Vad är det som händer i Sverige?


Frågan ställs av Alice Teodorescu i GP och är väl befogad.

Det är, precis som Teodorescu skriver, många som idag är chockade över polisens flathet i samband med festivalen We Are Stockholm.

Kommer man till ett nytt land och en ny kultur, är det kanske förståeligt att man inte från dag ett begriper sig på alla lagar, regler och koder. Visst har hon rätt i det påståendet och visst har hon rätt i påståendet att visa som kommer till Sverige är ambitiösa, arbetsvilliga, hederliga och inget hellre vill än att anpassa sig i det nya landet, samtidigt som andra varken är ambitiösa, arbetsvilliga, hederliga eller intresserade av att anpassa sig.

Ett brott är dock ett brott och ska aldrig accepteras, vare sig din släkt bott i Sverige under sekler eller om du klev in på Migrationsverkets lokaler i Malmö förra veckan.

”Att inte ställa samma krav på att alla som bor i Sverige ska uppföra sig enligt lagar och normer, oavsett om de levt här i fem generationer eller kom hit i går, är en av förklaringarna till den splittring som håller på att förstöra det land som så många en gång flytt till.”

Så avslutar Alice Teodorescu sin artikel och visst har hon rätt. Vårt land är på väg att förstöras till oigenkännlighet, om det inte redan är det.

Källa: GP

Visst är det bra att debatten nu tar fart, om än för sent. Det som gör mig upprörd är alla de politiker och journalister som nu står på barrikaderna och hävdar att man inte får mörka uppgifter av politiska hänsyn. Den senaste veckan har den ena politikern och journalisten efter den andra trätt fram och sagt att etniciteten hos en förövare aldrig får undanhållas i politiska syften eller för att dölja ett mönster. Lät det verkligen så här innan jul, innan tysk media avslöjade skandalen i Köln och innan alternativ media började granska (tack Chang Frick)?

Nej, är svaret. Det har mörkats i åratals och även om Teodorescu tillhör de journalister som vågat vara mer öppna med fakta, så kan inte heller hon titta sig i spegeln och vara ärlig mot sig själv. Janne Josefssons ord om svenska journalisters svek mot allmänheten i invandringsfrågor, ekar fortfarande i mångas öron.

Ett kortfattat svar på Alice Teodorescus rubrik, skulle i en förenklad form låta så här:

 • Sverige har i allt för många år tagit emot betydligt fler asylsökande än landets system klarat av.
 • Svenska politiker och myndigheter har och är alldeles för naiva i tron om att alla som kommer hit är hederliga och ambitiösa.
 • Det svenska rättsväsendet har varit alldeles för flata mot utländska medborgare som begår brott.
 • Svenska lagar gör det enkelt för kriminella utlänningar att få stanna trots begångna brott.
 • Det svenska trygghetssystemet lockar inte bara till sig ärliga människor, utan också kriminella som begriper att man kan leva gott i Sverige utan att behöva anstränga sig.
 • Det svenska etablissemanget tror på fullt allvar att interna konflikter klingar av så fort man anländer till den humanitära stormakten Sverige.
 • Svenska makthavare vet att cirka 90% av de som sökt asyl har saknat id-handlingar och har struntat i varningsropen om att också kriminella och terrorister utnyttjar detta.
 • I Sverige ska vi svenskar anpassa oss efter de nyanlända och inte tvärtom (minns Mona Sahlins ord från 2002).
 • Islam är inte anpassad och kommer aldrig låta sig anpassas i det västerländska samhället.
 • Nyanlända från vissa kulturer (läs islam) har fått igenom sina krav alldeles för lätt och ingen tror väl att de tänker släppa det de fått?
 • Media, politiker, myndigheter och andra makthavare har i decennier försökt dölja de fakta som vanligt folk upplever näst intill varje dag.
 • Att Sverige numera har 55 områden där samhället tappat kontrollen är en följd av den slappa attityd mot nyanlända man haft och fortfarande har.
 • Politikerna har medvetet skapat parallellsamhällen och segregerade områden där andra regler än den svenska tillåts råda.
 • Redan i skolan möts vissa kulturer med förståelse och tillåts därför stå utanför en del av den obligatoriska undervisningen av religiösa skäl.
 • För att åtminstone försöka bringa ordning i asylkaoset, har svenska medborgare puttats undan alldeles för länge. Detta gäller bostadsmarknaden, arbetsmarknaden, skolan, vården, omsorgen och nyanlända har snart förtur till allt och framför allt får de det mesta gratis och den som på fullt allvar tror att detta gynnar förståelsen mellan ”oss och dem” har misstagit sig grundligt.

Alice Teodorescus artikel må vara en litet ljus i det snart kompakta mörkret, men likt förbannat är det journalisterna som tillsammans med politikerna skapat det Sverige som genomgår en radikal förändring.


6 responses to “Vad är det som händer i Sverige?

 • Maja Anokhina

  Vaddå ” svenska rättsväsendet har varit alldeles för flata mot utländska medborgare som begår brott”?
  Det beror också på just vilka utlänningar det handlar om…
  Om det gärningsmän är från t.ex baltiska länder, Polen Ryssland Ukraina osv så skriver man om det (precis som om svenskar) i alla tidningar med stora bokstäver men bild namn och adresser och de som regel får hårdare straff…
  Min egen son med Asperger syndrom och förvaltarskap (ni förstår säkert vad det betyder) blev dömd till samhällstjänst för en bild på sig naken som han skickade med sms till en tjej som dränkte honom med sina sms.
  De var minderåriga bägge två då.
  Och han fick lika många timmar i samhällstjänst som de minderåriga helt friska mentalt killar från Afrika/Mellanöstern som gruppvåldtog/misshandlade någon.
  Visst det är skillnad på folk och folk….’
  P:S Jag ifrågasätter inte att man ska dömas för naken bild men häpnar över att det ger samma straff som våldtäkt/misshandel…

  Gilla

  • Jocke

   ”P:S Jag ifrågasätter inte att man ska dömas för naken bild ”

   Vad är det för brottsligt i det?

   Det sjukt att man överhuvudtaget blir dömd för en bild.

   Jämför islam och dess krav.

   Skickar man eller publicerar bild på någon annan utan tillstånd är en annan sak.

   Gilla

 • Jocke

  Vad är det som händer i Sverige?

  Exakt samma sak som i hela Europa.

  Förberedelser till inbördeskrig vars mål är att förinta den vita befolkningen och inför islam i hela världen.

  Gilla

 • angelicaplacet

  ”Vad är det som händer i Sverige”

  Det borde ju hon och alla andra journalister veta – en journalists uppgift är ju att granska makten.

  Gilla

 • Erik

  Varför interneras inte oidentifierade individer som kommer till Sverige?

  Varför får de gå lösa? Det kan ju vara precis vem som helst.

  Gilla

 • Hjultomten

  Man gnuggar sina ögon varje morgon och undrar var man hamnat?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: