Socialdemokrat misstänks för hets mot folkgrupp


INRIKES. Lennart Holmlund, tidigare socialdemokratiskt kommunalråd i Umeå, har delgivits misstanke om hets mot folkgrupp, skriver Västerbottens-Kuriren. – Jag kommenterar ingenting, säger han till tidningen.

-Pettersson säger välkommen i gänget Lennart, du är inte ensam. I vårt land kan alla bli anklagade för allt man säger så länge det inte rör sig om etniska svenskar. Då går det att uttrycka sig hur som helst.

Till och med den sympatiske Petterrson råkar då och då ut för samma sak, märkligt nog…

Pettersson frikänd

Petterssonsblogg polisanmäld – utredning nedlagd

TIDIGARE 2014-04-29. Ynklig ursäkt av Holmlund

Kommunalrådet Lennart Holmlund (S) påstod att en del romska tiggare åkte Mercedes och BMW samt spelade handikappade och stal oxfilé. 
2014-04-29_0920

Nu ber Holmlund om ursäkt för att han gjort fel som gått på andra personers uppgifter och sedan fört dem vidare på ett sätt som kan skada människor i utsatta situationer.

Han förtydligar att han inte står bakom främlingsfientlighet och ber särskilt om ursäkt till den romska befolkningen. Han är även avbokad som talare till 1:a maj.

-Pettersson tycker det är ynkligt – alla i PK-Sverige har krävt en ursäkt eller ännu värre. Ingen har nekat till det Holmlund sa eller tagit reda på sanningen, ingen vill heller diskutera om tiggeriet är organiserat och det vi ser är grov brottslighet med människohandel.  Varför inte intervjuer med de vakter som påstår att de sett tiggare transporteras i lyxbilar och som sett dem stjäla.

Sanningen får tydligen inte diskuteras i Sverige…

TIDIGARE 2014-0423. Lennart Holmlund är socialdemokratiskt kommunalråd i Umeå, kanske snart före detta kommunalråd. Han säger nämligen sanningen på sin blogg.

Är tiggeriet organiserat och av vem

Av LENNART HOLMLUND, 23 april 2014 kl 07:43, Bli först att kommentera   510

Är tiggeriet organiserat och av vem? Visst har det dykt upp flera som sitter och tigger på våra gator även i Umeå. En del sitter som om man tror att de har allvarliga handikapp.

När man sedan träffar och pratar med de vakter som är anonymt klädda får man en ny bild för varje dag. Tiggarna transporteras ut med fina Mercedes och BMW. Personer som setts sitta med käpp och skaka och ser ut att må riktigt dåligt kan sedan ha setts springande och snattat oxfile på Strömpilen.

Om det är organiserat eller inte är svårt att bedöma. Är det fattiga människor från kanske främst från Rumänien och utnyttjas är det ännu värre. Rumänien har ansvar för sina medborgare och har ett stort arbete att göra på hemmaplan. EU som är så pigga på direktiv måste även agera mot länder som diskriminerar människor och se till att folk får jobb och utbildning.

-Pettersson inser att det kommer att bli ett jävla liv på PK när detta kommer ut. Att diskutera sakfrågan kommer inte att bli aktuellt. Pettersson har med egna ögon sett tiggare från Bulgarien åka BMW och tipsat lokalpressen om detta utan resultat. Läs HÄR. Det finns mängder med exempel när handikappade tiggare helt plötsligt blivit friska osv. ett exempel HÄR

Holmlunds blogg HÄR med skärmdump nedan om den skulle försvinna…bra gjort Holmlund!

2014-04-23_1610

 


14 responses to “Socialdemokrat misstänks för hets mot folkgrupp

 • Mimi N

  Konstigt att ingen kommentar är riktat mot Rumänien den här gången. Har man börjat tro att snälla socialdemokrater och ‘heliga’ lutheranska kyrkan håller zigenarna här med mat, hus och alla bekvämligheter?

  Gilla

 • Tony

  Jaha,så ska det då pudlas,bara för han sagt sådant som
  alla vet om? Om man nu som politiker för en gångs skull
  säger sanningen så ska dom stå till sitt ord. Otroligt!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Jag håller med dig Lennart.

  Då ska du veta att det är inte många sossar som jag håller med, nuförtiden.

  Gilla

 • Ulrika

  Det är inte Holmlund som skall be om ursäkt.
  Det är Lövén som skall be om ursäkt för att han tillåter att zigenare skall sitta overksamma utaför ICA, på dagen och stjäla på natten.

  Gilla

 • Joy

  Vad är det för fel med det han skriver på sin blogg? En saklig verklighetsbeskrivning är fel?

  Gilla

 • ossie

  Sanningen är åtalbar i detta DDR vurmande land.

  Gilla

 • Involuntarium.se

  Verkar ju vara lite mer än bara Mercedes, BMW och oxfilé om man följer länken och läser vidare! Ändå inget som någon med normal läsförståelse uppfattar som hets mot folkgrupp!

  Kommer ni ihåg Göran Lambertz det är honom vi ska tacka för den fullständigt rättsvidriga lagstiftningen om kränkningar och folkgrupper!

  Som tidigare sagts det är dags att revidera svensk lagstiftning från regeringsformen till brottsbalken! En lagstiftning som begränsar och försvårar för svenska medborgare men ger fritt spelrum för asylinvandrare och EU migranter!

  Vi har kommunalråd och andra samhälls företrädare som i sin tjänsteutövning jämt och ständigt ställs inför valet ”vilken av alla lagar, förordningar, myndighetsföreskrifter, direktverkande EU förordningar och EU direktiv ska vi strunta i i just det här fallet?”

  Fatta och förstå att så här kan det inte fortsätta, det är inte acceptabelt i en rättsstat!

  Gilla

 • putte

  Tycker inte att Holmlund ska ta tillbaka någonting ,istället ska den eller de kålhuvudena som har anmält honom ta tillbaka sina anmälningar ,tycker nog att det har gått till överdrift med allt det här pkfjanteriet ,myndigheterna har väl annat att lägga energi på .

  Gilla

 • Lena

  Undrar vem av alla ”rättrogna”som ska bli först med att be om ursäkt till oss alla som är realister !
  Alla fula epitet som de vräkt över oss med lång erfarenhet av multikulti, i andra länder så diskuteras PROBLEMEN !
  Det är tusan inga utmaningar det är dyrköpta förbaskade problem !

  Gilla

 • BJ

  Heder åt Lennart Holmlund. Visst han är känd för att vare en frispråkig herre men oftast har han rätt i sina påstående. Men i Sverige är det inte tillåtet att vara ärlig längre. Lögnen sätter allt mer en prägel på vårt samhälle.. Lite skämtsamt kan man tycka att Lennart är en man för SD

  Gilla

 • Argus

  Är tiggare en folkgrupp? Detta är bara trams och ytterligare ett försök att dölja sanningen genom att trakassera folk som snuddar vid sanningen. Lennart, du kanske borde använda dina kontakter till att få slut på det apspel som fått pågå allt för länge?

  Gilla

  • Thomas

   De tiggare som konsekvent vägrar att använda toaletten är en folkgrupp. De har rituella renhetsregler = förbud mot att gamla och unga använder samma toalett.

   Gilla

 • Falköga

  Alla sa i riksdagen i går att det ska vara slut på mörkandet. Rikspolischefen säger att man ska tala fakta. Vad väntar man på i Umeå?

  Gilla

 • Urinvånare

  Ja att beskriva verkligheten är ju livsfarligt i Stefan Löfvens demokratiska Sverige.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: