Sveriges vandrande diplomatiska katastrof

av Ingrid Carlqvist  •  13 januari, 2016

 • “Det är en skam för Sverige med en utrikesminister som så fort hon öppnar munnen skapar en diplomatisk kris och som så ensidigt lierar sig med antidemokratiska krafter mot Israel, Mellanösterns enda demokrati.” – Mathias Sundin, Liberalerna, i Aftonbladet.

 • “Wallström framställer här [den palestinske presidenten Mahmoud] Abbas som en fredsivrare som tagit avstånd från terrorism. … Han har inte fördömt ett enda av morden på 20 israeler de senaste månaderna. Tvärtom … Abbas sa i september om våldet mot israeler att ‘Vi välsignar varje droppe blod som spills i Jerusalem’, och vi vet att varje palestinsk mördare som grips av Israel får lön från Palestinska myndigheten. Så hur kan Wallström påstå att han fördömer terrorism, när han i själva verket belönar det med pengar från svenska skattebetalare? … Är Wallström medveten om belöningarna av terrorister? Ja eller nej?” – Kent Ekeroth, Sverigedemokraterna.

2016-01-13_2130

Det mesta verkar faktiskt gå galet för den svenska utrikesministern i dessa dagar.

Med buller och bång tillträdde socialdemokraten Margot Wallström som utrikesminister för Sverige hösten 2014. Hon introducerade något helt nytt – feministisk utrikespolitik. I utrikesdeklarationen för 2015 slog Wallström fast att “nu formas en feministisk utrikespolitik vars mål är att motverka diskriminering av kvinnor, förbättra kvinnors villkor samt bidra till fred och utveckling”.

Efter ett år finns facit: “Feministisk utrikespolitik” handlar sällan om att försvara kvinnors intressen, men desto oftare om att lägga sig platt för arabstaterna och palestinierna, och ständigt attackera Mellanösterns enda demokrati – Israel.

Zvi Mazel, israelisk Stockholmsambassadör 2002-2004, skrev 14 december för Jerusalem Center for Public Affairs:

Läs vidare

31 thoughts on “Sveriges vandrande diplomatiska katastrof

 1. Hur mycket måste denna välbesuttna Wallström betala varje år för sin titel? Plus att hon har fifflat till sig en lägenhet av Kommunal.

 2. Det är en viktig insikt att förstå att Löfvén skröt över sin unika feministiska regering. Det är det vi har fått, inkvoterat inkompetens.

  Jämställdhetsminister Åsa Regnér hävdar att problemen i Kungsträdgården (och Köln) beror på för lite pengar till de feministiska arbetet! och därmed skall dessa övergrepp motas bort med att feminismen skall stärkas med mer pengar.

  Jag har en annan uppfattning och det är att eld aldrig kan släckas med bensin.

 3. Wallström levde i skyddad verkstad i EU i många år.
  Nu när hon får stå på egna ben kan alla se hennes kapacitet.

 4. Feministisk utrikespolitik, samtidigt som övergrepp på svenska flickor i Sverige tystas ned av PK sekten. Kan någon förstå vänsterns försvar av tokiga muslimer ? Vill vänstern ta självmord ?

 5. Att okontrollerat låta 100 000-tals män från kvinnoförnedrande kulturer få fri passage in i vårt land och ge dem möjligheten att ostraffat uppge lägre ålder för att åtnjuta ekonomiska fördelar samt få förtur i olika sammanhang rimmar mycket illa med en tanke om en feministisk politik.

  De som blir lidande i högre grad än förut är äldre (ffa kvinnor) genom sämre möjligheter till vård och omsorg. Minskade resurser även för fattiga i världen och vi vet vem som drabbas. Inte de arga unga männen.

  Det här är nåt av det dummaste världen kan ha skådat. Att ha pengar och använda dem för att gynna arga unga män och samtidigt missgynna flickor, kvinnor, barn och äldre. Bäret i cocktailen är att kalla det för feministiskt. Det är ju precis tvärtom.

  Det finns inte en chans i världen att de som betalar de stora mängderna skatt i längden kan tänkas vilja bidra till denna sofistikerade okunskap och den destruktion av ett samhälle från att leda utveckling förtunnad och i stället lever ett dysfunktionell liv. Vem vill vistas i samhällen där skillnaden mellan politiken och den folkliga viljan är så stor? Sverige kommer snart att tömmas på de verkliga resurserna. Hårt arbetande tjänstemän inom myndigheter drivs till utmattning och utbrändhet.

  Skicka ut då många det bara går för det här experimentet har misslyckats. Som det är nu finns det ingenting som pekar på att det underlättar livet för länder som folk flyr från eller för de flyende som kommer hit eller för länder som tar emot dem. Det som händer är i stället att problemen sprids. Problemen att samverka är inte knutna till geografiska platser utan de bärs fram av människor. Om människorna flyttar då flyttas också problemen. Det är inte i bergen, skogen och sjöarna som krigen har sitt ursprung. Det är i människors hjärnor. De får börja att använda sina hjärnor annorlunda om de vill ändra sitt liv.

  Jag har inte önskat att få flytta till ett land där jag inte förstår vad många av de människor som finns runt omkring mig säger. Det pratas hundratals andra språk och ingen kan lära sig alla. Jag har tvingats att flytta in i ett land som jag inte bett om och detta kallas för demokrati.
  Badhus, fritidsgårdar, bibliotek fylls med människor som struntar i regler och hela tiden hittas nya regler på för att reglera alla andra utom de som har problem att bry sig om regler.

  Förstummande dumt. Fördummande stumt.

  • Bra kommentar! Det är till 100% unga, aggressiva män som sägs fly för sina liv…(enligt Löven…) – en grov lögn, kvinnor och barn lämnar de kvar och de kommer utan pass och ID handlingar och välkomnas i Sverige av Socialdemokraterna m.fl.
   Man ska komma ihåg att de flesta inte vet ett dugg om vad koranen/sharia är för någonting, – det är islam och dessa “flyende” araber har levt enligt islam sedan Muhammeds tid år 600. Muhammed var en massmördare, skar bl.a. personligen av huvudena på 600 judar och var en pedofil, en av Muhammeds fruar var Aisha, 6 år, det är arabernas förebild.
   Islam är en värre ideologi än nazismen, de vill komma till makten genom att trakassera, hota, våldta, mörda och det är denna “kultur” vi just nu ser i Sverige. Människor blir naturligtvis rädda och det ger denna våldssekt möjlighet att flytta fram sina positioner, det är det de sysslar med överallt där det finns muslimer, ingen annan s.k. “religion” kan jämföras med islam och koranen uppmanar till mord, slakt, våldtäkt av icke-muslimer.
   Att välkomna dessa unga arabiska män till Sverige är en kriminell politik riktad mot Sveriges befolkning, vi kommer alla att drabbas hårt, särskilt kvinnor ses som lovliga byten som de enligt koranen har rätt att våldta och mörda som djur. Detta är fakta och det är hög tid att Sveriges befolkning ser sanningen i vitögat!

 6. “Jag och alla andra som leder Kommunal kommer att arbeta hårt för att reparera ditt och alla andra medlemmars förtroende för Kommunal.”

  Vänliga hälsningar
  Annelie Nordström
  Ordförande Kommunal

  “reparera ditt och alla andra medlemmars förtroende”

  Börja med att sparka den vidrigt slemmige och egoistiske kassören Anders Bergström. Det är ett riktigt litet svin som har festat och förskingrat medlemmarnas pengar. Själv har den perverst girige ormen 150 000:- i MÅNADSLÖN!

  En bild på monstret

  http://arbetet.se/wp-content/uploads/2016/01/sy284a0f-515×345.jpg

 7. Margot är en hycklerska i allra högsta grad, samt en muslim “bensärerska”.

  Vidare så tror jag att den där bostadsministern Mehmet Kaplan, har en halskoppel på en och en annan, inom den politiska sfären, allt för att befrämja muhammedismen.

  Förövrigt: Bra jobbat Ingrid!

  • Han väntar nog bara på rätt tillfälle att starta ett islamistiskt parti som kommer att ta sig in i riksdagen. God natt, Sverige!

 8. Socialdemokraternas ‘stjärnglans’ (enligt Löfvén) fortsätter göra bort sig världen över. Grodorna kommer ut en efter en ur hennes mun utan att hon känner någon smärta. Det påminner mig om mina sommarlov som barn hos morföräldrarnas gård på landet. Mormor hade många höns som lade ett massa ägg. Hon brukade flyta hönsen som skulle lägga ägg nästa morgon över till en mindre del av hönshuset dit hon hade lättare att plocka äggen ur nästena. Jag visste inte hur mormor kunde gissa vilka skulle lägga ägg så snart. Och mormor tog mig till hönshuset en kväll och visade hur enkelt det var. Hon stoppade lätt pekfingertippen in i hönans stjärt och kände att ägget var där. Jag gapade och spärrade upp ögonen av fasan, men min kära mormor försäkrade mig att hönan inte hade det minsta ont. Inte när hönan lägger ägg heller.

  Skall någon testa Margots mun på samma sätt för att veta när nästa groda hoppar ut? Hon lider ingen skada, och det finns ingen (till synes) skillnad heller mellan …….. ni vet.

  • För den kommentaren kring din mormor och hönorna,ger jag dig 😉 😉 😉 Mycket har jag hört i mitt långa liv,men aldrig denna test !

 9. Tack till Ingrid Carlqvist. Röster som Din behövs i denna tid.
  Wallström är en stor katastrof för Sverige.

 10. Hon visar världen hur islamiserat Sverige är. Dalta med muslimska våldsverkare på alla vis, det är Sverige idag. Vi är illa ute!

  • Illa ute? Wallströmskan jobbar ju på att Sverige ska komma upp på 10-i-topp-listan för de länder som är värst för kristna att bo och leva i.

  • Hela den Svenska så kallade regeringen drar skammens skynke över Sverige. Det är nog den sämsta regering som funnits på jorden någonsin.

 11. Ursäkta att jag inte håller mig till rubriken denna gång !!!!
  Men nyss så sa dom på Aktuellt att det var vanliga svenska killar från förorterna som stod för många av sexuellaövergreppen i kungsan
  ,,,VARNING ;; mörkläggningen tar åter fart nu ..aktuellt har hittat en snutjävel som ljuger ,,för att” begränsa skadorna “,,Skall detta aldrig ta slut
  varför får inte sanningen råda ,, enligt offren så var det bara skäggebarnen
  som antastade LYSNA FÖR FAAAN PÅ TJEJERNA

 12. Rubriken ..är ett understatement hon ger apokalypsen ett fult ansikte
  Hon har väl också konverterat,,som alla andra sossekärringar
  det är bara bombbältet som fattas

 13. Gör sig fullständigt omöjlig i alla sammanhang! Håller på att måla in sig i ett hörn!

Kommentera