Regeringen: Lägg låsningar åt sidan för nya bostäder

INRIKES. Regeringen vill lägga politiska låsningar åt sidan för att ta fram en realistisk plan för hur 700 000 nya bostäder ska kunna byggas till 2025, skriver statsminister Stefan Löfven (S), finansminister Magdalena Andersson (S) och bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) i ett inlägg på DN Debatt.

Man identifierar tre områden inom vilka ”breda politiska samtal” ska leda till reformer och nytänkande. Dessa är: ”förenkla regelverken”, ”öka byggkapaciteten”, och ”finansiering och ökad rörlighet”.

”Det befintliga bostadsbeståndet behöver också användas mer effektivt”, skriver man även och fortsätter: ”Regeringen vill inom ramen för dagens samlade beskattning av bostadssektorn se över skatternas utformning för att främja ökad rörlighet på bostadsmarknaden.”

-Pettersson säger att det är svammel, nu vill de få med de övriga partierna (utom Sverigedemokraterna) på tåget som går åt fel håll.

Socialdemokraterna lovade inför valet 2014 att bygga 250 000 bostäder till år 2020, de kan börja med det, de har nu suttit 15 månader och knappt börjat.

Miljöpartiet lovade att bygga”många” bostäder och satsa 3,2 miljarder per år till detta. 3,2 miljarder räcker till max 2000 lägenheter så Mehmet Kaplan yrar…

10 thoughts on “Regeringen: Lägg låsningar åt sidan för nya bostäder

  1. De enda bostäder som skulle byggas åt invällarna är fängelse och interneringsläger, i väntan på utvisning.

    En helt vansinnig och ondskefull invasionspolitik har bedrivits under årtionden. Över en miljon har släppts in utan giltiga ID-handlingar och släppts lösa i samhället istället för det självklara: Inget pass = Ut, alternativt internering till dess hemtransport kunnat ordnas.

    Sverige har blivit en fristad och ett paradis för krigsförbrytare, terrorister, kriminella, osv som fått stoppa parasitsnabeln djupt i våra fickor. Det borde vara ett helvete istället. Vatten och mögligt bröd i celler istället, alternativt lagt på fängelseentreprenad i något annat land, ungefär som Australien gör..

    • Bra Risto, många tycker detsamma, – idioter som Stefan Löven ska bort, långt bort helst till HELVETET tillsammans med förbrytarna Saudi Arabia som är i full färd med att bygga nya stridsledningscentraler/Moskeer!

    • Lägg därtill en stort mörkertal av illegala som befinner sig i landet,troligen flera hundratusen som bidrar till Sveriges snabba undergång.

  2. Alltså, den här skiten med bostadsbristen har man hört i mer än 30 års tid och man fortsätter bara att svamla. Regering efter regering oavsett färg misslyckas och det beror på alla regler som ger kreti och pleti rätt att överklaga till absurdidet. Finns massor av exempel där grannar med byråkraters och advokaters hjälp lyckats förhala bostadsbyggen i tiotals år. Och så tror idioterna i regeringen att man utöver bristen på bostäder för svenskar ska lyckas bygga hundratusentals bostäder till invällarna är ju bara löjligt och visar på den totala inkompetens och oduglighet som man besitter i regering och riksdag.

  3. Detta uttalande som sexualdemokraterna nu kommer med är skrattretande och ett hån mot hela SVENSKA befolkningen. Dom har inte räknat med att det under 10 år kommer minst en miljon nya ekonomiska invandrare som skall ha gratis bostäder, pluss att alla de SVENSKAR som får bo hos sina förräldrar tills det blir dags för dom att flytta in på äldreboende också måste ha egen bostad.
    Nej minst 2 miljoner nya bostäder behövs till 2025.

  4. Behövs inga genvägar för att lösa bostadskrisen, stäng omedelbart gränsen för invandring från den tredje världen och påbörja ett ambitiöst repatrieringsprogram med målet att skicka ut 200 000 invandrare/år så är problemet löst om ca 10 år.

  5. SKRÄMMANDE med en LIVSFARLIG LEDNING som vill bygga GRATIS bostäder åt invällande araber/muslimer!
    Vilket jävla vansinne, – ta in 100.000 tals muslimer/araber som inte någon arbetsgivare efterfrågar och bygga GRATIS BOSTÄDER MED GRATIS HYRA!!
    AVGÅ NU SVETSARMUPPEN OCH UTLYS NYVAL!! Vi ska utvisa dina invällande mördare!!!

Kommentera