Är DN:s Wolodarski en foliehatt?


Peter Wolodarski kommer ut som Foliehatt skriver Mohamed Omar på Det Goda Samhället. 

Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski har slutligen kommit ut som foliehatt. Vi är några stycken som redan misstänkt att allt inte står rätt till efter att DN gång efter annan blivit påkommen med att ljuga, vilseleda och mörka. Senast mörkade tidningen omfattande sexövergrepp på festivalen We are Stockholm i augusti förra året, vilket avslöjades av alternativmediesajten Nyheter Idag den 9 januari.

Avslöjandet gjorde förstås Dagens Nyheter-folket både arga och nervösa. En som gick över gränsen i sin nervositet är journalisten Isobel Hadley-Kamptz. På Twitter framförde hon teorin att kritiken mot DN är en konspiration iscensatt av Rysslands president Vladimir Putin för att öka allmänhetens misstro mot de svenska etablissemangsmedierna.

Hon skriver att hon är bekymrad över att så oerhört många inte verkar inse ”vad den pågående kampanjen mot medierna och ytterst DN egentligen handlar om”. Isobel vet dock vad det ytterst handlar om, nämligen ”att öka människor misstro till medierna och till samhället”.

Och bakom denna diaboliska kampanj står alltså Putin. Till dem som inte lika tydligt ser sambanden säger Isobel: ”jag förstår inte hur man inte kan förstå”.

Man skulle kunna tro att en konspirationsteori av detta slag skulle avfärdas med ett höjt ögonbryn eller av barmhärtighet förbigås med tystnad. Icke! Isobel får stöd av Aftonbladets ledarskribent Karin Pettersson och Sydsvenskans Andreas Ekström. Men det stannar inte där. Konspirationsteorin vinner också prominenta hjärnor som DN:s redaktionschef Caspar Opitz och chefredaktören själv, Peter Wolodarski, som kommenterade: ”bra skrivet, liknar för övrigt mycket hatkampanjen i samband med Julia Caesar”.

Ja, det är sant. Hans konto är inte hackat. Han skrev så.

För er som inte minns det är Julia Ceasar pseudonym för en före detta DN-journalist som bytt sida och numera skriver på alternativmediesajter. Hon vann en stor läsekrets och DN kände att de behövde göra något för att hänga ut och kompromettera henne. Detta ledde till kraftiga reaktioner från hennes läsare och fans, vilka tyckte att dissidenters rätt att skriva i skydd av anonymiteten borde respekteras.

Det blir nog tufft för Peter Wolodarski att återställa tidningens förtroende. Vi lever ju i en ny tid då tack vare Internet även journalister får stå ut med att granskas. Till Isobel vill jag säga följande: det är väl etablissemangsmediernas lögner, halvsanningar och mörkningar som är orsaken till att tilliten minskar? Då kanske det är så att det i själva verket är Wolodarski som jobbar åt Putin… Bara ett tips till dig inför nästa gång du lanserar en konspirationsteori på Twitter.

Mohamed Omar

-Pettersson tycker det var underhållande läsning, kanske gick socialdemokraterna miste om en talang när de slängde ut muslimen Mohamed Omar i kylan…


17 responses to “Är DN:s Wolodarski en foliehatt?

 • Erika

  Vad menar Kapten Bölja? Vaddå rätt? Vem har rätt, menar du? Vem äger vad i Estland?

  Gilla

 • Blot-Sven

  Nu verkar de ha tappat koncepterna fullständigt i MSM. De kan inte ens samla sig till några vettiga kommentarer. Det är fullständigt häpnadsväckande vilka undermåliga ståndpunkter som torgförs.

  Gilla

 • Erika

  Mja…det är väl sajten ”friatider” hon tänkte på, Isobel? ”Friatider” vurmar ju för Putin och Isobel misstänker Putin betalar sajten.

  Gilla

  • Kapten Bölja

   Är rätt för att det ligger något i det.

   Tar ställning för Ryssland mot Ukraina.
   Tar ställning för Ryssland mot USA.
   Ägd från Narva i östligaste Estland där absoluta
   merparten är ryssar.

   Gilla

 • ÅMÅL

  Det är säkrast att skylla på Putin;

  Gilla

 • tilleul

  Hej!
  Omar hit och Omar dit.
  Mohammed Omar är en mycket sympatisk och läsvärd skribent och kulturperson som skriver på Det goda samhället.
  Han som kuppades in i socialdemokraternas Verkställande utskott (och åkte ut direkt igen) heter Omar Mustafa och är en helt annan typ.
  Rätt ska vara rätt.

  Gilla

 • Tony

  Ja en skitstövel är Wolodarski i vilket fall som helst, kommer ni
  inte ihåg hans ynkliga beteende i Almedalen när han vägrade
  svara på några som helst frågor om frysboxen på DN, alltså
  dom anställda på DN som fick gå utan arbetsuppgifter, för att
  till sist sparkas!

  Gilla

 • Lena

  Alltid får man skämmas för Sverige som tror att svenskar vet och kan bäst.
  Det går inte längre att lura övriga Europeiska länders befolkning, det vet redan att Sverige är en stor …………bluff som skattebetalarna bekostar notan för !

  Gilla

 • ÅMÅL

  Under årens lopp har det publicerats enstaka sanna artiklar i DN:

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/invandrare-krigar-mot-svenskar-med-ran/

  Gilla

 • eri

  Wolodarski :::
  Vad jag kan förstå av allt jag läser så är Wolodarski en Jude (inget ont sagt om det ) Men jag förstår för allt i världen inte varför han ivrar kompromisslöst för att ta in Judehatare in i sverige ,,han importerar sin egen undergång
  Apropå Putin ,,Tänk om vi i sverige kunde fixa fram en egen Putin ,,eller i varje fall någon som bryr sig om sin inhemska befolkning

  Gilla

 • Joy

  Muhamed Omar vet aldrig hur han ska ha det. Jag litar inte en sekund på den smilfinken!

  Vad i hela fridens dagar har Putin med lilla löjliga DN att göra? De måste lida av storhetsvansinne på DN! Komik på hög nivå! Jisses!

  Gilla

 • Kommendanten

  Wolodorski är en hycklare!

  Gilla

 • FjärranÖsternRedaktionen

  Har hon inte tagit fel ? Brukar det inte vara ”judarna” som ordnar sådana konspirationer? Eller har judarna lämnat över till Putin så att de kan koncentrera sig på att bemöta utrikesblondinens galenskaper??

  Gilla

 • ÅMÅL

  KONSPIRATIONSTEORI:
  Isobel Hadley-Kamptz skrev så om Putin för att han skulle skratta ihjäl sig!
  Om han dör nu av skratt är hon misstänkt!
  😉 😉 😉

  Gilla

  • realist

   Nu brinner det i KNUTARNA akta er ni journalister som förvanskar sanningen (kolla alltid källa och bakgrunds material) !!!!
   Jag ser fram emot när NI börjar bli ”lite” mera granskande ………
   🙂 🙂

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: