör en bedömning som blir till sannolikt möjlig vid nästa val, att SD är största partiet. S tvingas att gå ”på plankan” í tron att rädda röstboskapet och fackföreningsmedlemmarna kommer inte vara dom rösttrogna. Om eller snarar när SD har mer än 50% kommer vänstergrupperna, understödda av våldsbenägna invandrare gå från ordkrig till våldshandlingar av inbördeskrigets motsvarighet. Om nu SD lyssnar som Pettersson ”nu” tror, måste partiet profilera sig ytterligare och konkret inbjuda Alliansens partier var för sig till samtal om nästa regering, som sannolikt blir före 2018. Såväl m, c som lib, törs inte ännu ”gilla läget” utan avvaktar. Kd som ligger under 4% borde allvarligt fundera på om de inte ska gå samman med SD. Eller så kan Ebba Busch Thor bara gå med i SD. Sverige behöver en kvinnlig statsminister och hon är smart, vältalig och pedagogisk. JÅ i alla ära, men han gör sig bäst som partiledare och som inrikesminister varunder in och utvandrarverket ska lyda. Instämmer vidare med Pettersson att LOs medlemmar bör och kan tänka själva; Om dom inte gillar husbonden varför göda honom!

    • Håller fullständigt med. Ett framtida inbördeskrig ligger nog för dörren om man inte arbetar fram en samlingsregering enligt ovanstående. Mycket klokt tänkt.

    • En verkligt sann bild av en proletariat…Påminner också om deras röda förebilder politrukerna i DDR ! 🙂

    • Den ”väna” uppenbarelsen kommer säkert att göra succé framöver i en burlesk show på Metropol Palais som tidernas transvestit.

  7. Jag tror att SD kan öka med ca 10 % till på sin höjd dvs att SD hamnar runt 30%efter det blir det nog trögt ,för det finns alldeles för många gråsossar kommunister miljöpartister och annat avskräde som aldrig kommer att rösta på SD på vänsterns ytterkant,men dom flesta LO medlemmar kan nog tänka sig att lägga sin röst på SD om dom blir riktigt förbannade ,och om regeringen och LO (det är samma sak) sköter sig som den gjort hitintills
    så är biffen klar .och från högern är det nästan mättat ,,dom som flytt har redan bytt ,och 30% är ingen regering ,,det ultimata vore om M och SD bildar regering ,man skulle få klar majoritet direkt ,man skulle klara sig utan
    C,KD,FP .Det skulle bli en effektiv och duglig regering

    • @Eri, kan mycket väl vara möjligt, men då vill AKB vara högst hönset. Är det en lämpligare statsminister än tuppen Löfven, som ”så” tydlig? Bäst vore om Göran Persson kom tillbaka och bildade en samlingsregering av duglig folk.

  8. Socialdemokraternas politiker har förstört ett en gång gott parti med god vision.Det går aldrig att få tillbaka igen – sagan är slut – arbetarna vill inte ha företrädare som dom inte kan lita på och som inte bryr sig om arbetarna.

  9. Tänk då, när kvinnorna i alla åldrar förstår sammanhanget med och mellan ”myglande politiker, sexuellaofredanden och socialist feminismen”

    Då ligger både LO, fackföreningarna och Socialdemokraterna riktigt illa till!

    De får nog kamma till sig göra avbön och rensa ut varenda en av självberikarna!

    De här självberikarna förstår ju inte ens det mest uppenbara! Motiverar sitt försvar med någon ljuger, förstod inte, hade ingen aning med flera motiveringar för att slippa ta ansvar! De dysfunktionella svenskarna tror mangrant på undanflykterna!

    Kanske dags att leva som man lär, leva som de man representerar! Dags att avskaffa den socialistfeministiska aristokratin! De är inte bättre och har inget mervärde än den svenska arbetarklassen!

    Det ska synas i lönekuvertet att de tillhör arbetarklassen! Politikernas och fackpamparnas grundlön som en industriarbetare med de tillägg som kollektivavtalen stipulerar, inte en kronjävel till!

    Då kan de åter få lov att kalla sig för arbetarklassens företrädare!

  10. Det har jag räknat ut för länge sedan.

    Det handlar INTE om att näsmonstret löfven eller sossarna har en bättre människosyn än SD

    Löfven älskar inte somalier eller muslimer. Han vill helst att de åker hem till öknen igen.

    Det handlar om att sossar är en närmast fascistisk rörelse där toppar lever som kungar på arbetarnas bekostnad. Med hot om uppsägning, uteslutning eller blockad upprätthåller man det socialdemokratiska skräckväldet.

    carin jämtin är en av de obehagligaste djävla ormar i den socialdemokratisk toppen.

    • Ja,dom tror att alla dessa jävla inväljare kommer att lägga sin röst på sossarna eller MP ,,,då har dom inte läst statistiken om invällarna som funnits länge nog för att få rösta ,,endast 9% gick till valstugan

Kommentera