Lågavlönade fackmedlemmar betalar ledningens supande

FACKLIGT. Kommunals förbundsledning har som policy att ”representera med måtta”, men Aftonbladets fortsatta granskning av hur ledningen festar tyder på motsatsen. Vid julfesten i konferensanläggningen på skärgårdsön Marholmen 2014 kostade enbart alkoholen över hundratusen kronor.

332 807 kronor kostade det när Kommunals förbundskontor hade sin årliga fest 2014.
Bara alkoholen – nubbe, rom, avec, champagne, vin och öl – gick loss på närmare 110 000 kronor.
Notan skickades till förbundet som lever på avgifter från vårdbiträden och en rad andra lågavlönade medlemmar.

– Vi är många som har reagerat på den här alkoholkulturen. Det är osmakligt, framförallt med tanke på att andra ska tvingas betala för allt det här, säger en som har jobbat i flera år i Kommunals bolag som driver krogar

När julfesten skulle hållas i fjol blev notan mindre, i huvudsak därför att festandet avbröts när Aftonbladets reportageteam upptäcktes, skriver tidningen. Kommunals styrelse och ledning på 20 personer hade egentligen bokat in sig för övernattning, men så blev det inte i fjol.

– Vi hade ett styrelsemöte inne på Hagagatan klockan 9 på morgonen, säger Anders Bergström, tredje vice ordförande i förbundet. Någon förklaring till varför ledningen i sådana fall hade bokat rum på Marholmen har han inte.

-Pettersson tycker inte det är något att gnälla över, vårdbiträden och andra lågavlönade har själva valt sin ledning och tycker det ska ha lite kul för medlemsavgifterna, eller…

Från igår: Fackpampar super och knullar för medlemmarnas pengar

Hycklarna i kommunal

23 thoughts on “Lågavlönade fackmedlemmar betalar ledningens supande

  1. Som slitstark ”arbetarkille”, som vet vad riktig solidaritet är.

    Så är jag inte ett dugg förvånad över fack-topparnas ”fasad-solidaritet”.

    Som bara är ett ”spel för galleriet” och som medvetet kränker alla deras lågavlönade medlemmar , år ut och år in. Speciellt kvinnorna.

    • Enda gången de kan ”glänsa” är när de förbrukar skattebetalarnas inbetalade skattemedel, bedrövliga !

  2. Drack alkohol för 454 kr per person, nu tror jag att alla gränsen för gåvor till anställda har passerats med råge!

    Kommunals julfester borde nog granskas av Skatteverket! Hur många av deltagarna har i sin självdeklaration för. 2014 tagit upp förmånsvärdet av julfester och andra förmåner inom LO och fackföreningsrörelserna!

    Sådana här frikostiga gåvor ska ju självklart beskattas!

    Fast det är ju klart det är ju arbetstagarorganisationer och då gäller väl inte lagstiftningen, de verkar ju stå över både lag och ordning! Kan det vara ett arv från Socialdemokraterna?

  3. Eftersom att Anders Bergström själv väljer att avgå får Anders troligen en rejält tilltagen fallskärm!

    Annelie Nordström borde själv ha förstånd att avgå! Hennes försvarstal var väl komponerat med smisk till sig själv men mest smisk till Anders Bergström!

    Hur många kommunalarbetare har under Anneli Nordström fått sitt semesterboende betalt! Dessutom som ett missförstånd! Anneli får nog smiska upp sig själv riktigt ordentligt! Pressträffen är hittills ett fiasko!

    Anders Berström får som ”tredje ordförande” ta på sig i princip hela skulden för det skedda!

    Snacka om att Anneli Nordström idiotförklarar sina egna medlemmar så till den milda grad att hon borde skämmas ögonen ur sig!

  4. Pettersson strör gärna kommentarer runt sig.
    Dock när han kritiseras så stänger han av de kritiska kommentatorerna.

  5. Vill minnas att det var i kommunal som den lille pampen Marjasin fifflade allehanda kvitto på 90 talet.

    • Det skämtas om att han hade stegen med sig för att ta sig över dörrtrösklarna, alternativt så tog sats och hoppade över, ja vad säger man, det var inte mina ord refererar till mer betydande svenska personer.

  6. Lågavlönade ,,mest ,kvinnor ,har alltid betalt för fackpamparnas horerier och fylleorgier ,,nuförtiden används de lågavlönade kvinnornas skyhöga
    fackavgifter till att förutom horor och sprit,även stifta kostsamma kampanjer mot ett visst politiskt parti ,,det luktar hoffahuggorm

  7. Tänk att de hårt arbetande kvinnorna och männen med i de flesta fall låga löner i kommunala verksamheter ska betala för svineriet!

    Tänk att kommunalarbetarförbundets styrelse och ledning idiotförklarat varenda medlem genom att på fullaste allvar tro att detta omåttliga missbrukande av medlemmarnas inbetalda avgifter skulle passera obemärkt!

    Konstigt att inte medlemmarna kräver styrelsens och ledningens omedelbara avgång?

    I näringslivet hade de arbetsbefriats omgående och utestängts från arbetsplatsen!

    Styrelsen och ledningen har också idiotförklarat medlemmarna genom den bolagsform som valts för att driva lyxkrogen! Handelsbolag det är ju för fan skrämmande med vilken nonchalans och respektlöshet medlemmar och medlemsavgifter hanterats!

  8. För att inte tala om alla dessa studieresor som görs runt om i världen med respektive i Business Class och där det bos på femstjärniga hotell. Det kostar nog lite mer en brännvin för en hundring….

  9. Oj vad det ska svida för dessa giriga skitstövlar när de nu avslöjas in på bara det nakna skinnet. Hoppas att det grävs och avslöjas även inom Folksam, en riktigt vidrig organisation.
    Kanske men bara kanske att de som röstar på dyngan nu kommer ihåg skitlukten.
    Egentligen ingen nyhet har förekommit under decennier tillbaka, internet har ändrat på mycket, tack och lov.

  10. LO-kollektivet är den grupp som alltid haft det sämst. Högre avgifter än tjänstemannasidan och längre arbetstider.
    Redan år 1968 hade tjänstemännen en arbetsvecka på 37 tim 45 min medan arbetarna hade 40 timmar, trots att arbetarna hade de tyngre arbetsuppgifterna.
    Arbetstiden borde ha varit en viktig fråga men det har ju aldrig LO-topparna ansett, bara de får sko sig och lägga på bukister.

Kommentera